B. Skurstene-Serdiukė makiažu susidomėjo norėdama atsikratyti kompeksų

Dar paauglystėje makiažu susidomėjusi atlikėja B. Skurstenė-Serdiukė tuomet siekė atsikratyti savo kompleksų. „Tuo metu bandžiau atrasti visus įmanomus būdus, kaip pagražinti save. Daug skaičiau ir vis išbandydavau kokius nors žurnaluose matytus grožio triukus“, - prisiminė ji.

Vėliau su makiažo tendencijomis Baibai teko susidurti jau būnant šou pasaulyje. Ji visuomet stebėjo ir įsidėmėdavo, kaip ją padažydavo profesionalūs vizažistai, kas jai tiko labiausiai.

„Šiuo metu vizažas man labiau yra hobis. Ir besilaukdama koncertuoju, todėl ne visada turiu laiko atlikti makiažus. Tiesa, turiu draugių ir klienčių, kurias visuomet su mielu noru padažau. Jos žino mano darbus, pažįsta mane ir visuomet jaučiasi labai gražios, o aš tuo tik džiaugiuosi. Ateityje tai galbūt galėtų tapti ir daugiau nei hobiu, nors vizažisčių šiuo metu, atrodo, pilna visur“, - svarstė žinoma moteris.

Dar prieš kurį laiką pašnekovė per dieną papuošdavo tris ar daugiau merginų. Šiandien ji norėtų su tuo labiau suderinti sceninę veiklą. „Kai nori, iš tiesų viską gali. Ir aktyvios moterys gali suderinti labai daug, bet jei turėčiau ryte atlikti tris makiažus, o vėliau dar koncertuoti, būčiau visiškai išsekusi. Makiažas reikalauja daug susikaupimo ir jėgų“.

Kasdien Baiba dažosi nedaug. Tik vykdama į koncertus renkasi ryškų vakarinį makiažą. Kaip pati juokauja, jos vyrui nepatinka kai ji būna pasidažiusi, o gražiausia ji jam yra vos tik pabudusi ryte, todėl nereikia jaudintis dėl kosmetikos. Tačiau norėdama dirbti profesionaliai ji svarsto apie papildomus kursus. „To reikia dėl klienčių. Visada džiaugiuosi girdėdama, kad makiažas joms patiko. Vis dėlto grožio tendencijos keičiasi, kaip ir technika“, - pasakojo dainininkė.

Milita Daikerytė: makiažas į mano gyvenimą atėjo visiškai spontaniškai

Savo grožio salonui vadovaujanti ir vizažiste dirbanti atlikėja M. Deikerytė neslepia, kad šiandien scena jos gyvenime užima antrą vietą. „Vizažu susidomėjau labai anksti, o būdama 14 m. jau dariau makiažus klientėms. Tačiau pradėjau, kaip ir daugelis, nuo savęs. Man tai visada buvo įdomu, grožėdavausi kitų darbais, o ilgainiui tapo ir mano aistra“.

Milita sako, kad ši sritis į jos gyvenimą atėjo natūraliai. „Tiesiog keletas merginų paprašė padaryti makiažus. Aš tuo metu nelaikiau savęs profesionale. Jaučiausi keistai ir sakiau, kad nieko nepažadu. Tačiau viskas pavyko, o vėliau mama paprašė pagelbėti jai salone. Klientė jau buvo mačiusi mano darbų, todėl viskas buvo gerai. Tai ir tapo lūžio tašku man pačiai. Viskas vyko labai spontaniškai. Galbūt tai ir parodo, kad būtent ši sritis yra man skirta likimo".

Atlikėja sakė, kad įdomiausia jai šiame darbe yra bendrauti su skirtingais žmonėmis, susipažinti su įdomiomis moterimis. Pasak jaunosios verslininkės, puiku kai verslas teikia ne tik pelną, bet ir išpildo asmeninius lūkesčius, leidžia tobulėti.

