I. Mackevičienė kuria tai, ką norėtų dėvėti ir pati

Neseniai savo vienos dalies maudymosi kostiumėlių kolekciją pristačiusi kartu su merginų muzikine grupe „Pinup Girls“ išpopuliarėjusi Ieva Mackevičienė sako, kad pagrindinis jos darbas vis dėlto yra megztinių su vienodais užrašais šeimoms kūrimas. Apie tai, kad gali kurti ir maudymosi kostiumėlius ji pradėjo galvoti dar prieš dvejus metus, tačiau tuo metu buvo sunku rasti tinkamą siuvyklą.

I believe in summer love and rosé in the mornings 👑🎀🔆 #sayyestomom #bikinis

Публикация от ✖️Ieva Mackevičienė✖️ (@ieva_mackev) Июн 7 2017 в 12:36 PDT

Lietuvoje tikrai sunku rasti siuvyklą, kuri galėtų pasiūti juos kokybiškai. Arba tiesiog sunku patekti į tokias siuvyklas. Savo eilės turėjau laukti 1,5 m, o maudymosi kostiumėlių sezonui buvome pasirengę jau pavasarį. Norėjau, kad jie būtų ryškūs, su įdomiais užrašais. Toks drabužis idealiai tinka aktyvioms moterims paplūdimyje“, pradžią prisiminė atlikėja.

Be your own summer!!! #sayyestomom foto:@ruccikas

Публикация от ✖️Ieva Mackevičienė✖️ (@ieva_mackev) Июн 16 2017 в 1:49 PDT

Norint įsigyti Ievos maudymosi kostiumėlį piniginę teks paploninti 59 eurais. Paklausus, kuo naujo prekės ženklo gaminiai yra ypatingi, kūrėja paaiškino, kad jie yra pasiūti iš kokybiškos medžiagos. „Kaina kokybę atitinka šimtu procentų. Pirmą kartą parodžius šiuos maudymosi kostiumėlius draugams jie nepatikėjo, kad visi jie yra pagaminti Lietuvoje.

Žinoma, kuriant maudymosi kostiumėlį, antrąkart išrasti dviračio nereikia, bet vieno lekalo visi nenaudoja. Jo nenusipirksi elektroninėje parduotuvėje ar kur kitur. Lekalą sukuria konstruktorė “.

Pašnekovė taip pat pastebėjo, kad šiuo metu madingiausi vienos dalies maudymosi kostiumėliai labiau apnuoginta nugara, užpakaliuku ir krūtine. „Būtent toks modelis labiausiai tinka daugeliui lietuvaičių. Kuriu tai, ką dėviu pati ir mano draugės. Ateityje tikrai neplanuoju kurti glaustinių. Jų nėra ir mano spintoje, nes tai nėra patogu“.

G. Alijeva: bandydami mane kritikuoti tik suteikė daug reklamos

Kai prieš metus šou pasaulyje nuvilnijo gandas, kad Goda Alijeva kuria spalvingas glaustinukes, atlikėja buvo apkaltinta plagiatu. Modelis ir dizainerė Radvilė Labutytė apkaltino ją pasisavinus jos lekalus. „Taip. Buvo paleista tiesos neatitinkanti informacija. Tačiau aš labai greitai ir protingai tuo pasinaudojau. Šou pasaulyje esu seniai, todėl supratau, kad galiu tiesiog padaryti sau reklamą. Taip bandymai mane kritikuoti tik suteikė man daug reklamos. Juk buvau apkaltinta dar net nepasirodžius mano gaminiams prekyboje. Buvo bandyta mane įžeisti, bet turbūt jau esu turėjusi nemažai šou pasaulio pamokų, todėl nesikrimtau ir toliau sėkmingai dirbu“, - su šypsena prisiminė žinoma moteris.

Jos kuriamos glaustinukės kainuoja 49 eurus. Nors atlikėja jau svarsto kelti savo gaminių kainas, kol kas to daryti neketina. „Viskas brangsta, o tai padarė įtaką ir savikainai, bet dar esu naujokė ir mano tikslinė auditorija – jaunos mergaitės, todėl turiu apsvarstyti ir tai, kad kaina negali būti itin aukšta“.


Paklausus, kiek kainuoja sukurti tokią glaustinukę, Goda tikslios kainos atskleisti nenorėjo. Tik užsiminė, kad didžiąją kainos dalį sudaro specialiomis kompiuterinėmis programomis kuriami modeliai, medžiaga ir dažai. „Mano glaustinukės yra ryškios. Jos yra dažomos specialiais dažais, o jie nėra pigūs“.

Tiesa, kurti maudymosi kostiumėlių ji neketina ir mano, kad sukurti tinkamą maudymosi kostiumėlį yra sudėtingiau nei glaustinę. Tam reikalingos ir kitokios siuvimo mašinos. Tačiau kol glaustinės yra populiarios ir pavyksta neblogai uždirbti, keisti veiklos ji tikrai neketina. „Kol nepradėjau su tuo dirbti, ir pati galvojau, kad nieko čia sudėtingo, bet tai tikrai nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Čia nėra vieno ir visiems tinkamo modelio. Net ir nuo pačios pirmos kolekcijos mano modeliai keitėsi, tobulėjo. Dabar jie yra prailginti, labiau pabrėžiama krūtinė. Viskas tam, kad su glaustine moteris jaustųsi patogiai, tarsi su antra oda".


R. Labutytė glaustinių idėją atrado dirbdama Amerikoje

Prieš trejus metus dirbdama modeliu Amerikoje Radvilė Labutytė pradėjo svarstyti apie drabužių kūrimą. „Vis matydavau glaustines vilkinčias merginas. Kartu jos dėvėjo džinsus, sijonus ar šortus ir atrodė tiesiog puikiai. Juk nusimetus drabužius su juo galima iš maudytis. O tuo metu Lietuvoje glaustinės dar nebuvo populiarios", prisiminė žinomas modelis.

Norėdama sukurti išskirtinius drabužius Radvilė konsultavosi su dizaineriais. Kartu jie pasirinkdavo raštus ir atspalvius kiekvienai glaustinei. Vienos tokios originalios glaustinės kaina 47 eurai. „Dabar atrodo, kad nuo to laikotarpio prabėgo labai daug laiko. Na, o dabar mano verslas ne tik atsipirko, bet ir plečiasi užsienyje", džiaugėsi R. Labutytė.

Šou pasaulio atstovė mano, kad sudėtingiausia yra sukurti ne lekalą, o raštą, nors lekalo forma yra tobulinama kasmet. Šiemet jos prekės ženklas „Provocateur" pristatė ir maudymosi kostiumėlių kolekciją. „Ambicijų ir planų turiu visada ir jie dideli. Jau sukūriau ir kimono, po keletos savaičių prekyboje pasirodys ir ilgos plačios kelnės paaukštintu liemeniu, kurios sukurtos dėvėti su glaustine. Man nuolatos reikia iššūkių ir naujovių, todėl verslo planai galvoje sukasi ištisą parą. Tačiau vis dar ir intensyviai keliauju bei dirbu modelio darbą".