Paskaitą vedė vienintelė Lietuvoje alyvuogių aliejaus someljė Liana Davletšina. Moteris ne tik vadovauja itališko maisto mylėtojų parduotuvei , bet ir čia pat įsikūrusiai pirmajai Lietuvoje alyvuogių aliejaus mokyklai. Vakaro šeimininkė – tikra itališko maisto žinovė ir mylėtoja, tad su didele aistra ir entuziazmu perdavė svečiams savo žinias.

Į alyvuogių aliejaus mokyklos surengtą paskaitą atvyko vedybų ir renginių planuotoja Kristina Kaikarienė, marketingo specialistas Saugirdas Vaitulionis, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė, kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė, aktorė Larisa Kalpokaitė, balerina Kristina Tarasevičiūtė su aktoriumi Martynu Vaidotu.

O taip pat laidų vedėja Daiva Žeimytė, valstybės tarnautoja Nijolė Statkutė, viešųjų ryšių specialistė Jurgita Klimaitė-Riebling su vyru Dirku Riebling, kulinarinės studijos „Čiop Čiop“ vadovė ir tinklaraščio apie maistą autorė Urtė Mikelevičiūtė.

Pakviestieji sužinojo, kaip yra gaminamas alyvuogių aliejus, susipažino su keliomis skirtingomis alyvuogių aliejaus rūšimis. degustavo šviežius itališkus skanėstus. Svečiams buvo patiektos vaišės.

„Didžiausias mūsų pasididžiavimas – ne tik tyras alyvuogių aliejus, bet ir šviežias sūris. Visi produktai yra atvežti tiesiai iš Italijos, tad jų nusipirkti galite tik pas mus. Mūsų sūriai yra visiškai natūralūs. Tą įrodo faktas, kad jie galioja tik savaitę“, – pasakojo „Ogmios mieste“ esančios parduotuvės šeimininkė, kuri specialiai šiam vakarui grįžo iš Italijos.

Svečiai ragavo kaštonų lapuose brandinto sūrio ir dvejus metus grapoje su vaisiais brandinto sūrio, taip pat sūrio su trumais. Svečiai taip pat degustavo sardinietišką duoną su anglimi, vytintus San Daniele kumpius, Neapolio saliamius, artišokus, pusiau saulėje džiovintus vyšninius pomidoriukus, alyvuoges iš Apulijos, Lacijaus ir Sicilijos. Vakaro puošmena tapo burata – šviežias sūris iš Apulijos, gaminamas iš karvės pieno mozarelos, kurio viduje yra grietinėlė.

Pasak alyvuogių aliejaus someljė, moksliniai tyrimai parodė, kad alyvuogių aliejus mažina širdies ligų riziką, mažina kraujo spaudimą, kraujo krešumą, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Alyvuogių aliejus padeda pagerinti regėjimą, saugo kepenis, jame yra yra medžiagų, kurios sumažina tikimybę susirgti tam tikromis vėžio rūšimis, stiprina imunitetą, padeda išsaugoti sveiką ir gražią odą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)