Pati R. Varnaitė interviu nebedalija, todėl jos jubiliejaus išvakarėse su DELFI bendravo jos dukra A. Eidukaitytė, kuri pastaruoju metu įsisukusi į jubiliejaus šventės rūpesčius. Iškilmingos šventės proga R. Varnaitės gyvenimo kelias bus prisimintas ne tik žodžiais, aktorės kelias įamžintas dokumentiniame filme „Laimė būti kartu“, kurio premjera ir taps pagrindiniu jubiliejaus akcentu.

„Su žmonių meile ir Dievo malone sulaukėme devyniasdešimties metų“, – kalbėjo A. Eidukaitytė.

Jubiliejų mamai Nacionaliniame dramos teatre rengianti A. Eidukaitytė vardijo, kad į šventę atvyksta svečiai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio. „Iš Londono, Ženevos, Hagos, Danijos, – vardijo pašnekovė. – Giminės ir artimieji atskrenda teatre švęsti močiutės ir promočiutės jubiliejų.“

Jubiliejų teatre sutiksianti R. Varnaitė scenoje kaip aktorė nepasirodys. „Ji sėdės kaip viešnia ir stebės dokumentinio filmo premjerą, o po jos, žinoma, aktorė užlips į sceną, kol kažkas sakys kalbas, kažkas dovanos gėles, – kalbėjo A. Eidukaitytė, pridurdama, kad šventėje ketina dalyvauti apie 400 žmonių. – O vėliau valgysime labai didelį tortą.“

Regina Varnaitė - Eidukaitienė

65-erius metus aktorystės keliu žengianti Regina savo jubiliejaus šventei nepateikė jokių reikalavimų. „Ji yra paprastas žmogus ir niekada nieko nereikalauja. Pagrindinis dalykas – santykis su žiūrovu, todėl visuomet dėl jų stengiamės kažką padaryti“, – pasakojo A. Eidukaitytė.

Jubiliejaus proga LRT pristatomas dokumentinis filmas „Laimė būti kartu“ buvo kuriamas maždaug metus su ilgesnėmis ar trumpesnėmis pertraukomis. „Filmas apie aktorę, tad pagrindinis dalykas čia yra ištraukos iš spektaklių ir filmų“, – tikino filmo scenarijaus autore tapusi R. Varnaitės dukra Aušra.

„Filme ji pati labai daug pasakoja, nėra kažokio svetimo užkadrinio balso, – pasakojo A. Eidukaitytė. – Tokiame amžiuje tai nėra labai lengva.“

Kaip pasakojo A. Eidukaitytė, R. Varnaitė pastaruoju metu tiesiog mėgaujasi gyvenimu ir savo darbu. „Vasarą dar bus tęsiami serialo „Giminės“ filmavimo darbai, tačiau teatre aktorė nebevaidina, – kalbėjo A. Eidukaitytė. - Liko tokie darbai savo malonumui, aktorė pramogauja.“

Paskutinis spektaklis, kuriame žiūrovai galėjo išvysti R. Varnaitę, buvo „Amerika pirtyje“. Praėjusį rudenį teatro scenoje su šiuo spektakliu ji pasirodė paskutinįjį kartą.

65-eri aktorystės metai

Vaikystėje pajutusi savo pašaukimą, pradėjusi dirbti 1952 metais Kauno dramos teatre, aktorė R. Varnaitė kūrė linksmus, žaismingus, kupinus sąmojaus ir šmaikštumo, liaudišku humoru spinduliuojančius charakterius.

Kai kurie aktorės sukurti personažai gyvavo Kauno dramos teatre ištisus dešimtmečius, todėl juos pamatė kelios žiūrovų kartos: Bebenė (R. Blaumanio „Siuvėjų dienos Silmačiuose“, rež. H. Vancevičius), vaidinta 25-erius metus; Izolda (K. Sajos pjesėje „Šventežeris“, rež. J. Jurašas) per 32 metus – suvaidinta daugiau kaip 800 spektaklių; Bekampienė (Keturakio „Amerika pirtyje“, rež. V. Lencevičius) per 42 metus vaidinta daugiau kaip 700 spektaklių ir kt.

Turtingoje aktorės kūrybinėje biografijoje įspūdinga vaidmenų įvairovė. Visuomet žavinti gebėjimu prajuokinti žiūrovus, aktorė Regina Varnaitė yra sukūrusi nemažiau įtaigių dramatinių, lyriškų, tragiškų ir net vyriškų vaidmenų: Motulė Bejard (T. Vailderio „Ilga Kalėdų vakarienė“, rež. G. Padegimas), Vini (S. Beketo „Laimingos dienos“, rež. B. Marcinkevičiūtė), Auklė (A. M.Sluckaitė „Antigonė Sibire“, rež. J. Jurašas), Juokdarys (V. Šekspyro „Dvyliktoji naktis“, rež. K. Johnson) ir kt.

Aktorės kūrybinė biografija neatsiejama nuo Lietuvos televizijos. Regina Varnaitė daugelį metų vaidino Lietuvos televizijos spektakliuose ir filmuose: Ambra (A. Nikolajis „Geležiniai žmonės“, rež. G. Padegimas), Kotryna (Jonas Marcinkevičius „Benjaminas Kordušas, rež. V. Bačiulis), Paulė Šakalytė (B. Bušma „Giminės“, „Atžalos“, „Giminės po 20 metų“ rež. S. Vosylius). LRT žiūrovai kiekvieną sezoną R.Varnaitę pamato naujose „Giminės. Gyvenimas tęsiasi.“ serijose (rež. S.Vosylius).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)