Simboliška, tačiau visuose pateiktuose užkandžiuose dominavo burokėlis. Specialiai šiam vakarui A. Goštautas patiekė įvairius užkandžius, kuriuose pagrindiniu smuiku griežė būtent ši daržovė. Atrodytų, paprasta daržovė iš močiutės daržo visus nustebino netikėtomis skonių variancijomis. Svečiai skanavo lašišą, sūdytą burokėliuose, ožkos sūrį su burokėlių geliu, marinuotą jūros šukutę su burokėlių sultimis, „Red velvet“ tortą su burokėlių dulkėmis.

Įvertinti naujojo restorano atskubėjo būrys garsenybių. Kūdikio besilaukianti Ineta Puzaraitė-Žvagulienė į šventę atvyko su savo vyru Ąžuolu. Moteris juokėsi, kad burokų visada galima rasti jų šaldytuve.

„Kaip kitos šeimos eina į parduotuvę, kai reikia pieno, tai mes einame, kai nėra virtų burokų“, – juokėsi I. Puzaraitė-Žvagulienė. Buvusios dainininkės ir jos vyro verslininko namuose itin dažnas patiekalas yra salotos su burokais, tačiau pasiduoti improvizacijai ir panaudoti buroką netikėtose formose šeima vis nesiryždavo. „Mus šį vakarą labai nustebino netikėti buroko skoniai, ypač patiko ožkos sūris su riešutais ir burokėlių glajumi“, – sakė moteris.

Štai „keksiukų karaliene“ tituluojamai Liucinai Rimgailei įvairios burokėlio variacijos yra ne naujiena. Konditerinių gaminių specialistė yra kepusi pyragus su morkomis, figomis, keksiukus su rūkytu varškės sūriu ir juoda duona.

„Labai smagu, kad restoranas laikosi savo koncepto. Pavadinime yra žodis „burokėlis“ ir vakaro metu gavome burokėlių. Viskas labai šiuolaikiškai pateikta, stebina netikėtos formos, o ir skonis nenuvilia. Kiekvienas patiekalas yra didelis siurprizas tiems, kurie nedirba maisto versle“, – sakė L. Rimgailė.

Šventiniame „Busy Beet“ atidaryme taip pat dalyvavo komunikacijos agentūros vadovas Saugirdas Vaitulionis, modelis Simona Starkutė, tituluota gražuolė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė su sužadėtiniu Mantu, laidų vedėjas Arnas Klivečka su žmona Ramune, atlikėja Diana Dargienė su vyru Viliumi ir dukra Une, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi Jančenkovas ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją