Jau kitą dieną po incidento iš areštinės paleistas ir komisariate pareigūnų apklaustas Emilis spruko nuo žiniasklaidos, nors dar būdamas areštinėje per savo advokatus išplatino viešą atgailą.

Po režisieriaus apklausos, Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Šilobritas žiniasklaidai atskleidė, už ką E. Vėlyvis bus baudžiamas: „Jam pareikštas įtarimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnui, atlikta įtariamojo apklausa ir skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti“.

DELFI žiniomis, bylos tyrimo metu, E. Vėlyviui buvo pareikšti įtarimai ne tik dėl pasipriešinimo, bet ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Daugiau įtarimų E. Vėlyviui nepateikta, jokios žalos atlyginimo nereikalauja ir restorano, kuriame konflikto metu buvo išlaužtos durys, atstovai.

Iš balos gali išlipti sausas

Birželio pradžioje bylą narginėjanti prokurorė pateikė prašymą Vilniaus miesto apylinkės teismui. Jei teismo sprendimas bus palankus E. Vėlyviui, jis gali išvengti baudžiamosios atsakomybės.

„Prokurorė surašė nutarimą, kuriuo kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą siūlydama nutraukti ikiteisminį tyrimą pagal laidavimą ir atleisti įtariamąjį nuo baudžiamosios atsakomybės“, – DELFI patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Bylos svarstymo data Vilniaus miesto apylinkės teisme dar nėra paskelbta.

DELFI primena, jog byla E. Vėlyviui buvo iškelta už pasipriešinimą policijos pareigūnui bei viešosios tvarkos pažeidimą.

Remiantis Baudžiamojo kodekso 284 straipsniu (Viešosios tvarkos pažeidimas), E. Vėlyviui grėsia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Už pasiprešinimą policijos pareigūnui (286 Baudžiamojo kodekso straipsnis), režisieriui grėsė viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Remiantis 63 Baudžiamojo kodekso straipsniu (bausmės skyrimas už kelias nusikalstamas veikas), bausmė gali būti skiriama jas sumuojant ar skiriant už kiekvieną atskirai.

Nuosprendį šioje byloje paskelbs teismas.

Emilis Vėlyvis

Linksmybių metu restoraną teko iškeisti į areštinę

DELFI žiniomis, sausio 25-osios vakarą režisierius E. Vėlyvis restorane „Leleko“, esančiame prie pat Seimo, elgėsi neadekvačiai. Įsilinksminęs E. Vėlyvis, artėjant vidurnakčiui, užmigo tualete, kiek vėliau pradėjo elgtis agresyviai.

Apsaugos darbuotojams nepavyko suvaldyti Emilio, šis puolė su jais muštis. Restorano darbuotojai apie 23 val. 10 min. iškvietė policijos pareigūnus, tačiau E. Vėlyvis kibo į atlapus ir jiems, vartojo rusiškus keiksmažodžius ir grasino, kad „nuneš nuo vaizdo“.

Už viešosios tvarkos pažeidimus sulaikomas neblaivus vyras pasipriešino ir spyrė į tarpukojį tarnybos metu uniformuotam Vilniaus apskr. VPK Patrulių rinktinės 3-iosios kuopos 1-ojo būrio vyriausiajam patruliui. Pareigūnas į medikus nesikreipė.

Nesuvaldžius E. Vėlyvio, prieš jį buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas „Taser“. Į areštinę pristatytas Emilis ten praleido visą naktį.

Sausio 26-osios popietę, apie 14 valandą, E. Vėlyvis iš areštinės nugabentas į 3-iąjį policijos komisariatą. Kai E. Vėlyvis buvo sulaikytas, girtumą tikrintis atsisakė, naktį jis buvo nugabentas į areštinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)