„Į mane kreipėsi pažįstamas su beprotiškomis kainomis, – DELFI pirmadienį pasakojo V. Baumila. – Norėjo pasiteirauti, ar jos tikrai tokios.“

Vaido teigimu, pažįstamas asmuo internete rado skelbimą, kuriame siūloma užsisakyti jo pasirodymą įvairiose šventėse. Skelbime taip pat siūlomos ir kitos paslaugos: garsinimas, techninis aptarnavimas, apšvietimas, vaizdo įranga, vizualizacijos, renginių vedimas bei scenarijų kūrimas.

Skelbimą radęs V. Baumila nusprendė pats paskambinti nurodytu numeriu. „Paskambinau, galvojau, užsisakysiu savo koncertą. Atsiliepė neaiškios kilmės bachūras ir man porino, kad karočė „viskas suderinama“, „gitaristas Jums perskambins“, – savo feisbuke draugams rašė Vaidas.

DELFI Vaidas tikino, kad su juo telefonu bendravęs vaikinas kalbėjo užtikrintai, lyg tuo iš tiesų užsiimtų.

Anot atlikėjo, tikėtina, kad tokie perpardavinėtojai vėliau kreipiasi į tikruosius vadybininkus ir užsidirba sau pasiimdami skirtumą, likusį nuo jų pasiūlyto ir tikrojo honoraro.

Vaidas tikino negalintis patikėti, kad iki šiol yra žmonių, kurie atlikėjų kontaktų gali ieškoti skelbimuose.

Panašų skelbimą, kurio kontaktuose nurodytas tas pats telefono numeris, galima rasti ir apie Vytautą Rumšą jaunesnįjį. Jį esą taip pat galima užsisakyti iš skelbimo autoriaus savo šventėms kaip vedėją vestuvėms, jubiliejams ar įmonių vakarėliams.

DELFI pabandžius susisiekti skelbimuose nurodytu telefono numeriu, iš pradžių vaikinas atmetė skambutį, o vėliau perskambino. Tiesa, pirmasis pokalbis buvo itin konkretus. Vaikinas, išgirdęs klausimą, kiek gi kainuotų savo šventėje matyti V. Baumilą ir ar kaina priklauso nuo pasirodymo trukmės, teištarė „perskambinsiu“ ir pokalbį baigė nė neatsisveikinęs.

Daugiau vaikinas nepanoro atsiliepti telefonu, tačiau po kurio laiko atsiuntė SMS žinutę su kitu numeriu, kuriuo esą galima tartis dėl V. Baumilos koncerto. Paskambinus nurodytu telefono numeriu, kitame laido gale atsiliepė pats Vaidas.

Dainininko kontaktą, anot pačio Vaido, skelbimą patalpinęs asmuo greičiausiai išsisaugojo kai jis pats bandė save užsisakyti ir paskambinęs prisistatė savo vadybininku.

Atlikėjo teigimu, neprisistatęs asmuo už jo pasirodymą paprašė 10 tūkst. eurų. „Tą kainą, man atrodo, jis tiesiog šovė. Na, būna koncertų, kur tokia kaina kai kuriems atlikėjams yra adekvati, tačiau ne šioje situacijoje“, – teigė V. Baumila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)