Už Atlanto gyvenanti atlikėjos Giulijos dukra Monika Sakalauskaitė-Falcon Lietuvoje vieši ne taip dažnai, tad ir Motinos dieną mama ir dukra kartais švenčia iš anksto.

Taip nutiko ir šįkart. Ketvirtadienį Giulija ir Monika leido dviese ir DELFI pasakojo, kad tiesiog stengiasi kartu praleisti kuo daugiau laiko.

„Dažniausiai, jei Monika Lietuvoje, tai švenčiame, jei ne, tai paminime iš anksto. Šįkart ji išvyksta. Turbūt, visi vaikai mamos dieną žino ir stengiasi kažkaip nudžiuginti mamas, bet didžiausia dovana, kad mes turime tuos vaikus ir mums jie ir yra kaip dovanos“, – kalbėjo Giulija.

Auskarus šįkart gavusi moteris juokėsi, kad tai dar ne paskutinė šios Motinos dienos dovana jai, o išskirti, ką įsimintiniausio yra gavusi ji tiesiog negalėtų: „Kiekviena diena yra skirtinga ir negali sakyti, kad pernai smagiau ar gražiau pasveikino. Kaskart vis tikies kažkokių meilės žodžių ar įspūdžių.

Kol vaikas mažas, tai taip, gaunami jo piešiniai, apkabinimai, gėlytės, bet kai Monika jau yra subrendusi moteris, tai ji žino, ko reikia mamai ir stengiasi kažkaip pamaloninti ne tik gėlėm, bet ir staigmenom. Dabar toks metas, kai Monika daug išvyksta, tai kai susitinkame būna mergaičių dienos, tad mes džiaugiamės ir švenčiame kiek tik galime.“

M. Sakalauskaitė-Falcon patikino, kad mama jos tikrai niekada neprašo materialių dovanų, jai užtektų tiesiog žodžio „myliu“, tačiau moterys stengiasi kiekvieną dieną paversti mamos ir dukros diena.

Jurga Anusauskienė pasakojo, kad per Motinos dieną jos JAV gyvenanti dukra į Lietuvą neatvykstą, tačiau randa, kaip parodyti dėmesį.

„Tai yra labai graži šventė, mus gyvenime moko įvairiausių dalykų, bet nemoko būti tėvais, o tai viena sunkiausių užduočių. Turiu tris labai skirtingus vaikus, nė kiek nėra paprasčiau nei vieno jų auginti ir auklėti, tad labai džiaugiuosi, kai sulaukiu iš jų nuoširdaus dėmesio.

Galiu pasidžiaugti, kad tiek Evelina, tiek mano vaikinai jo ganėtinai daug duoda. Gaunu ir meilės laiškelių, ir šokoladų, ir kavos į lovą bei kitų dalykų. Mamos diena yra dar viena proga sulaukti to dėmesio. Svarbiausia jausti tą ryšį ne tik per motinos dieną, bet ir visas likusias dienas“, – kalbėjo J. Anusauskienė.

Skaistė Steikūnaitė džiaugėsi, kad Motinos diena jai prasideda dar gerokai prieš oficialią datą.

„Sveikinimai prasideda jau iki motinos dienos ir tęsiasi kasdien. Sekmadienis – šventa diena, iškart mintyse, kad mamą reikia nustebinti ir pasveikinti, su ja kažką nuveikti. Šios dienos tikrai negali pamiršti, nes tai svarbi šventė. Su dukra kartu leidžiame laiką, būna dovanos ar staigmenos.

Manau, kad mamai geriausia dovana yra dukros draugija ir meilė, nereikia kalnų dovanų, svarbiausia nuoširdus dėmesys ir pokalbiai. Džiaugiuosi, kad laikui bėgant vis labiau ir labiau pradedi vertinti savo mamą. Galbūt anksčiau, paauglystėje į viską žiūrėdavome visai kitaip, o kai esi mama viską pradedi dar labiau vertinti“, – pasakojo S. Steikūnaitė.

Moteris atskleidė, kad iš dukros sulaukia daug staigmenų, kurių dažnai nė pati nesugalvotų padaryti.

Drąsos nestokojanti S. Steikūnaitės dukra mamą sveikino vaizdo įraše, o prie jos prisidėjo ir A. Grudytės bei I. Martinkėnaitės atžalos:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)