Atsisveikinimas su velioniu vyks 6 d., nuo 12. val. laidojimo namuose Nutrūkusi Styga, Vilniuje. Urna su velionio palaikais išnešama 6 d., 17 val. Švento Juozapo koplyčioje, Pilaitėje, nuo 18 val. bus laikomos mišios. Vėliau, šeimos rate, laidotuvės vyks Nidoje.

Visus, norinčius pagerbti Daliaus atminimą, atrimieji prašo nenešti gėlių, o aukoti į šarvojimo salėje pastatytą aukų dėžutę. Visi suaukoti pinigai bus skirti Onkohematologinių ligonių bendrijai (OHLB) „Kraujas“, su kuria draugavo ir Dalius.

"Visos šeimos vardu šiuo laikotarpiu prašome ramybės ir supratimo", - teigiama šeimos pranešime.

D. Mertinas daugiau nei 10 metų kovojo su klastingu kraujo sistemos vėžiu – limfoma. Liga aktoriui vis atsinaujindavo. Nuo tos pačios ligos 2010 m. mirė ir prezidentas Algirdas Brazauskas.

Kovodamas su liga D. Mertinas vengė viešų renginių bei visuomenės dėmesio. Per interviu yra prisipažinęs ir apie tai, kad sirgdamas ištisus mėnesius negaudavo jokio darbo pasiūlymo ar naujo vaidmens.

Aktorius neslėpė, jog sužinojęs diagnozę, neišmanė, kaip elgtis.

„Tuo metu buvo sunku, nežinojau kur man dėtis. Ašaros byrėjo, visko buvo,“ – 2012 m. pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ prisiminė skaudžias akimirkas aktorius, kuriam kiekvienas apsilankymas pas medikus kėlė nerimą.

Kelissyk aktoriaus liga buvo atsitraukusi, pagerėjus sveikatai D. Mertinas neoficialiai dirbo sergančiųjų onkologinėmis ligomis konsultantu.

Aktorius gimė operos dainininko Algirdo Mertyno ir istorikės Elenos Mertinienės šeimoje. Jo žmona – verslininkė Laima Mertinienė (Prezidento Algirdo Brazausko duktė).

Pora susilaukė trijų atžalų - sūnų Dominyko, Mykolo bei dukros Laimos Barboros.

D. Mertinas baigė LTSR Valstybinę konservatoriją, po to dirbo Vilniaus Jaunimo teatre.

Žiūrovai D. Mertiną puikiai pažinojo iš serialų „Giminės“ bei „Pavojingi jausmai“.

Aktorius taip pat dalyvavo televizijos projektuose „Lietuvos šokių dešimtukas", „Žvaigždžių duetai".

Bus papildyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (688)