– Kaip pasikeitė jūsų gyvenimas gimus sūnui?

– Planavome kūdikį ir turėjome galimybę pasirinkti dieną, kai jis gims. Pasitelkus cezario pjūvį Nojus gimė sausio 31 dieną. Nežinau, kodėl būtent ši data, buvo galimybė, tai pasirinkome būtent sausio 31-ąją. Mums abiems ji patiko.

– Tėvystė jauname amžiuje skiriasi nuo tėvystės brandesniame?

– Taip, sutinku su tuo. Jaunas tapau tėvu net nesuvokdamas, kas tai yra. Dabar aš visai kitaip į tai žiūriu ir tai yra didžiausia mano laimė.

– Esate iš griežtų tėvų, ar tų, kurie šyptelėjus vaikui bet ką atiduos ir leis?

– Nors buvau išsiskyręs, bet buvau tolerantiškas pirmiems dviems vaikams, tad dabar net nežinau, kai mano mažulis auga, kaip man čia reikės elgtis ir jaustis. Buvau žiauriai liberalus ir visai to nesigailiu. Tiek pirmas sūnus, tiek dukra užaugo nuostabiais žmonėmis.

– Yra kas nors, ką darytumėte kitaip?

– Tai neįmanoma, laiko mašinos neturime. Esu laimingas ir džiaugiuosi sūnumi, kuris labai puikiai sukasi, ir dukra, kuri šį mėnesį baigia mokyklą ir stos toliau mokytis. Aš toks dabar jaunas tėtis (juokiasi). Jausmas nenusakomas, nuostabus.

– Dažnas vyras bijo dalyvauti gimdymuose, kaip ryžotės jūs?

– Žinau, kad bijo. Aš pats antro gimdymo metu vos nenualpau ir daktarai davė amoniako pauostyti, kad nenukrisčiau. Kas juokingiausia, kad per antrą, o ne per pirmą gimdymą. Per pirmą man buvo labai įdomu. Vyrauja nuomonė, kad jei vyras pamato gimdančią moterį, tai vėliau jos nenori ar šlykštisi, tai aš tą tikrai kategoriškai neigiu. Kai tu pamatai per ką moteris turi praeiti, tai tik dar labiau ją pradedi mylėti ir gerbti.

– Ar planuojate susilaukti dar vaikų?

– Šito niekas nežino, o kodėl gi ne? Tikrai to neatmetu.

– Kiek pareigų prisiimate namuose?

– Dabar, kadangi mane lepina, nes Martyna pati maitina vaikutį, naktimis man keltis nereikia, nors aš visuomet pabundu, kai pabunda jis. Nojus visiška mano kopija. Vienodi net pirštų galiukai... Ir miegame vienodai – rankas užvertę į viršų. Martyna klausia, kaip tu taip gali rankas užvertęs miegoti, bet aš nežinau, juk savęs nekontroliuoju, kai miegu (juokiasi). Bet vaikui augant, atsiranda ir mamos bruožų.

– Ar Nojus ramus, ar iš tų, kurie sunkiai leidžia atsitraukti?

Taip, buvo visi pilvo pūtimai (juokiasi). Tuoj prasidės dantukai. Tikrai yra ir bus, ką veikti, bet palyginus, tai tikrai ramus, geras vaikas. Aš tikėjausi, kad bus sunkiau, bet viskas smagiai einasi. Aišku, didžiausi nuopelnai Martynai, nes ji maitina krūtimi ir kol kas neša pagrindinį krūvį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją