Šįvakar renginio svečiai galėjo išvysti ir pirmuosius virtualius seansus.

Projektą sumanė ir įgyvendino žinomi šalies televizijos prodiuseriai Edmundas Jakilaitis ir Laurynas Šeškus.

„Nemuziejui“ įkurti buvo sutelkti geriausi šalies istorikai bei vizualiųjų menų atstovai. 15-os minučių trukmės virtualiame seanse aštuoniomis kalbomis bus apžvelgti net 700 sostinės metų – 16 kertinių istorijų, kurios nuo pat Gedimino sapno formavo šiandieninį Vilniaus veidą.

Daugiasluoksnės kompiuterinės grafikos, lazerių ir projekcijų pagalba, dailininkai ir istorikai „Nemuziejuje“ taip pat atkūrė Vilniaus miesto gaisrus, Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilės istoriją, barokinio miesto žydėjimą, Napoleono kariuomenės traukimąsi.

Seanse neapeinamos ir skaudžios temos – Panerių tragedija, pokaris, KGB veikla. Telia Nemuziejaus turo scenarijaus autorius – profesorius Alfredas Bumblauskas.

„Telia Vilniaus istorijos Nemuziejus“ – tai visiškai privati iniciatyva, finansuoja ir organizuojama privačiomis rengėjų lėšomis kartu su kompanija „Telia“, kuri yra pagrindinis projekto rėmėjas ir partneris.

Į atidarymą atvyko Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, Švietimo minsitrė Jurgita Petrauskienė, „Telia“ vadovas Kęstutis Šliužas, Indrė Kavaliauskaitė ir Jogaila Morkūnas, Haroldas Mackevičius, Alfredas Bumblauskas, Benediktas Vanagas ir daugelis kitų.

„Kartu su kolega Laurynu Šeškumi esame pradėję ir paleidę daugybę televizinių projektų ar pačių televizijų, bet šis – turbūt pirmasis mūsų projektas, kurio niekas neužsakė, todėl tikrai labai jaudinamės“, - sveikindamasis su svečiais nusijuokė E. Jakilaitis.

„Kai manęs paklausia, ar vaikystėje eidavau į muziejus, atsakau – ne, neidavau, o jei ir nueidavau, tai man jie būdavo nelabai. Tad jei muziejus emocijų neįjungia, tuomet logiška, kad tai gali padaryti Nemuziejus. O muziejus, kuris yra virtualus, turi šansą tapti ta grandimi tarp istorijos ir mūsų“, - kalbėjo Vilniaus meras R. Šimašius.

Staigmenos svečių laukė dar prieš įžengiant į Telia Nemuziejų: raudonąją juostelę iškilmingam perkirpimui iki pat durų atskraidino du dronai, o ją perkirpus pirmieji svečiai buvo pakviesti vidun.

Renginio akimirkos – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)