Renginio metu žinomi šalies žmonės su savo vaikais išbandė techninei kūrybai skirtą „Lego“ žaislų liniją ir mokėsi kurti savo robotus. Jiems padėjo robotikos akademijos įkūrėjai ir profesionalūs mokytojai, o po visko jaunieji kūrėjai gavo pažymėjimus.

Į šventę atvyko Viktoras Diawaros su dukra, Deividas Meškauskas su sūnumi, Natalija Bunkė su sūnumi ir Donatas Baumila su dukra. Įžymybės papasakojo, kokius laisvalaikio užsiėmimus renkasi jų vaikai.

Donatas Baumila DELFI pasakojo, kad leidžia dukrai būrelius rinktis pačiai. Mergaitei jau teko išbandyti anglų kalbos, dailės, dainavimo ir šokių būrelius.

„Nieko nereiškia, ko norime mes. Svarbu, ko nori dukra, o mes stengiamės kuo daugiau šviesti apie tai, kad gyvenime reikia augti, tobulėti, mokytis ir nebijoti suklysti, nes tik tada galėsi pasiekti savo svajones. Mėgstu sakyti, ne „kuo tu būsi?“, o „kaip gyvensi?“. Galvojant apie tai, kaip tu gyvensi, ir ateina tas žinojimas ir apsisprendimas, ką tu veiksi. Tokiame amžiuje, aišku, tie pomėgiai yra madingi ir pasirenkami žiūrint, ką daro draugai. Bet po truputį kažkas atkrenta ir lieka tai, kas jai patinka. Dabar galvojame apie muzikos mokyklą. Tai ką Smiltė pasirinks, tai mes viskam pritarsime. Yra viena taisyklė – nuoseklumas. Ką pradėjai daryti – daryk iki galo.“

Pasidomėjus, ką D. Baumila mano apie kuo didesnį vaikų užimtumą įvairiausiais būreliais ir griežtą grafiką, žinomas vyras teigė, kad vaikams reikėtų palikti vaikystę: „Vaikas turi būti vaiku. Jeigu mes atimame iš vaiko vaikystę, primesdami tam tikrus stereotipus ar sąlygas, ar savo neišpildytus troškimus ir vaizduotėje sukurtą vaiką, kokį mes įsivaizduojame, kad jis turėtų būti, tai yra neteisinga vaiko ir mūsų santykių atžvilgiu.“

Tuo tarpu Deividas Meškauskas teigė, kad sūnui užtenka ir vieno būrelio, kurio tikrai pakanka.

„Karate pilnai užtenka, tai tikrai žavus sportas. Kai pamačiau treniruočių etiką, discipliną, kaip pats vaikas nori lankyti ir kaip jo kūnas gražiai auga, tai labai džiaugiuosi, kad jam patinka. Tikrai to sporto pakanka.

Sūnaus dienotvarkė laisva, bet tikrai matau pastangas mokslams, jis skaito labai daug knygų, gerai mokosi, tad tikrai nusipelno gauti ir laisvalaikio. Aišku, turi griežtas ribas dėl telefono žaidimo, atsigulimo laiku į lovą, iki kada reikia pavalgyti pusryčius ir panašiai“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)