Justė Arlauskaitė – Jazzu: mano tėtis – geriausias žmogus, kokį gyvenime esu sutikusi

Atlikėja ir dainų autorė nepraleidžia nei vienos Tėvo dienos. „Mūsų šeimoje Motinos ir Tėvo dienos yra šventos. Nors ypatingai nešvenčiame, visada padovanoju mamai gėlių, tėčiui taip pat ką nors sugalvoju, o vėliau išeiname pavakarieniauti. Šįkart koncertuoju Nidoje, o kadangi tėtis yra didžiausias mano gerbėjas, šį koncertą skirsiu jam“.

Jazzu, Erica

Paprašyta prisiminti kokį nors išskirtinį savo tėčio bruožą žinoma dainininkė nusijuokė: „Jis labai garsiai kalba telefonu. Ir aš visada prašau jo kalbėti tyliau, bet kai nesimatome savaitę ar ilgiau, labai pasiilgstu to garsaus kalbėjimo. Turiu ir vieną labai gražų ir šiltą prisiminimą. Kartą tėtis vedė mane į muzikos mokyklą ir kai gyvenome netoliese Pasakų parko, jis mane atvedė prie dviejų iš vieno kamieno išaugusių beržų. Turbūt iki šios dienos ten dar yra likę išraižyti jo ir mamos vardai ir meilės prisipažinimas. Tokios gražios smulkmenos tikrai įkvepia“.

Augdama Jazzu buvo labai artima su savo tėčiu. Ji tik apgailestauja, kad šiandien ne visada atsiranda laisvo laiko visada laukiamiems susitikimams dėl kelnionių ir darbų gausos, o tėtis dėl ko kartais ir subara. „Mano tėtis turi labai menišką sielą. Jis pats išmoko groti gitara, gražiai tapo. Jis toks laisvas ir mylintis žmones, o aš tikrai galiu pasakyti, kad jis yra geriausias žmogus, kokį tik esu gyvenime sutikusi. Jis moko gerumo, vertybių. Tačiau kartu tai ir labai geras draugas, su kuriuo galima ir linksmintis iki paryčių. Žodžiu, mano tėtis yra mano gerbėjas, mokytojas, tėtis ir draugas. Labai juo džiaugiuosi“, - gerų žodžių negailėjo garsi atlikėja.

Jogaila Morkūnas pasisako už brandžią tėvystę

Renginių organizavimo įmonės „Pirmoji kava“ vadovas įsitikinęs, kad nėra geresnio laiko tapti tėvu nei branda. „Nuostabiausias dalykas pasaulyje tapti tėvu tada, kai turi tiek tam reikalingų kompetencijų, tiek kantrybės. Tėvystė tokius pagyvenusius žmones kaip aš labiau veža. Galiu duoti patarimą: tapkite tėvais tik sulaukę vyresnio amžiaus, nes ir daugiau džiaugsmo patirsite. Aš tik dabar suvokiu, o gal tik pradedu suvokti, kokia tai yra beprotiška pareiga ir atsakomybė, tačiau kartu ir kasdienė šventė“. Nors dukrelei tik kiek daugiau nei metukai, žinomas vyras jau dabar su nekantrumu laukia, kada galės kartu skristi lėktuvu „maksimaliai toli ir daug“.

Jogaila Morkūnas

J. Morkūnas apgailestauja, kad neskyrė daug laiko savo vyresniajam sūnui Adomui. „Kadangi sūnus augo daugiau be manęs nei su manimi, santykiai tapo šaltesni. Nėra tokio emocinio artumo, kuris yra su Marija Barbora. Tai tik mano kaltė ir klaida. Tačiau mano sūnus tapo labai talentingu muziku. Vakar kaip tik buvau jo koncerte, kuriame jis dirigavo Šv. Kristoforo kameriniam orkestrui. Iki skausmo juo didžiuojuosi. Kažkas iš bičiulių net juokavo, kad gerai, jog nedalyvavau jo auklėjime – normaliu žmogumi užaugo“.

Tiesa, pats būdamas vos 11 m. J. Morkūnas neteko savo tėvo, kuris blausiai išliko atmintyje. „Kadangi sovietmečiu studentai turėdavo vykti dirbti ten, kur gaudavo paskyrimą, mano tėtis buvo paskirtas į Molėtus. Matydavau jį tik savaitgaliais. Kad ir kaip skaudu sakyti, viskas tuo metu dar buvo priešaky. Jis planavo kraustytis į Vilnių ir gyventi su manimi ir mama. Žinoma, liko jo sodyba, o taip pat ir ruoštas siurprizas man ir mamai – sodyba Molėtų rajone, apie kurią sužinojome tik jam mirus“, - prisiminė šou pasaulio atstovas.

Trijų pagrindinių taisyklių tėvo išmokyta Erica Jennings tradicijas perduoda sūnums

Šiandien žinoma atlikėja pripažįsta, kad pati tapusi mama pradėjo geriau suprasti ir savo tėvus. „Vaikystėje sveikindama tėvą su Tėvo diena visada buvau labai kūrybinga. Piešdavau jam atvirukus, ruošdavau dovanas. Dabar šią dieną noriu pažymėti padovanodama jam kokį nors atviruką ar pakviesdama kartu išeiti išgerti kavos ir suvalgyti gabalėlį pyrago. Mano tėtis turi silpnybę obuolių pyragui ir vaniliniam kremui“, - sakė žinoma moteris.

Mergaitės gimimo laukianti dviejų berniukų mama žino, kad sūnūs jau ruošia staigmeną jos vyrui Jurgiui Didžiuliui. Kaip ir kasmet, visa šeima sugužės į jo mėgstamą restoraną ir palepins mėgstamais patiekalais, dėmesiu.

Jazzu, Erica

Paprašius prisiminti šiltus prisiminimus su tėčiu, E. Jennings prisiminė vaikystę ir pirmuosius koncertus, kuriuose lankėsi būtent su tėvu. „Turiu be galo gražių prisiminimų apie tėtį. Jis išmokė mane daugybės dainų, o pats groja gitara, mandolina ir bandža. Puikiai prisimenu kaip jis mane pirmąkart nusivedė į tradicinį airių muzikantų pasirodymą, kai man buvo šešeri ar septyneri metai. Tai visiems laikams įsirėžė man į atmintį. Prisimenu tą dūmų sieną ir kaip visi muzikantai, kartu su mano tėvu, susėdo pusračiu. Visi rankose turėjo po pintą alaus. Man tėtis nupirko gazuoto gėrimo ir traškučių. Buvau absoliučiai sužavėta tos muzikos ir atmosferos“, - į prisiminimus paniro grupės „Skamp“ narė.

Daug laiko su tėčiu ji praleisdavo ir Dublino kalnuose, kur vykdavo kartu su šunimi Plato. Anot atlikėjos, tėvas ją išmokė trijų svarbiausių pamokų. „Jis visada man sakė, kad pinigai nėra svarbiausia, o svarbiausi dalykai vis dėlto neįkainojami. Antra tėčio taisyklė skamba taip: „santuoka reikalauja daug pastangų. Kasdien. Tai nevyksta tarsi koks stebuklas savaime“. Na, ir trečia svarbiausia tėčio pamoka man buvo tai, kad jei kažkam skirsiu savo širdį ir sielą, galiu pasiekti bet ką gyvenime.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)