— Jau vyksta pasiruošimas koncertiniam turui „Vaidas Baumila live“. Kuo stebinsite?

Svarbu ne stebinti, o išlaikyti tai, dėl ko mus ir vertina. Koncertuosime su tais pačiais profesionaliais muzikantais. Kas kart norime savo muziką pateikti ypatingai. Nebūtinai kitaip, bet visada tik kuo geriau. Anksčiau daugiau koncertų rengdavome sostinėje. Tiesiog norėjosi pritraukti klausytojus, kad jie važiuotų pas mus, o ne mes pas juos, bet tai ciniška. Šįkart vyksime ir į Kauną, Klaipėdą ir Nidą.

Kiekvienas atlikėjas ir grupė turi kažką, kas išskiria iš eilės kitų. Koks yra tavo pranašumas ar privalumas?

12 m. scenoje man sekėsi, nes, manau, išlaikiau muzikinę kokybę. Tai yra šiuolaikinė pop muzika ir prie jos dirba didelė komanda. Daug darbo reikalauja viskas: nuo įrašų studijoje iki koncertų, įvaizdžio kūrimo. Koncertuose mėgstu palaikyti ryšį su klausytojais. Toks gal ir išskirtinumas. Tai nėra vien tik dainavimas. Jei atvirai, dėl mano betarpiško bendravimo iš manęs pasijuokia ir prodiuseris, ir atstovė spaudai. Kartais tikrai peržengiu ribą ir per daug atvirai kalbu, sakau tai, ką geriau nutylėti. Turiu pernelyg ilgą liežuvį ir dažnai nukenčiu. Štai ir dabar stengiuosi kalbėti rimtai, bet aš ne toks, todėl ir neišeina (juokiasi).

Tai reiškia, kad įvaizdis dažnai prasilenkia su realybe?

Kartais, bet jį juk kuriate jūs – žurnalistai. Aš niekada neprisistatinėjau kaip su daugybe moterų ar modelių susitikinėjantis vaikinas. Noriu išlaikyti kuo natūralesnį įvaizdį. Žmonės nėra kvaili. Gal ir nepažįsta manęs iki galo, bet supranta, kas yra tiesa, o kas tik įvaizdis.

Vaidas Baumila

Pakalbėkime ir apie nepavykusį koncertinį turą „Cinema Live“ kai dėl neparduotų bilietų teko atšaukti net 4 koncertus iš 5. Daugelis sugalvoja kokią nors istoriją ir meluoja. Kodėl pasirinkai sakyti tiesą?

O kam meluoti? Turiu savo šeimą, gimines, kurie žino, kokia yra tiesa. Negi imsiu ir meluosiu, kad susirgau? Jei nenupirko bilietų, tai reiškia, kad reikia labiau stengtis. Nebūtinai reikia koncertuoti arenose. Žinoma, tai didelė jėga ir tikras karjeros šuolis. Kada nors tai ir įvyks, tačiau tąkart turbūt paskubėjome. Juk ir grįžęs į Lietuvą 3 – 4 m. daug keliavau, praradau įdirbį, kurį turėjau. Nesistengėme ir išleisti ką nors naujo. Manau, kad muzika ir įdirbis atsiperka pilnomis salėmis, todėl vienintelis dalykas, kurį galiu daryti – daug dirbti, kurti. Buvome pamiršę klausytoją, todėl beliko tik tai pripažinti.

Ir nebuvo jokio apmaudo?

Be abejo, kad buvo. Ir keiksmų, ir apmaudo, ir pykčio. Buvo kartėlis, kurį teko tiesiog nuryti, atsistoti ant kojų ir eiti toliau. Tačiau po dviejų dienų išleidome hitą „Dviese“ ir tai kiek nuplovė tą apmaudą. Su komanda prisiėmėme atsakomybę. Atlikėjai per savo karjerą šimtus kartų išgirsta „ne“, todėl palaipsniui išmokstama su tuo susitaikyti. Vėliau tiesiog pasijuokiau iš savęs ir viskas.

