Prieš mėnesį dešimčiai su puse metų įkalintas J. Jakutis ketvirtadienio popietę vėl praleido teisme – šįkart ginkluoti policijos pareigūnai jį atvežė liudyti į bičiulio Andžejaus Mašaro baudžiamąją bylą.

Šiuo metu Pravieniškėse bausmę dėl neteisėto disponavimo narkotikais vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmę atliekantis A. Mašara yra tas, kurį išdavė pareigūnams „Agurkinių“ gaujos nusikaltimus padėjęs atskleisti Aurelijus Perminas, pravarde Šūdmaišis. Jo pavardę ne kartą minėjo ir J. Jakutis, kai buvo teisiamas dėl narkotikų – esą kvaišalai, kuriuos kriminalistai rado jo namuose, priklausė būtent Šūdmaišiui.

Apie tai daugiau galite perskaityti DELFI susijuosiuose straipsniuose, nes šįkart byla, kurią nagrinėja Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Viktorija Šelmienė, visiškai nesusijusi su narkotikais – A. Mašara, kuris į teismo posėdį buvo atvežtas pasipuošęs Rusijos rinktinės sportiniu treningu, teisiamas dėl sukčiavimo.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad A. Mašara, veikdamas su nenustatytu bendrininku, dar 2013 m. gruodį apsimetęs vienos bendrovės darbuotoju kreipėsi į Baltarusijos bendrovę, pasisiūlydamas į Rusiją iš Vokietijos siuvimo fabriko pervežti krovinį su drabužiais. Netrukus buvo sudarytas susitarimas ir beveik devynias tonas svėrusi drabužių siunta buvo išvežta iš Vokietijos.

Tačiau Rusijos ji nepasiekė – atvežti į Lietuvą drabužiai buvo perkrauti į kitą sunkvežimį ir išvežti. Drabužių, kurių vertė daugiau kaip 220 tūkst. eurų, taip ir nepavyko surasti.

Tuo pačiu metu A. Mašara siekė užvaldyti ir dar vieną krovinį – Rusijos bendrovei priklausančius šokoladus. Jie iš Prancūzijos turėjo būti atvežti į Rusiją, tačiau buvo pristatyti į Lietuvą. Kai Vilniuje darbininkų buvo paprašyta šokoladus perkrauti į kitą transporto priemonę, siunta buvo sustabdyta – buvo gauta žinių apie dingusį drabužių krovinį.

Šokoladų, kurie buvo įvertinti beveik 57 tūkst. Eur, A. Mašarai nepavyko užvaldyti.

O prie ko čia J. Jakutis? Teisme paaiškėjo, kad A. Mašara į sandėlius, kuriuose buvo ketinama perkrauti šokoladus, buvo atvykęs automobiliu „Peugeot 407“, kuris Jungtinėje Karalystėje buvo registruotas būtent J. Jakučio vardu.

Buvusios „pupytės“ V. Jakutienės sutuoktinis teisme sakė, kad automobilį dar 2013 m. nusipirko Londone, nes tuo metu čia dažnai lankydavosi.

„Dažnai čia lankiausi, turėjau nemažai verslų ir automobilių“, – teisme kalbėjo J. Jakutis. Kuo konkrečiai užsiėmė Jungtinėje Karalystėje, vyras nenorėjo pasakoti, tačiau teigė, kad už automobilį „Peugeot 407“ buvo sumokėjęs 250 svarų sterlingų.

„Automobilis buvo daužtas, bet patvarkytas, su juo grįžau į Lietuvą, norėjau jį pertvarkyti ir vairą iš dešinės pusės pakeisti į kairę, bet neapsimokėjo, todėl jo net Lietuvoje neregistravau, galvojau grįšiu į Angliją, – sakė J. Jakutis. – Tada A. Mašara paprašė paskolinti automobilį – neklausiau, kam jam reikia. Sutikau paskolinti, jis gal apie savaitę naudojosi, o paskui grąžino ir pastatė prie namų.“

Šį automobilį J. Jakutis netrukus pardavė – vienas bičiulis, vardu Dima, kuriam jis buvo skolingas pinigų, surado pirkėjus. „Automobilis buvo parduotas dalims, aš tik sutartį pasirašiau, o paskui gavau 250 litų“, – sakė narkotikų byloje nuteistas J. Jakutis.

Paklaustas, iš kur pažįsta A. Mašarą, J. Jakutis aiškino, kad Vilnius – mažas miestas. „Šalia gyvenome“, – sakė jis, pažymėjęs, kad su kaltinamuoju susipažino maždaug prieš penkerius metus sporto klube.

„Geras, normalus žmogus“, – apie kaltinamąjį kalbėjo liudytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)