Kalinių žmonos, anot laidos vedėjos Donatos Gutauskienės-Laisvos, tik simbolinis pavadinimas. Esą naujoje laidoje bus kalbama ne tik apie kalinius ir jų nusikaltimus, bet ir apie moteris – ne tik žmonas, gyvenimo drauges, bet ir motinas, močiutes, dukteris arba seseris.

Laidos vedėja sako, jog, specialistų teigimu, artimos moterys ir jų besąlygiška meilė tampa tuo vieninteliu nuteistųjų tiltu į normalų gyvenimą ir atlikus bausmę neleidžia jiems vėl nusikalsti.

Pirmojoje, premjerinėje laidoje prabilo Lietuvos šlagerių karalienė V. Katunskytė, užauginusi du vaikus – dukrą Moniką ir sūnų Darių. Pastarasis garsią dainininkę iki šiol verčia raudonuoti iš gėdos bei lieti skaudžias ašaras.

Darius už įvairius nusikaltimus yra teistas jau 6 kartus, šiuo metu atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje.

„Tai mano didžiulis kryžius gyvenimo, mano didžiulis skausmas, mano gėda, mano bėda“, – nuoskaudą liejo V. Katunskytė, laidoje ne kartą į kamerą žvelgusi ašarotomis akimis.

Vitalija su sūnumi nesimatė mažiausiai penkerius metus, į pataisos namus ji nevažiuoja, laiškų sūnui neberašo. Iš įkalinimo įstaigos grįžtančio sūnaus ji sako taip pat nelaukianti – nebetiki, jog jis kada nors sugrįš į doros kelią.

„Jis man velnių prišveitęs, nervus gadindavo laisvėje. Tiesiog nervai nebelaikydavo – galvodavau, kad tegul geriau jis ten (įkalinimo įstaigoje – DELFI) sėdi. Iki tiek jis mane prinervuodavo, tiek nervų sugadindavo.

Bijodavau palikti namuose, kad draugų neprisivestų. Išvažiuoju aš į Palangą, Darius namuose paliktas, man kaimynai skambina, sako: ponia Vitalija, parvažiuokit, čia orgijos vyksta, iki paryčių muzika, mergos čiut ne su triusikais laksto.

Suprantu, parėjęs jis nori susigrąžint tą laiką, kurį praleido ten (pataisos namuose – DELFI).Jam reikia tūso, panų. Normalus bernas, sveikas. Visko reikia, reikia panų, meilės, sekso. Viskas čia gerai. Bet man nemalonu, kad svetimi žmonės laksto po mano butą. Po to, žiūri, kokių daiktų nerasta. Pykdavomės dėl to ir labai išgyvendavau“, – pasakojo V. Katunskytė.

Kodėl sūnus pasirinko kalinio duoną Vitalija vis dar sako nežinanti.

„Gal tos skyrybos mano. Su vienu vyru nepasisekė, su antru. Vaikams reikia tėvo rankos. Darius buvo neblogas vaikas, neblogai mokėsi. Gal turėjo kažkokių maklių – kažką prasukti, kapeiką pasidaryti – nuo mažumės tą pastebėjau“, – sakė estrados žvaigždė.

V. Katunskytė sako, kad jų giminėje be Dariaus nusikaltėlių nėra buvę.

„Pamenu kaip šiandien – atvažiavo policija, darė kratą. Įsivaizduokite, gyvenome padoriai visą gyvenimą ir į tavo namus atvažiuoja policija, jį išveža. Pamenu, buvo naktis, stoviu su naktiniais, chalatu apsisiautusi. Nebuvau mačius, nebuvau patyrus tokio dalyko“, – laidoje pasakojo V. Katunskytė ir pridūrė, kad tėvai dėl savo vaikų problemų neretai „susiėda“ savo sveikatą.

Vitalija sako, kad jai būdavo sunku lankyti sūnų įkalinimo įstaigose, ypač, kai ji – žinomas žmogus Lietuvoje. Juk aplinkiniai šnabždėdavosi, kalbėdavo už akių. Net koncertuose gerbėjai prieidavo, paguosdavo. O Vitalija sako, kad jai priminimai apie sūnaus nusikaltimus – didžiulė gėda.

„Kiek nervų, kiek stiprybės reikėjo. Galvojau numirsiu anksčiau laiko“, – teigė Vitalija, prieš kurį laiką viešai išsižadėjusi savo sūnaus. Vis dėlto, apie kalintį sūnų dainininkė sako galvojanti kiekvieną dieną. Ji meldžia Dievo, kad sūnus, išėjęs iš pataisos namų, daugiau ten nesugrįžtų.

„Noriu sūnui palinkėti, kad jis pamąstytų protingai. Kad prieš amžiaus galą pasidžiaugčiau jo padoriu gyvenimu. Jau mažai betikiu, bet sakau, Dievuli, galbūt įvyks stebuklas.

Dieve, padaryk, kad mano šeimoje įvyktų stebuklas, kad sūnus būtų šalia, kad galėčiau pasakyti: ačiū Dievui, užvertėme tą juodą puslapį, dabar prasidėjo baltas gražus lapas“, – vilties neslėpė garsi atlikėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)