„Renkantis kosmetiką, man svarbu, kad ją gaminanti įmonė rūšiuotų šiukšles, svarbu, kaip ji elgiasi su gyvūnais, – savo pasakojimą apie kosmetikos pasirinkimą pradėjo Eglė Skrolytė. – Renkantis kosmetiką pirmiausią žiūriu, kokia to produkto energija.“

Išgirdusi klausimą, ar jos kosmetinėje – daug produktų, ji ilgai negalvojo. „Tiek, kiek reikia. Tiesiog naudodama galvoju, ar tas produktas atitinka mane“, – pasakojo E. Skrolytė.

Tiesa, Eglei, renkantis kosmetiką, vienas esminių dalykų yra natūralumas. „Tai svarbu renkantis bet ką. Man patinka natūralus visame kame, tad ir kosmetikoje. Juo itin susidomėjau tada, kai gimė vaikai. Jei galiu ta pačia kosmetika naudotis su vaikais, tuomet ji man ir tinka, ir patinka. Manau, visoms mamoms tas jausmas pažįstamas, kad jei galiu kažką duoti savo vaikui, tai tas pats tinka ir man.“

Ir nors E. Skrolytė prisipažino, kad tikrai neieško išsamios informacijos apie produktus internete, visuomet skaito etiketes.„Būtų keista neskaityti. Nors man svarbu ne tik etiketės, man svarbu ir pakuotė. Man tikrai smagu kiekvieną dieną matyti gražią pakuotę. Manau, kad nuo to „drabužio“ ir prasideda pažintis su produktu“, – tikino Eglė.

E. Skrolytė – lojali pirkėja, nesiblaško ir nėra linkusi eksperimentuoti. „Turiu nusistatymą, kas man patinka, taip pat atkreipiu dėmesį į specialistų rekomendacijas, – kalbėjo laidų vedėja. – Nesu iš tų žmonių, kurie blaškosi, esu lojali.“

Profesionalius produktus besirenkanti moteris neabejinga ir lietuviškumo akcentui, kai priemonėse naudojamas medus, druska ar kitos, lietuviams gerai pažįstamos sudėtinės dalys. „Tai svarbu ne todėl, kad būčiau prie kažko labai prisirišusi, tiesiog mažai šaliai tai svarbu, kad kosmetika, gaminama su mums artimais produktais, yra sertifikuojama ir pripažįstama pasaulyje“, – savo nuomone dalijosi Eglė.

Eglė Skrolytė

Kokia kosmetikos priemonė yra svarbiausia? „Pienelis“, – nedvejojusi tarė E. Skrolytė ir pridūrė, kad jautrią odą vargina televizijos laidų vedėjos rutina.

Besidalydama savo grožio ritualais E. Skrolytė įvardijo ir savo atradimą. „Tai, ką mes darome kasdien turi daug didesnę įtaką nei kažkokios vienos procedūros efektyvumo iliuzija. Iš tikrųjų svarbūs maži kasdieniai žingsneliai“, – nusišypsojo Eglė.

Jogos trenerė Milana Jašinskytė buvo atvira – norėtų būti lojali, tačiau vis dar yra paieškose to prekinio ženklo, kuriuo visiškai pasitikėtų.

Ji nėra viena iš tų, kuri itin gilintųsi į produkto sudėtį, tačiau niekada neperka aklai. „Aš tik apsimetu, kad paskaitau etiketę, nes iš tikrųjų nieko nesuprantu arba suprantu labai mažą dalį, todėl pasitikiu įvairiais sertifikatais. Manau, kad aktyviam žmogui nieko kito nelieka, kaip tik pasitikėti ir pirkti tą produktą, kuris, jo nuomone, yra kokybiškiausias“, – atviravo Milana.

Daug sportuojanti ir keliaujanti Milana pasakojo, kad pagrindinės jos kosmetikos priemonės susijusios su higiena: „Losjonai, pienelis... Esu jogos mokytoja, todėl atidumas savo kūnui man yra labai svarbus“.

Milana Jašinskytė

Šešiametę dukrą auginanti M. Jašinskytė įvardijo, kad jos kosmetikos krepšelis nėra perkrautas. „Mėgstu erdvę, nemėgstu apsikrauti, taip pat esu mama, todėl renkuosi tokius produktus, kurie tiktų ir jai. Žinoma, ją traukia ryškios pakuotės, tad reikia pasistengti“, – nusijuokė Milana.

„Sako, kad reikia save mylėti, o aš sakau, kad reikia ypatingai save gerbti, – tikino M. Jašinskytė. – Linkiu kiekvienai save gerbti, nes su šia vidine pagarba ir ateina galvojimas, ką mes vartojame, ką valgome ir panašiai. Tuomet ir pasirinkimai būna sąmoningesni, labiau civilizuoti ir energetiškai svaresni.“

„Margarita“ ir „Ecodenta“ produktų atstovė pristatė tyrimą, kurio metu buvo nustatyta, kad pirmiausia moterims rūpi asmeninis kosmetikos priemonių tinkamumas, taip pat ne mažiau svarbu ir natūralumas bei ekologija. Tiesa, natūralumas bei ekologija rūpi uždirbančioms daugiau. O štai sudėtis daugiausia rūpi turinčioms aukštąjį išsilavinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)