Apie tai, jog 2016-ųjų festivalis atšaukiamas, DELFI paskelbė iki jo likus vos kelioms dienoms. Tuo metu festivalio organizatorius Marius Tumšys tikino: „Su didžiuliu skausmu, po bemiegių naktų, vykdytų derybų iki paskutinės minutės, privalome pranešti, kad šių metų festivalis neįvyks. Festivalis perkeliamas į kitus metus – rugpjūčio 18-20 dienas“. Šį pažadą jie įvykdė.

Tačiau pažadų buvo daugiau. Vienas jų – grąžinti pinigus už bilietus. Internetinėje platformoje, kurioje galima įsigyti bilietus į šįmet įvyksiantį festivalį, iki šiol skelbiama, kad visi, norintys susigrąžinti pinigus už nepanaudotus bilietus, kviečiami kreiptis nurodytais telefonais arba elektroniniu paštu tam tikromis valandomis darbo dienomis, tačiau tai tėra pažadai.

Pinigų neatgavo ir neatgaus nė vienas pirkėjas

Ketvirtadienio popietę DELFI susisiekus su festivalio organizatoriumi M. Tumšiu, šis buvo atviras – pinigų nesusigrąžins nė vienas. Negana to – iki šiol nė vienam jie ir nebuvo grąžinti.

„Šiuo metu susigrąžinti pinigus tikrai neįmanoma. Visiems žmonėms yra pasiūlyta praėjusių metų festivalio bilietus panaudoti šių arba kitų metų festivaliui. Dalis informacijos jau buvo, dalį dar paskelbsime, – DELFI kalbėjo M. Tumšys. – Šių metų festivalį organizuoja visiškai kita įmonė. Tai visiškai nauji festivalio akcininkai. Prieš tai festivalį organizavusi įmonė yra bankrutuojanti, todėl visų prašome sulaukti informacijos apie šių metų festivalį, kad tada nusprestų: ar vis dėlto ateis į šių metų renginį, ar nuspręs, kad tikrai nori susigrąžinti pinigus.“

M. Tumšio teigimu, šiuo metu jis nebeturi jokių festivalio akcijų ir liko tiesiog festivalio vadovu. „Nauji akcininkai tiki mano įdirbiu ir žiniomis bei leidžia man toliau organizuoti“, – pabrėžė pašnekovas.

Pasidomėjus, kiek žmonių jau atgavo pinigus, M. Tumšys buvo konkretus: „Nė vienam žmogui pinigai nebuvo grąžinti. Nė vienam absoliučiai, tačiau tokia oficiali statistika, kad tų, kurie norėjo susigrąžinti, nebuvo labai daug, gal apie šimtas penkiasdešimt“.

Anot M. Tumšio, kai kuriems asmenims pinigai galėjo būti grąžinti, tačiau jie priėmė tokį sprendimą, kad negrąžins niekam: „Kažkam galėjo būti grąžinti, kažkam ne, tačiau visiems vienodos teisės. Visiems žmonėms grąžinti pinigus nebuvo galimybės“.

Festivalis trumpesnis, bet bilietai neatpigo

M. Tumšys siūlo pernai įsigytus bilietus panaudoti šių metų festivaliui, tačiau šįmet festivalis truks trumpiau nei pernai. 2016-ųjų festivalis turėjo vykti viena naktimi ilgiau, bet M. Tumšys šioje vietoje problemos neįžvelgia.

„2016-aisiais metais bilietai nekainavo brangiau nei 2015, nors festivalis turėjo trukti viena diena ilgiau, – skaičiavo Marius Tumšys. – Čia negalioja tokios taisyklės.“

Mariaus skaičiavimu, bilietas į Lietuvos atlikėjo koncertą kainuoja apie 40 eurų, maždaug tiek kainuoja bilietas ir į festivalį, nors koncertų būna ne vienas, tad mažinti kainos organizatoriai neketina. Negana to, pernai festivalio data sutapo su Žolinėmis, todėl buvo palanku prailginti festivalį susumuojant šventinę dieną su savaitgaliu. Šįmet tokios kalendorinės galimybės nėra.

Pinigų neatgaus ir prekybininkai

„Čia sąlygos tokios pačios – nė vienam prekybininkui nebuvo grąžinti pinigai. Dabar su visais vyksta naujos derybos – yra tokių, kurie kategoriškai nenori prekiauti ir galvoja, kad mes kažkaip sąmoningai apgavome juos, – kalbėjo festivalio organizatorius. – Buvo labai piktų žmonių.“

Pašnekovo teigimu, įmonė, kuri pernai patyrė nesėkmę organizuojant festivalį, veiklą vykdė dešimt metų. Tai turėjo būti septintasis festivalis. M. Tumšio teigimu, visi iki tol vykę renginiai buvo sėkmingi, tad jis tikina nesuprantantis kaltinimų specialiu nesėkmės organizavimu.

Tiesa, jau anksčiau buvo kalbų, esą prekybininkai vienysis ir bandys užstatus už galimybę dirbti festivalio metu jo teritorijoje, atgauti teismo keliu. „Buvo kažkokių ieškinių, buvo kreiptąsi ir į policiją dėl galimo sukčiavimo, tačiau nebuvo pradėtas nė vienas ikiteisminis tyrimas. Mes pateikėme visus dokumentus, įrodymus, – kalbėjo M. Tumšys. – Nei jokių sankcijų, nei kažko nebuvo imtąsi.“

„Suprantu, kad šaukštas deguto viską sugadina, bet labai prašome kantrybės – sulaukti festivalio programos. Yra žmonių, kurie labai tiki „Karkle“, kurie nuo pirmo festivalio važinėjo. Tikiu, kad viskas atsileis ir susitvarkys“, – pokalbio pabaigoje pabrėžė M. Tumšys.

Ankstesnių metų festivalių akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)