Seserys neslėpė, kad lauktis vienu metu joms – didžiausias džiaugsmas. Dabar jos gali dalintis ir nėštumo džiaugsmais, ir mažais vargais, patarti viena kitai, palaikyti.

Irūna mama taps pirmąsyk, tad sesers Inetos patarimai jai – lyg lobių skrynia.

„Sesuo pagrindinė mano konsultantė visai klausimais, tiek laukimo periodu, tiek tų dalykėlių, kuriuos reikėtų pirktų, o kurių – ne. Visi klausimai plaukia jai dabar“, – pasakojo Irūna.

Seserys sako, kad atsakingai ruošiasi vaikelių atėjimui į šį pasaulį. Jau renka kraitį, dažnai išeina apsipirkti, pasižvalgyti naujagimiams skirtų daiktų. Ir visą tai, žinoma, jos daro kartu.

Puzaraitės sako kol kas tiksliai nežinančios vaikelių lyties. Spėlionių daug, o kas bus, sako, sužinos tik tuomet, kai vaikai gims.

„Viską perkame neutralių spalvų. Juk smaigmenos, kai lauki vieno, o sulauki kito... jos realios!“ – šypsojosi Irūna.

Kai kuriais daiktais rūpintis nė nereikės, sako seserys. Išaugtiniai I. Puzaraitės-Žvagulienės pirmagimės Barboros drabužėliai dabar bus prikelti antram gyvenimui. Ineta iš anksto žinojo, kad norės antrojo vaikelio, tad pirmagimės daiktų dovanoti neskubėjo.

„Dovanoti – nedovanojau, nes visada norėjau antro vaikelio. Rūbelius laikiau ateičiai. Be to, žinojau, kad ir Irūna nori vaikelio – jei man nepavyktų lauktis, anksčiau ar vėliau rūbeliai atitektų jai“ – sakė Ineta.
Seserys Puzaraitės

I. Puzaraitė-Čepononienė paminėjo, kad kūdikio lytis jai neturi reikšmės, juk tai – pirmasis jos vaikelis. Panašiai mąsto ir Ineta. Sako, apsidžiaugtų ir turėdama dvi dukras, ir „pilną komplektą“ – berniuką ir mergaitę.

Paklaustos, ar jau numatė galimus vaikelių vardus, Ineta palinksėjo ir sakė vardą jau išrinkusi. Tiesa, būna situacijų, kai, vaikeliui gimus, išsvajotasis vardas, regis, visai netinka. „Tuomet teks galvoti naują vardą“, – juokėsi Ineta.

Irūna šiuo klausimu šiek tiek kuklesnė. Sako, rink nerinkęs – atėjęs į šį pasaulį vaikas vardą atsineš su savimi.

„Gali tą sąrašą pasidaryti begalinį, tačiau man atrodo, kad kūdikėlis jį į pasaulį atsineš pats. Nors kai Ineta laukėsi Barboros, ji jau pilvukyje ją vadino Barboryte ir kai mergaitė gimė, kitokio vardo tiesiog negalėjo būti“, – pasakojo Irūna.

Na, o galop paklaustos, kaip gi į dvigubą žinią reagavo šeimyną, seserys tenusijuokė. Esą tokios naujienos jų šeimynos tikrai nesitikėjo.

„Jie tiesiog nepatikėjo. Mama iš pradžių nė nesuprato. Palinksėjo, o tuomet ištarė: „Ką?!“ – prisiminimais dalijosi Ineta.

DELFI primena, kad I. Puzaraitei-Čepononenei ir jos vyrui Rokui Čepononiui šis vaikelis yra pirmas, o štai Inetos Puzaraitės-Žvagulienės ir jos vyro Ąžuolo Žvagulio šeima pagausės antrą kartą. Pora jau augina dukrą Barborą.

Būsimų mamų šventės akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)