„Žinoma, kad apie muziką šiandien kalbu su nostalgija. Tikrai pasiilgstu muzikinės veiklos, nes nuveikta buvo tikrai daug. Tačiau tikriausiai teisybę sako, kad viskas įvyksta reikiamu metu ir reikiamoje vietoje. Jei turiu savo klausytojų, jie su manimi bus ir toliau. Scena mūsų šalyje gali likti tik kaip hobis. Nemanau, kad tai yra perspektyvus ateities garantas. Ir mano gyvenime šiuo metu laimi vizažas“, - sakė ji.

Ateityje M. Daikerytė planuoja ir toliau plėsti savo verslą, tačiau į sceną kol kas grįžti neketina.

Oksanai Pikul-Jasaitienei žinomumas pakiša ir koją

Dar nebūdama žinoma ir nesisukdama šou pasaulyje O. Pikul-Jasaitienė dirbo vizažiste. „Prieš 10 m. pradėjau dirbti, o baigusi mokyklą įstojau į teisę, nors, jei atvirai, tuo metu buvau per jauna suprasti, ką iš tiesų noriu studijuoti. Teisės studijos man nepatiko, todėl jas nutraukiau, o tam, kad metai nenueitų veltui, pradėjau mokytis kosmetologijos, kur viena iš disciplinų buvo vizažas. Pirmoji mokytoja mane taip sudomino ir paskatino domėtis giliau, kad tai tapo mano gyvenimo dalimi. Ir nors baigiau visiškai kitokias specialybės tiek bakalauro, tiek magistro studijų metu, makiažo srityje teko nemažai duonos paragauti“, - pasakojo žinoma moteris.

Oksana yra dirbusi ir televizijos grimere, tačiau jai šis darbas nepatiko. „Tekdavo kurti, pavyzdžiui, dviejų dienų barzdą ar mėlynę po akimi. Tai buvo ne man, todėl greitai perėjau dirbti su žinomu fotografu kuriant modelių albumus. Taip pat dirbau ir fotografuojant žmones žurnalų viršeliams. Man labai patiko gražinti žmones ir matyti savo darbo rezultatus viršeliuose. Ir dabar labai mėgstu kurti gražius ir švelnius moterų įvaizdžius“.

Muzikinę grupę „Olialia Music Group“ subūrusi O. Pikul-Jasaitienė labiausiai džiaugiasi matydama laimingas klientes ir gavusi iš jų padėkos žinutes už puikiai atliktą darbą. Tačiau žinoma moteris pripažįsta, kad svarbi šiame darbe yra ir finansinė pusė. „Negaliu sakyti, kad finansai nėra svarbūs. Šiais laikais, kai tokios didelės kainos ir visi esame priversti skubėti, tai svarbu kiekvienam“, - pridūrė ji.

Pasiteiravus, ar nepadeda žinomumas šiame darbe, Oksana patikino, kad ir čia susiduriama su simpatijomis bei antipatijomis. Sceninis įvaizdis ir viešoji nuomonė jai kartais pakiša koją, mat klientės mano, kad ji yra arogantiška ir gali būti sunku bendrauti. Kai kurie makiažui užsirašo ir siekdami pamatyti žvaigždę, norėdami pabendrauti, tačiau galiausiai klientus paperka Oksanos nuoširdumas.

„Viena moteris net sakė, kad po mūsų susitikimo kardinaliai pakeitė nuomonę apie mane. Manė, kad esu arogantiška, bet galiausiai pamatė, kad su manimi lengva bendrauti ir esu paprastas bei šiltas žmogus. Jei atvirai, bendravimas man teikia didelį malonumą ir tai laikau savo darbo privalomumu“.

Kosmetologiją ir vizažą savo silpnybe laikanti Oksana sako, kad suderinti šeimą, sceninę veiklą ir klienčių gražinimą pavyksta tik miego sąskaita. Tačiau planuoti savo laiką išmokusi žinoma moteris žino, kad tiksliai susidėliojus grafiką gali spėti nudirbti visus darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)