– Tavo gyvenimas – neatsiejamas nuo kelionių: keliaudamas ir dirbi, ir ilsiesi. Kodėl pasirinkai tokį gyvenimo būdą?

– Kelionės man – įkvėpimo šaltinis. Visada sakau, kad pinigų neturiu, bet turiu daug nuotraukų. Keliaudamas fotografuoju nuolat, todėl telefone turiu apie 30 000 nuotraukų. Visada noriu išbandyti naujus dalykus, pamatyti naujas vietas, žmones ir viską užfiksuoti.

Kelionės dabar pigios, todėl manau, kad keliavimas – mūsų kartos likimo dovana, mes galime tai daryti lengvai, greitai. Pavyzdžiui, neseniai buvau nuskridęs į Londoną savaitgaliui už 90 eurų į abi puses. Stengiuosi kuo daugiau keliauti, o, kad kuo daugiau pamatyčiau, kaskart susidarau trumpą programėlę.

Žinote, man visad atrodė, kad mirsiu sulaukęs trisdešimt kelerių. Todėl kasdien ir stengiuosi kuo daugiau pamatyti, padaryti. Toks mano gyvenimo moto. Niekada sąskaitoje neturiu pinigų, nes juos išleidžiu kelionėms (šypsosi).

– Kuprinė ar lagaminas?

– Lagaminas! Būtinai. Iš tiesų, man reikalingas komfortas – negaliu „gyventi kuprinėje“, negaliu išsiversti su „viešbutinėmis“ kosmetikos priemonėmis. Visada turiu savo šampūną, savo dezodorantą, savo dantų pastą. Ir neįsivaizduoju keliavimo be didžiulės vaistinėlės, pilnos vaistų. Joje vien antibiotikų turiu gal keturių rūšių. Juk niekada negali žinoti, kas nutiks.

O šiaip gyvenime visą laiką būnu su kuprine. Jei išeinu be jos, atrodo, kad kažko trūksta.

Orijus Gasanovas Brazilijoje

– Kaip protingai susikrauti bagažą jau tikrai žinai. O ko jame atsisakai, nors ir labai norisi?

– Kaskart noriu pasiimti kuo daugiau knygų, bet dažniausiai neįsidedu nė vienos. Dažnai prisiperku knygų ir jos kažkodėl būna labai storos ir labai sunkios. Bežiūrint į rankinį bagažą belieka susiiimti už galvos ir sau pasakyti „O, Jėzau!“ (juokiasi). Taigi, nors labai mėgstu knygas, kelionėms įsirašau daug kokio nors serialo serijų, kurios skrydžio metu bent kažkiek atstoja knygas.

– Yra vietų, į kurias norisi sugrįžti ir atvirkščiai – kur kojos nebežadi kelti?

– Nesuprantu žmonių, kurie turi tokius kraštutinius nusistatymus. Visi miestai ir vietos yra savotiško fainumo. Kad ir visai arti esantys miestai – Minskas, Kijevas, Ryga – turi be galo gerų vietų, tiesiog reikia surasti jas.

Tiesa, man nemalonią emociją kelia Egiptas. Esu buvęs ten tris kartus ir visus juos apsinuodijau maistu. Bet žinau, kad ne Egiptas kaltas, o aš pats, aplinkybės (šypsosi).

Europoje man labiausiai patinka keliauti į Barseloną. Amerikoje – aplankyti San Franciską. O jei galvojant apie viso pasaulio vietas – labiausiai iki šiol yra įsitrigusi Brazilija. Toks mano top trejetukas.

– Ne mažiau nei kelionės, Tavo gyvenime svarbios kitos veiklos: straipsnių rašymas, televizijos laidų kūrimas, radijo laidų vedimas. Visos jos traukia kaip magnetas?

– Žurnalistu pasirinkau būti labai anksti, dar vaikystėje. Su šia profesija užaugau. Ir ji man iki šiol labai patinka. Žinoma, televizijos, radijo, spaudos specifika labai skirtinga. Radijas man – tūsas: tuo pačiu ir dirbi, ir linksminiesi.

Kas dieną ateini į studiją, kur vyksta mažas dieninis vakarėlis. Mano kuriama laida televizijoje leidžia puoselėti didžiausią aistrą – keliauti. Man labai patinka ir rašyti. Tai darau žurnale. Turbūt labiausiai save panaudoju būtent rašyme – čia išsilieju.

Istorija turi nustebinti – arba geru, arba blogu dalyku. Turi palikti kažkokį jausmą. Noriu, kad visos istorijos, kurias pasakoju, stebintų skaitytoją, žiūrovą ir klausytoją.

– Esi aktyvus socialiniuose tinkluose – ten galima sekti Tavo kasdienę veiklą, nuotykius, keliones. Kuo traukia ši komunikacijos forma?

– Kadangi turiu pomėgį daug fotografuoti, man labiausiai patinka „Instagram“. Pats ten seku įvairius įkvepiančius žmones, svetur išvykusius lietuvius. O susipažindamas su jais – įamžinu ir dalinuosi nuotraukomis. Čia pat ir bendrauju su sekėjais.

Orijus Gasanovas Barselonoje

– Iš Tavo nuotraukų „Instagram“ atrodo, kad negali atsispirti skaniam maistui ir „Coca-Colai“. Dažnai tuo mėgaujiesi?

– Man labiausiai visoks „nesveikas“, „dirbtinis“ maistas. Azijoje patinka valgyti troškinius, išbandyti gatvės maistą. Pastarasis atrodo arčiau vietinės kultūros nei restoranai. Žinoma, į juos irgi užsuku. O „Coca-Cola“ renkuosi, nes tai tarptautins ženklas. Kai kuriose šalyse gerti „Coca-Cola“ verta labiau nei vandenį.

Būdamas skirtingose šalyse, išbandau skirtingus šio gėrimo skonius. Ir, aišku, kadangi viską fotografuoju, tai „Coca-Cola“ mano nuotraukoms prideda šiuolaikiškumo. Pavyzdžiui, Londone fotografavau burgerius, tai raudona skardinės spalva šalia – tikrai stiliovas akcentas.

– Visada spinduliuoji pozityvumu. Kas Tau padeda taip jaustis?

– Labai nemėgstu visokių susiraukėlių, piktų žmonių, todėl stengiuosi ir pats toks nebūti. Vengiu perdėtai kritiškų, negatyvių, depresyvių žmonių. Tiesiog toks mano temperamentas – mėgstu linksminti kitus ir pats būti linksmas.

– Kokį paskutinį dalyką padarei ekspromtu?

– Ekspromtu darau labai daug dalykų. Išvažiuoju kur nors, pasirašau kokioms nors beprotiškoms avantiūroms. Paskutinis toks iš kietesnių, kai internete pamačiau pigius bilietus į Angliją ir iškart nusipirkau. Taip pat netikėtai nusipirkau bilietus į Šanchajų ir Tokiją. Dažnai taip padarau, o tik paskui pagalvoju, iš kur reikės gauti pinigų kitiems dalykams (šypsosi). Labai nemoku elgtis su pinigais – aš juos visus išleidžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)