Nebijai, kad tai gali pasikartoti?

Bilietų pardavimai rodo, kad nerimauti nereikia. Žinoma, noriu visų dievų paprašyti, kad būtų puikus oras. Nors, net ir esant blogam orui, pažadu, turėsime gerą laiką. Tikiu, kad žmonės ateis. Žinai kodėl? Koncertus organizuojame patys. Pasimokėme. Galbūt neturime tiek investicijų, kad galėtume organizuoti koncertus arenose, bet reikia labai atsargiai pasikliauti žmonėmis, kurie nori organizuoti tavo koncertus. Ir jauniems atlikėjams noriu patarti labai atidžiai atsirinkti, su kuo dirbate.

Nejau visada esi toks teigiamas?

Ne! Tikriausiai skaitei mano komentarus internete (juokiasi)? Net ir dabar susirašinėjame apie tai su broliu ir šiek tiek pykstamės. Tikrai nesu visiškai teigiamas ir nesistengiu tokiu būti. Būnu nuoširdus ir atviras – kartais tai atsisuka ir prieš mane patį, bet kitaip negaliu.

Vaidas Baumila

Neseniai buvo pristatytas dainos „Tai buvai tu“ vaizdo klipas, kuriame nusifilmavo ir tavo širdies draugė Monika. Tačiau, panašu, kad ji vengia viešumo. Kaip pavyko ją įkalbėti filmuotis?

Nepasakyčiau, kad ji vengia viešumo. Žinau, ko reikia žiniasklaidai, bet tai nebūtinai yra tai, ko reikia mums. Tiesiog ne viską norisi atskleisti. Nesame susituokę ir nenoriu kurti intrigų, žaisti. Būdamas jaunesnis paisydavau visų rinkodaros taisyklių. Juk reklamai praverčia antraštės, kad kažką atskleisiu, pranešiu neįtikėtiną naujieną. Mes su Monika neturime bendrų verslų, naujienų, marškinėliais neprekiaujame, todėl ir neturime ką reklamuoti (juokiasi).

Tačiau kiti atlikėjai filmuojasi su aktorėmis, o ne antrosiomis pusėmis.

Filmavausi ir su kitomis merginomis. Ir nors daina asmeniška, galėjo vaidinti ir aktorė. Geras klausimas, bet atsakymo tikrai nežinau. Galiu tik pasakyti, kaip viskas vyko. Mes norėjome gerai praleisti laiką, nuvykti į Italiją. Vadybininkas pasiūlė, kad galėtume vykti kartu. Kalbant ciniškai, tai tikrai pasiteisino. Tačiau tai nebuvo tikslas. Pasiūliau Monikai vykti kartu. Ji peržiūrėjo savo darbotvarkę ir sutiko. Jei nebūtų galėjusi vykti, būtų filmavusis aktorė. Taip ir buvo.

Kuo gi Monika ypatinga?

Geru humoro jausmu! Sutampa mūsų humoro jausmas. Abu esame sarkastiški ir ironiški. Kartais dėl to susipykstame ir tenka atsiprašinėti. Taip ir atradome vienas kitą. Manau, kad kiekviena pora gali patvirtinti, jog jei ne bendri juokeliai, santykiai tiesiog iširtų. Taip pat Monika yra labai švelnus žmogus, o aš mėgstu apsikabinimus, prisilietimus. Man patinka natūralūs ir niekada nedažyti jos plaukai. Monika yra ne tik graži, nors to ji net nesureikšmina. Ji yra gera, įdomi, protinga.

Pastaraisiais metais šalia matėme ne vieną merginą, tačiau tik šie santykiai sulaukė itin didelio susidomėjimo.

Taip, bet tikrai nežinau, kodėl taip yra. Ir anksčiau stengiausi neviešinti santykių. Dažnai nesirodžiau su merginomis ar draugėmis renginiuose, bet kai pamačiau, kad vienas į kitą žiūrime rimtai, nereikėjo per daug ir slapukauti. Tiesiog nueini į renginį ir pasakai, kad mes kartu. Tuomet paklausia, kiek laiko ir kaip ilgai būsime kartu (juokiasi). Kaip ilgai? Nežinau. Jau daugiau nei metai mes kartu ir viskas eina gera linkme.

