– Paula, kuri progines ir vestuvines sukneles. Kodėl Tavo kūrybos centre atsidūrė prabangūs ir puošnūs drabužiai?

– Man visada patiko puoštis, žavėjo gražūs renginiai, prabanga. Nuo mažens buvau užsispyrusi ir įsitikinusi, kad labai svarbu, kaip tu atrodai, ką dėvi. Man tai visada buvo žinutė išorinėi aplinkai – kas aš esu.

Viskas atėjo natūraliai – visada žinojau, kad tikrai, arba kursiu, arba dalinsiu stiliaus patarimus kitiems. Prieš kelerius metus pradėjau dirbti vestuvinių ir proginių suknelių mados namuose. Viskas buvo taip įdomu ir artima širdžiai, kad nekilo abejonių, jog mano svajonė – įgyti pakankamai patirties ir įkurti savo prekinį ženklą.

Niekada nesakau, jog nekursiu ir kasdieninių drabužių, tiesiog pasirinkau pradėti savo verslą nuo to, ką moku geriausiai.

– Ieškodama informacijos apie Tavo kūrybą, radau faktą, jog ji išsiskiria ypatingai kruopščiu rankų darbo dekoru. Kiek laiko tai užtrunka?

– Dekoravimas – didžiausias malonumas ir atsipalaidavimas, esu be galo laiminga, kad atradau save, savo siuvinėjimo technikas. Tai yra kiekvienos mano suknelės pagrindinis akcentas ir dėmesys.

Paulos Poderytės darbai

Nėrinius siuvinėju įvairiais Swarovski karoliukais, raštais, vėliau dar juos pačius reikia išsiuvinėti ir ant suknelės.

Vieną suknelę dekoruoju mažiausiai 10 valandų. Man visada geriau turėti mažiau klienčių, tačiau prie kiekvienos suknelės prisiliesti savo rankomis, išanalizuoti ir pajausti pačią klientę. Esu įsitikinusi, jog suknelė turi atspindėti pačią asmenybę.

– Netrukus pristatysi pirmąją kolekciją, ar jaudiniesi?

– Be galo. Jaučiu labai didelę atsakomybę, dėl to tikrai pastaruoju metu sunku užmigti, nes galvoje pilną minčių. Atiduodu visą save, tad labai tikiuosi, jog visų lūkesčiai bus išpildyti ir nebus jokių nesklandumų.

Tai, kad mano kūryba taps gražia švente, man reiškia svajonės išsipildymą.

– Kuo Tavo kolekcija bus išskirtinė?

– Tai bus mistiškas vakaras: pradedant nuo gražios ir paslaptingos Trakų pilies, didingos menės, kurioje bus pristatinėjama kolekcija ir joje įkomponuotų šimtai įvairiausių augalų, vijoklių sienelių. Geriausias šampanas, gyvas koncertas ir, žinoma, žėrinčios prabangios rankų darbo suknelės.

– Ar podiumu žengs garsios Lietuvos moterys?

– Inga Stumbrienė, Viktorija Siegel, Sofio Gelasvili, Monika Šalčiūtė, Elita Citovičiūtė, Maria Randers, Viktorija Vaičaitė, Justina Gafaro ir Beatričė Lašaitė. Neringa Šiaudikytė dainuos vilkėdama mano kurtą suknelę. Modelių sąrašas vis dar didėja.

– Trakų pilis, žymūs modeliai, išskirtins dekoras... Skamba lyg pasakoje. Kiek gi lėšų ir jėgų pareikalavo toks ypatingas pristatymas?

– Tikrai itin didelė investicija, už kurią būčiau galėjusi nuripirkti gražų naują automobilį. Tiesa, už visas finansines galimybes be galo dėkoju savo šeimai ir tiems, kas manimi tiki.

– Tavo gyvenime dabar išties daug džiugių naujienų: nauja kolekcija, sužadėtuvės... Kaip manai, ar teigiami asmeninio gyvenimo pokyčiai įkvėpia kūrybai?

– Asmeniniai santykiai neturi įtakos mano kūrybai. Kurdama visiškai atsiriboju nuo realaus pasaulio.

O mano antroji pusė be galo įkvėpė mane pasitikėjimo savimi darbo srityje, todėl žinau, jog tai, kas vyksta, ir ką turiu, nebūtų įvykę be jo palaikymo ir kantrybės... O jos su manimi reikia labai daug.

Esu jam labai dėkinga.

– Kaip manai, kokią didžiausią klaidą savo įvaizdžiuose padaro nuotakos, išsirinkdamos apdarus vestuvėms?

–Netinkamo silueto suknelė. Vien dėl to, jog tą sezoną tai yra populiaru ar kažkas labai gražiai su ja atrodė.

Paulos Poderytės darbai

Moterims reiktų žinoti savo figūros tipus, kas joms tinka. Jei mokėsite pabrėžti privalumus, o ne trūkumus, kad ir koks drabužis bebūtų, jis atrodys tinkamai ir estetiškai.

Esu baigusi figūros nagrinėjimo kursus, todėl pirmiausia išanalizuoju klientės figūrą ir tik tada siūlau labiausiai tinkamą suknelės siliuetą, atsižvelgdama į naujausias tendencijas.

– Pati esi sužadėtinė: kokią vestuvinę suknelę įsivaizudoji?

– Atsakymo į šį klausimą vis dar neturiu. Niekada neturėjau savo svajonių vestuvinės suknelės, man buvo visada svarbiausia, kad ištekėčiau už mylimo vyro, kuris mane mylėtų dar labiau. Per kolekcijos pristatymą galbūt išvysite ir mane, žengiančią podiumu vilkint vestuvinę suknelę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)