Antradienį spausdinamame interviu Markas Davidas Chapmanas (Markas Deividas Čapmanas) taip pat papasakojo šiurpias savo 1980 metų gruodžio 8-osios nusikaltimo detales, net prisiminė, kaip policininkas jį išplūdo, prieš tai įkėlęs į automobilį J. Lennono kūną.

Spalio 3 dieną bus svarstomas 45 metų M. D. Chapmano lygtinis atleidimas nuo bausmės prieš terminą ir nuteistasis viliasi, kad galės išeiti iš Niujorko valstijos kalėjimo, kur sėdėjo 20 metų.

"Žinote, man turėtų būti įvykdyta mirties bausmė. Pasisekė, kad gyvenu. Aš nusipelniau mirties", sakė jis.

"Galvoju, kad (J. Lennonas) būtų liberalus, kad jam rūpėtų mano likimas. Galvoju, kad jis galbūt norėtų matyti mane laisvą. Tokia mano nuomonė", "Democrat and Chronicle" žurnalistui sakė nuteistasis. Antradienį interviu perspausdino "New York Daily News".

M. D. Chapmanas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, nes Niujorko valstijoje jau 25 metus neįvykdyta jokia mirties bausmė. Pagal valstijos įstatymus, po 20 metų galima svarstyti lygtinį atleidimą nuo bausmės.

Kitame interviu Londono laikraščiui "Daily Express", taip pat išspausdintame antradienį, M. D. Chapmanas sakė galbūt nužudęs "bitlą" iš keršto savo abejingam tėvui.

"Mano tėvas niekada nesikalbėjo apie gyvenimą ar kokias nors problemas. Kuo toliau, tuo labiau galvoju, kad nejaučiau jam jokios meilės. Galbūt, nužudydamas Johną Lennoną ir taip sugriaudamas savo gyvenimą, aš jam (tėvui) keršijau", pasakojo kalinys.

J. Lennono našlė Yoko Ono (Joko Ono), kuri gyvena Niujorke ir kuri buvo su vyru jo mirties akimirką, paskelbė trumpą pareiškimą, kuriame sakoma: "Nenoriu įžeisti Lygtinių atleidimų nuo bausmės komisijos, prieš laiką viešai pareikšdama ką nors, kas galėtų būti suprantama kaip mėginimas paveikti jos sprendimą". Manoma, kad Y. Ono nusiuntė Komisijai laišką, kuriame išdėstė savo nuomonę dėl M. D. Chapmano prašymo paleisti jį prieš terminą.

"Daily Express" kalinys teigė, kad prieš savo nusikaltimą įsivaizduodavo, kaip nužudo tėvą, kuris dirbo banke skolų rinkėju.

Interviu "Democrat and Chronicle" M. D. Chapmanas papasakojo, kaip praleido 1980-ųjų gruodžio 8-ąją. Jis lūkuriavo prie J. Lennono namų Manhatane ir gavo jo autografą. "Bitlas" net paklausė: "Ar tai viskas, ko norėjai?"

"Tai buvo gudrybė. Man nereikėjo jo parašo, man reikėjo jo gyvybės. Aš gavau abu dalykus", sakė M. D. Chapmanas, tą dieną savo lietpalčio kišenėje slėpęs pistoletą.

Jis esą kovojo su vidiniais demonais ir mintyse kartojo: "Padėk man, velnie, suteik man galios ir stiprybės tai padaryti".

Tą vakarą, kai J. Lennonas grįžo namo iš įrašų studijos, balsas M. D. Chapmano galvoje sakęs: "Padaryk tai, padaryk tai, padaryk tai". "Aš nusitaikiau į jo nugarą, 5 kartus nuspaudžiau gaiduką ir mano prote viskas susijaukė", aiškino jis.

M. D. Chapmanas po šūvių niekur nebėgo. Jo žodžiais, atvykę policininkai žiūrėjo į jį su panieka. "Prisimenu tą pareigūno žvilgsnį, kai jis vilko Johno Lennono kūną prie savo automobilio. Prisimenu, kaip jis į mane žiūrėjo ir mane plūdo", sakė M. D. Chapmanas ir teigė tiksliai neatsimenąs, kada panorėjo nužudyti "bitlą".

Tuo metu jis esą buvo pamišęs dėl "The Beatles" ir dažnai vartojo haliucinogeninį narkotiką LSD. "Mintys apie Johno Lennono nužudymą lėtai skverbėsi į mano sąmonę ir mane užvaldė. Aš negalėjau jų kontroliuoti", pridūrė jis.

Jei išeis į trokštamą laisvę, M. D. Chapmanas norės tapti tėvu. Jo žmona Gloria (Glorija) aplankė jį kalėjime, kur jis laikomas atskirai nuo kitų kalinių. "Daily Express" jis sakė, jog yra įsitikinęs, kad daugiau nekelia pavojaus visuomenei.

Spalio 9 dieną J. Lennonui būtų suėję 60 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją