Pirmą kartą ši Gintaro Zdebskio ir Ovidijaus Vyšniausko sukurta daina nuskambėjo 1994 m., atliekama tokių legendinių atlikėjų, kaip Stasys Povilaitis, Gytis Paškevičius ir kiti. Dar 1997 m. šį kūrinį buvo perdainavusi ir legendinė grupė „Junior“. Tąsyk buvo sukurta kūrinio šokių versija. Grupė „Man-go“ kūrinį perdainavo remdamasi būtent šia versija.

Dalį kūrinio „Nidai 2017“ klausytojai jau galėjo girdėti TV3 vasaros sezono pristatymo klipe, o visa daina pirmą kartą ką tik nuskambėjo realybės šou „Du barai" metu.

„Puikiai pamenu, kaip prieš dvidešimtmetį startavo mūsų grupė. Šį jubiliejų švęsime jau kitąmet. O mūsų startas būtent ir buvo grupės „Junior“ koncerte Nemuno saloje. Nors radijuje jau skambėjo keletas mūsų dainų, buvo išleistas singlas „Pavasariniai žiedai“, tačiau dar nebuvome pasirodžiusios tokiai miniai – 7000 žmonių“, – prisiminimais dalinosi grupės lyderė Rima.

„Man-go“

Būtent po šio koncerto, vos po keleto savaičių „Junior“ pristatė savąją dainos „Nidai“ versiją.

„Man-go“ merginos tikina, jog ši daina joms labai svarbi ir yra kūrinį įsimylėjusios, tad džiaugiasi klausytojams galėdamos pateikti ir savo jo versiją. Atlikėjos tikina, kad šį kartą labiau atsižvelgė į „Junior“ versiją ir perdainuodamos kūrinį rėmėsi būtent ja.

„Man-go“

„Nida – viena iš tų Lietuvos dalių, kuri kiekvienam brangi ir sukelia gerus atsiminimus. Manom, kad „Nidai 2017“ ir šią vasarą visus vėl kvies atvažiuoti į šį nuostabų kurortą. Be to, kūrinys simbolizuoja ir mūsų pajūrio koncertų sezono pradžią, tad tikimės juose sutikti gausybę mūsų gerbėjų“, – sako grupės merginos.