Tai reiškia, kad artėja vestuvės?

Nežinau. Pamatysime, kaip viskas susiklostys. Nenoriu žaisti antraštėmis. Jei niekur nedingsiu, tikrai sužinosi (šypsosi).

Neseniai pasidalinai žinute apie Kaune žuvusį motociklininką. Pats taip pat esi motociklų mėgėjas. Ar nepriverčia tokios žinios susimąstyti ir galbūt pamiršti ilgus pasivažinėjimus motociklu?

Svarbiausia, žinoma, saugumas. Esu pakliuvęs į ne vieną ekstremalią situaciją, filmavęsis ant automobilio stogo sprogus peties sąnario kapsulei, nes prieš filmavimą nukritau nuo motociklo. Tokie atvejai priverčia susimąstyti, bet važiavimas dvirate transporto priemone mane išblaško, prapučia smegenis. Mėgstu kelią ir judėjimą. Ar turėčiau atsisakyti vieno pagrindinių dalykų, kurie mane džiugina kaip vyrą? Nemanau, kad to norėtų mano tėvai ar draugė. Negali sau daug leisti mieste. Norėdamas atsipalaiduoti ir jei yra geras oras, važiuoju link Aukštadvario pro Trakus iki Vievio, vėliau į Nidą pro Raudondvarį, Jurbarką, aplankant Panemunės pilis ir dar mėgstu pravažiuoti Labanoro girios keliais.

Ir visada vienas?

Ne visada. Leidžiuosi į kelią vienas ir su fotografu Tomu Adomavičiumi bei keliautoju Jokūbu Laukaičiu. Kartais ir su mergina, kuri mėgsta sėdėti už manęs. Tačiau ilgoms kelionėms renkuosi vyrišką kompaniją. Su Jokūbu dabar ketiname pervažiuoti Indiją, bet dar pažiūrėsime, kaip viskas pavyks, nes įsigijau nekilnojamojo turto.

Tačiau keletui savaičių vis tiek išvyksime į Indiją. Manau, kad per savaitę keliaujant motociklu pažinti šią šalį nepavyktų. Kaip tik dabar mano bičiulis kopia į Everestą. Norėjau vykti ir aš, bet dėl įdomių darbų to atsisakiau. Mes susitiksime jau Indijoje. Aš ieškotojas ir noriu atrasti, pažinti kultūras, maistą, vietas, kuo daugiau pamatyti. Gyvenimas trumpas, o man jau 30 m. Nereikia apsikrauti dogmomis ir nėra geresnio laiko nei dabar. Na, jei ne šiandien tai nebent rytoj (šypsosi).

Vaidas Baumila

Vaidas Baumila apsigyvens savo svajonių namuose?

Dar anksti taip teigti. Dar reikia išspręsti keletą klausimų ir tuomet galėsiu pasidaryti pirmąją asmenukę savo naujame būste (juokiasi). Pastaruosius mėnesius gyvenau nekilnojamojo turto klausimais. Tai pabodo ir įgriso. Buvau jau ir nuleidęs rankas, bet tvirtai nusprendžiau įsigyti būstą. Yra didelė tikimybė, kad gyvensiu labai gražioje Vilniaus vietoje.

Buitis neslegia?

Žinoma, kad slegia. Nesu ir pats tvarkingiausias vaikinas. Ir tie būsto klausimai nėra labai kūrybiški. Tačiau atsigriebiu dirbdamas. Tam turiu koncertus, teatrą. Visiškai pasineriu kurdamas spektaklius. Ir mergina žino, kad jei dirbu teatre, manęs nebus keletą savaičių. Tuomet ieškome laiko susitikti. Galbūt todėl šie santykiai ir puikiai klostosi? Mes tiesiog palaikome ir suprantame vienas kitą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)