Vilniaus miesto apylinkės teismas sulaukė A. Giržado prašymo atidėti teismo posėdį. Byla bus nagrinėjama gegužės pabaigoje.

A. Giržadas į teismą kreipėsi bandydamas užginčyti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) sprendimą. Vasario mėnesį LRTK nusprendė, kad A. Giržadas turės sumokėti 2 tūkst. eurų baudą už eteryje ištransliuotą paslėptą komercinį pranešimą.

Komisijos sprendimu, LRT laidai „Auksinis balsas“ (prodiusuoja A. Giržadas – DELFI) dėl eteryje transliuotos informacijos apie atlikėjos Ingos Valinskienės koncertą pažeidžiant įstatymus skirta 2 tūkst. eurų bauda.

„Bauda skirta Audriui Giržadui, už pažeidimą antrą kartą, kadangi jis yra atsakingas už šios laidos turinį LRT“, – BNS sakė LRTK Administracijos direktoriaus pavaduotoja Jurgita Iešmantaitė.

Anot komisijos, tai jau trečiasis LRT pažeidimas. Laidos „Auksinis balsas“ vyriausiajam prodiuseriui A. Giržadui praėjusių metų gruodį buvo skirta 144 eurų bauda už rėmimo pranešimų transliavimą pažeidžiant teisės aktus. Eteryje buvo reklamuota kava.

Panašų pažeidimą LRT eteryje komisija buvo nustačiusi prieš daugiau nei pusmetį, „Eurovizijos“ konkurso transliacijos metu – tuomet televizijos atstovams skirtas įspėjimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)