„Neturiu laiko blogoms nuotaikoms. Arba tiesiog suvokiu, kad neturiu leistis jaustis blogai, kai tikrai žinau, kad tūkstančiams šiuo metu dar blogiau“, – „Teigiamų emocijų vakare“, vykusiame sostinės viešbutyje „Europa City“, pozityviomis mintimis dalijosi atlikėja Laima Tamulytė-Stončė.

Ji drauge su atlikėjomis Valerija Iljinaite ir Indre Launikonyte dainavo įvairių žanrų muzikos kūrinius, o publika dalijosi mintimis, kokias emocias sukėlė žinomų dainininkių atlikti kūriniai.

„Jei mane užplūsta neigiamos emocijos, o tai būna kartą per pusmetį, tai aš gerai išsiburnoju ir kaip mat praeina“, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo D. Meiželytė. – Nelaikau negatyvo viduje ir bendrauju tik su man mielais žmonėmis“.

Teigiamų emocijų moteriai suteikia muzika, knygos, gamta ir bendravimas su artimais bičiuliais bei šeima.

„Iš prigimties esu teigiamas žmogus, tad dažnai būnu pati to gėrio skleidėja. Ne bereikalo mane nori matyti žmonės savo renginiuose, nes žino: bus tik pozityvu ir smagu“, – kalbėjo žinoma renginių vedėja ir dainininkė D. Meiželytė.

Išraiškingo balso savininkė V. Iljinaitė sakė, jog įkvėpimo paprastai semiasi iš aplinkos, iš besišypsančių žmonių, kartais tiesiog užtenka nepažįstamojo komplimento.

„Mane įkvepia daug žmonių, ypač žmonės, su kuriais galiu dalintis savo širdimi ir emocijomis koncertuose, kai matau jų akyse visą emocijų amplitudę: džiaugsmą, liūdesį, kartais išsprūstančią ašarą“, – teigė ne viename tarptautiniame konkurse Lietuvai atstovavusi talentinga atlikėja.

Visa puokšte emocijų atlikėjos V. Iljinaitė, L. Tamulytė-Stončė, I. Launikonytė ir Rasa Kaušiūtė dalijosi šio renginio metu demonstruodamos menininkės Neringos Gylės stilizuotą drabužių ir avalynės kolekciją „Kontrast“.

Kartu su dainininkėmis kolekciją demonstravo renginių vedėja Donalda Meiželytė ir jos sesuo žurnalistė Neila Ramoškienė, žinoma floristė Inesa Borkovska, viešųjų ryšių specialistė Raimonda Jagminaitė, asmenybės tobulinimo gidė Nika Kliučinskaitė, verslininkės Aurelija Balkienė, Audronė Jasinavičiūtė.

Prie realių dydžių moterims skirtų drabužių buvo pritaikyti kūrėjos Vilijos Miškinytės-Kuzminskienės papuošalai.

„Kadangi mano gyvenime labai daug muzikos, esu nuolat pasikrovusi teigiamomis emocijomis, – su šypsena veide kalbėjo I. Launikonytė. – Tomis akimirkomis, kuomet jaučiu, jog tikrai reikia pastiprinti savo teigiamų emocijų rezervą, gelbsti sportas, šokoladas arba naujas drabužis. Dažniausiai į savo teigiamų emocijų paiešką įtraukiu ir mylimąjį: sukraunu pikniko lauknešėlį ir prašau jo išvežti mane į mišką pasivaikščioti, pasidžiaugti gamta ir grynu oru“.

R. Kaušiūtė pasidalijo savo receptu, kaip ji atsikratanti neigiamų emocijų.

„Pirmiausias skambinu geriems draugams ir skundžiuosi. Arba žiūriu dramatišką flmą ir, susitapatinusi su herojumi, lieju ašaras. Rašau naują dainą – jei jau visai prastai man“, – atvirai sakė Rasa, kuriai retsykiais neigiamų minčių padeda atsikratyti šokio užsiėmimai, baseinas, masažai, pirtis.

Pasak V. Iljinaitės, neigiamų emocijų nereikia skubėti atsikratyti: reikia jas pilnai išgyventi, išbūti su jomis, kitaip jos lieka užspaustos, o vėliau grįžta dviguba jėga.Tą mergina sužinojo perskaičiusi daugelio psichologų ir psichoterapeutų knygų.

„Pastaruoju metu išminties semiuosi iš metafizikės Louice Hay. Ši moteris pati išsigydė vėžį būtent pozityviu mąstymu. Pasak jos, kiekviena emocija yra mintis, mes esame įpratę mąstyti negatyviai, o tai ir yra šiukšlės, kuriomis save teršiame, todėl kiekvieną negatyvią mintį reikia stengtis keisti pozityvia“, – sakė Valerija.

Laima Tamulytė-Stončė pastebėjo, kad gerų emocijų ji pasikrauna iš nuolatinio troškimo judėti: bent menkiausias sustojimas moteriai iš karto primena stovintį ir rūgstantį vandenį.

"Nepriklausomai nuo paros ar metų laiko turiu nuolatinį norą eiti, važiuoti, keliauti. O jei tam nėra lėšų ar laiko, tai bent jau internete skaitau įvairiausius kelionių įspūdžius, domiuosi, kaip į tą kraštą nukakti. Be to, žvejyba neatsiejama mūsų su vyru gyvenimo dalis, tad gamtoje praleidžiame daug laiko: kur vanduo ten ir mes“, – mintimis dalijosi energijos niekada nestokojanti atlikėja.

Vakaro svečiai renginio metu domėjosi kosmetikos naujienomis, taip pat klausėsi lektorės, Tapingo metodikos puoselėtojos Lietuvoje Sandros Preišegalavičienės paskaitos „Tapingas – kelias į emocijų higieną“.

„Vienas iš emocinės sveikatos požymių – gebėjimas kiekvienoje gyvenimo situacijoje reaguoti naujai. Vadinasi, nesitempti praeities... Tą užtikrina emocinė švara, o emocijų higienos juk niekas mūsų nemokė. Gera žinia, kad yra įrankių, kurie itin paprasti ir tuo pačiu labai galingi. Tapingas – tai puikus įrankis, kuris gali tapti kiekvieno kasdiene rutina, taip, kaip ir dantų šepetėlis burnos higienai. Pasaulis gali tapti saugesne ir ramesne vieta, tai, pasirodo, priklauso nuo mūsų“, – kalbėjo S. Preišegalavičienė.

Vakaro akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)