Puikų startą laidai davė pirmoji pašnekovė – žurnalistė, TV laidų ir renginių vedėja Eglė Daugėlaitė, kuri transliacijos žiūrovams ne tik atskleidė daug faktų apie save, bet ir surengė ekskursiją LRT studijoje, kurios metu žiūrovai galėjo išvysti tai, kas slypi už kadro.

Laidos metu Tomas ir Danielius į žiūrovus kreipėsi su rimta žinia. „Šitas interviu nebus, kaip visi kiti. Jeigu įsivestumėte Eglės vardą į „Google“, tai jums išmestų straipsnius apie tai, kokia šauni jos santuoka ir kaip ji sėkmingai numetė svorio“, - rimtai prakalbo Danielius ir pridūrė, kad šį kartą bus paliestos kitos temos.

Bevaikščiodami LRT koridoriais mokiniai Eglę privertė mintimis grįžti į mokyklos laikus, kuomet jai, kaip ir daugeliui moksleivių dabar, reikėjo apsispręsti, ką veikti baigus mokyklą.

„Jau dešimtoje klasėje aš sugalvojau, kad galiu būti kažkas panašaus į žurnalistą, todėl pradėjau rašyti mokyklos laikraštyje, buvau aktyvi“, - kalbėjo Eglė ir prisipažino, kad tarp pasirinkimų tuo metu buvo ir politologija, teisė ir net medicina. Tiesa, E. Daugėlaitė tikino, kad medike niekada negalėtų būti, per daug perima kitų skausmą.

Laidos vedėjas Danielius pasiteiravo pašnekovės, ar dabartinis jos darbas yra suderinimas su atjauta? „Žurnalistas negalėtų dirbti darbo, jeigu jam būtų visų pašnekovų gaila, bet mes specializuojamės. Yra politika, analitinė žurnalistika, tiriamoji žurnalistika ir yra informacinė pramogų žurnalistika, kurioje esu aš. Mūsų laidos žanras kiek švelnesnis, pokalbiai trumpesni, klausimai lengvesni nei tiriamojoje žurnalistikoje, ar aktualių pokalbių šou", - kalbėjo E.Daugėlaitė bei prisipažino, kad šiame darbe reikia ir nemažai psichologijos žinių.

„Žmonės jaudinasi, jie ateina ne į savo erdvę, staiga tampa įsprausti į televizinius rėmus ir jiems viskas kelia stresą“, - atskleidė Eglė ir papasakojo, kad pašnekovams tenka padėti nusiraminti ir pasistengti per kelias minutes paversti tą erdvę jiems sava.

Kadangi E. Daugėlaitė yra LRT „Labas rytas“ laidos vedėja, Tomui ir Danieliui smalsiausia buvo, kada prasideda Eglės diena. Vaikščiodama koridoriais Eglė prisipažįsta, kad čia jau būna šiek tiek po penktos valandos ryte. Kai taip anksti prasideda darbo diena, kyla klausimas – ar teko kam nors iš laidos vedėjų pramiegoti?

Eglė Daugėlaitė

„Beveik visi yra pramiegoję „Labą rytą“, nes mes ne robotai, tai galit įsivaizduoti, kokių būna netikėtumų. Būna, kad nesuskamba žadintuvas, būna, kad išjungi žadintuvą, tada tave pažadina kolegos, jie pradeda ieškoti nuo 5.45 val. – tada jau tikrai pasigendame vieni kitų“, - pasakojo pašnekovė.

Eglė tikina, kad didžiausią pramiegojimo rekordą sumušė jos kolega – buvo pažadintas 9 val. ryte, kai laida jau pasibaigė. „O aš esu buvusi pažadinta 5.55 val. Nemoku nupasakoti, kiek tuo metu patiri streso. Aš atvažiavau, atrodo, per dvi minutes. Neatsimenu, nei kaip persirengiau, nei ką apsirengiau, bet aš 6.20 val. jau pranešinėjau tai, ką turiu pranešti. Pati laidos pradžia yra tas laikas, kai eteryje yra trys pranešėjai, tada jau blogiausiu pramiegojimo atveju, galime ir dviese puikiai susitvarkyti",- dalijosi Eglė.

Bevaikščiojant LRT koridoriais ir žiūrovams pateikiant išskirtinius kadrus iš užkulisių, kurie nepasiekia televizijos ekrano, Tomas ir Danielius su Egle aptarė daugybę temų.

Laidos metu paaiškėjo, kokius mokslus dar Eglė yra baigusi, kaip ji pradėjo dirbti LRT, kaip atrodo jos laisvalaikis ir kokio charakterio ji buvo paauglystėje. E. Daugėlaitė prakalbo ir apie vaikinų dėmesį mokyklos laikais, pasidalijo įžvalgomis apie pilietiškuma bei atskleidė, kokių kuriozų nutinka tiesioginio eterio metu.

Visą pokalbį su E. Daugėlaite žiūrėkite vaizdo įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)