Vienai žavingiausių Lietuvos moterų po ilgų svarstymų lazeriniu būdu buvo pašalintas vienas iš apgamų. Nors A. Jagelavičiūtė sako, kad apgamai – neatskiriama jos įvaizdžio dalis, tačiau pripažįsta, kad dalis jų jau buvo pradėję kelti diskomfortą. O pašalinusi vieną apgamą, gerai žinoma moteris sustoti neketina ir sako, kad, ko gero, bus užsikrėtusi apgamų šalinimo manija.

„Kardiolitos“ klinikų Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centre Agnei Jagelavičiūtei lazeriu buvo pašalintas apgamas ant kaklo, rašoma pranešime spaudai.

Stilistė sako pasiryžusi procedūrai ne tik dėl estetinių priežasčių.

„Ilgai svarsčiau apie šią procedūrą, bet nesiryžau. Vienas apgamas ant kaklo man trukdė ir kėlė diskomfortą. Jis dažnai užkliūdavo, buvau jį ne kartą įdrėskusi, sužeidusi žiedu, kartą netyčia nudeginau besukdama plaukus. Nusprendžiau nebelaukti blogų pasekmių ir jį pašalinti. Galvojau, kad pasikeitimo nejausiu, nes tai tik vienas apgamas, bet dabar, kai liečiu savo kaklą, rezultatas mane džiugina, ranka už nieko nekliūna, matau daug švaresnę odą“, – pasakoja Agnė Jagelavičiūtė.

Žmones, turinčius apgamų, dažnai kankina klausimas, ar reikia ir kada šalinti apgamus, ar apgamų šalinimo lazeriu procedūra nėra skausminga.

Gydytoja dermatovenerologė Renata Kliunkienė teigia, kad, prieš nuspręsdamas šalinti apgamą, žmogus turėtų apsilankyti pas specialistą, kuris apgamą įvertintų. Taip pat svarbu dėl ko šalinamas apgamas – dėl estetikos ar dėl prevencinių tikslų, pavyzdžiui, apgamas dažnai traumuojamas, sužeidžiamas.

„Pasikeitus apgamo dydžiui, formai ar spalvai, būtina jį ištirti. Įvertinus dermatoskopiškai struktūrą ir tam tikrus būdingus kriterijus, nusprendžiama, ar jį galima šalinti chirurgiškai ar lazeriniu metodu“, – sako gydytoja.

Gerybinius apgamus, kurie sukelia diskomfortą ir yra dažnai traumuojami, rekomenduojama šalinti lazeriu. Būtent toks apgamas buvo ant Agnės kaklo.

Dažnai dirginami apgamai yra potencialiai grėsmingi, nes anksčiau ar vėliau ląstelės pradeda keistis ir gali supiktybėti.

„Turiu labai daug apgamų ant kūno. Jie dažnai atsiranda vis naujose vietose. Apgamus, esančius ant veido, laikau bruožų dalyku, tai yra mano savasties ir įvaizdžio dalis, jų nenorėčiau šalinti. Tačiau dėl kitų apgamų nusprendžiau apsilankyti pas dermatovenerologę ir išsiaiškinti, ar mano apgamai nėra piktybiniai. Gydytoja nustatė, kad jie nėra piktybiniai, tačiau vieną patarė pašalinti, nes dėl nuolatinio dirginimo ateityje gali prasidėti piktybiniai procesai“, – pasakoja Agnė Jagelavičiūtė.

Procedūra, šalinant apgamus lazeriu, yra neskausminga, lazeris garina vandenį iš ląstelių.

„Jaučiuosi užsikrėtusi apgamų šalinimo manija. Planavau pašalinti vieną, bet dabar jau skaičiuoju keturis, kuriuos norėčiau pasišalinti dėl komforto ir švarios odos pojūčio“, – šypsosi A. Jagelavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)