Gamtos fanatike save laikanti mados pasaulio atstovė keliaudama visada ieško vietų, kuriose galėtų pasisemti ramybės ir nors mieste netrūksta judėjimo, automobilių gaudesio, spūsčių, pati sala suteikia pasakišką ramybės jausmą ir harmoniją. Ji net turėjo progą stebėti vietinių ritualus, lankytis šventyklose. „Teko lankytis Uluwatu Temple šventykloje, kuri yra aukštai kalnuose. Tam, kad galėčiau ten patekti, reikėjo dėvėti specialius drabužius. Vietiniai gyventojai visur išdėlioja gėles, uždega smilkalus, padeda gabalėlį duonos ar saldainį ir visa tai skiria dvasioms, savo protėviams. Vėlės čia labai svarbios. Jos nematomos, bet turi antgamtinių galių, kuriomis žmonės tiki. Įdomu tai, kad kai kurios jų gali būti ne tik protėviai, bet ir dvasinės būtybės“, - įspūdžiais dalijosi S. Mykolaitytė.

Anot prisiekusios keliautojos, vietiniai Balio gyventojai tiki, kad vėlės gyvena pasaulyje, kuris labai primena rojų. Šios dvasios gyvena kalnuose, vulkanuose, dideliuose medžiuose, akmenyse ir džiunglėse, todėl nenuostabu, kad ir kalnai čia yra laikomi šventais.

Tiesa, šios kelionės metu pašnekovė nepamiršo ir sporto. Dirbdama bei keliaudama ji praktikuoja jogą, medituoja ir kiekvienam keliaujančiam į Balį rekomenduoja pasinaudoti proga atidžiau pažvelgti į savo vidinį pasaulį bei įsiklausyti į save. „Ne be reikalo čia buvo filmuojamas ir filmas „Valgyk, melskis, mylėk“. Norėčiau čia apsigyventi. Tiesa, kiek išgąsdino kai naktį miegant džiunglių namelyje išgirdau krepštesį ir šnaresį. Vos tik išlipau iš lovos šis garsas dingo ir vėl išgirdau tą patį šnaresį vos tik sugrįžau į lovą. Uždegus šviesą pamačiau, kaip žaibišku greičiu nuo stalo lekia driežai. Pasirodo, buvau pamiršusi riešutus ir džiovintus vaisius, o čia maistą visada geriau paslėpti“, - pasakojo žinoma moteris.

Paklausta, ko labiausiai pasiilgsta tolimų kelionių metu, S. Mykolaitytė šypteli: „Žinoma, kad šeimos, draugų, o kartu ir lietuvių kalbos, juodos duonos su grūdais, varškėčių“. Keliaujant ją visada lydi iš Singapūro parsivežtas mažas varlės amuletas, kuris, kaip tikima, padeda atrasti amžiną meilę, pasiekti gerovę ir tapti geresniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)