Kaip naujienų portalui JP pasakojo Seimo narys B. Matelis, po Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimo „Cido“ arenoje, Panevėžyje, kartu su visa šeima parlamentaras pajudėjo link Vilniaus, mat ten jų laukė šeimos draugė – rašytoja Birutė Jonuškaitė.

„Pasisvečiavus pas draugę, nusprendėme traukti atgal į Panevėžį. Važiavome pro Rokantiškių sodus ir staiga prieš akis pamatėme apledėjusį kalną. Bandydami užvažiuoti, stojome. Automobilis pradėjo čiuožti į apačią“, – istoriją pasakojo B. Matelis.

Nežinojo, kad pagalbos ranką ištiesė Seimo nariui

Rokantiškių soduose gyvenantis baleto šokėjas Nerijus Juška, pamatęs nelaimės ištiktą šeimą, nė nežinojo, kad naktį pagalbos ranką ištiesė Seimo nariui.

„Seimo narius tenka gelbėti nedažnai. Tačiau nesuskaičiuočiau, kiek kartų teko keltis ir eiti padėti žmonėms, įstrigusiems prie šio kalno“, – juokaudamas pasakojo N. Juška.

Nustebintas kilnaus poelgio

Panevėžietis parlamentaras B. Matelis liko nustebintas tokio kilnaus poelgio, mat mašina čiuožti pradėjo naktį, kai aplink nebuvo nė gyvos dvasios.

Politiko nuomone, mažai lietuvių vidurnaktį ištiestų pagalbos ranką.

„Likome maloniai nustebę, kai vidurnaktį išvydome jauną vyrą. Jis pasisiūlė padėti. Puolėme stumti automobilį, kad šis neslystų į tvorą, o žmona stengėsi jį išvairuoti“, – nakties įspūdžius pasakojo B. Matelis.

Mūrinė tvora apsaugo

Pasidomėjus, ar Seimo narys nemano, kad baleto šokėjas gelbėdamas į nelaimę patekusią Matelių šeimą norėjo išgelbėti ir savo namo tvorą, nusišypsojo.

„Nemanau, kad taip galėjo būti. Tvora mūrinė, nieko jai nebūtų atsitikę. Gal net labiau būtų nukentėjęs automobilis“, – sakė B. Matelis.

Tuo tarpu N. Juška patvirtino, kad mūrinė tvora ir atsirado dėl pastovių automobilių įriedėjimų į jo kiemą.

„Jeigu ne tvora, dažnai automobilius traukčiau iš savo kiemo. Bandome spręsti šią bėdą, šiek tiek mažiname kalną, – JP pasakojo baleto šokėjas.

Padėkojo socialiniame tinkle

Pats N. Jukša važinėja automobiliu, kuris varomas keturiais ratais, tad problemų dėl užvažiavimo į minėtą kalną niekada nekyla.

Tą naktį pro langą pastebėjęs parlamentaro B. Matelio automobilį šokėjas taip pat pamanė, kad vairuotojas jaučiasi saugus, mat važiavo drąsiai ir greitai, tačiau politiko automobilis nebuvo toks galingas, kad įveiktų ledo kelią.

Sujaudintas pagalbos buvęs žurnalistas B. Matelis suskubo sveikinimo žodžiu pasidalinti ir savo socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje.