„Tiesą pasakius aš prieš vaikų mušimą! Pati užauginau savo vaiką be „beržinės košės“, jam jau šešiolika, bet... Mieli žmonės, ar nuo to galo pradedame? Ar nevertėtų pradėti nuo kito galo? Mano manymu, mes stengiamės apsaugoti vaikus, kas yra puiku, bet ar nebūtų puiku apsaugoti visą šeimą? Pradėjus nuo elementaraus švietimo? Mano manymu, alkoholis ir visos kitos kvaišalų medžiagos yra viso to priežastis! Priežastis mušti, užmušti! Pabandykite įsivaizduoti, kiek žmonių sėdi kalėjimuose už sunkius nusikaltimus ir jų net nepamena. Daug“, – savo mintis liejo Mia.

Dainininkė dalijosi nuomone, kad reiktų pradėti šviesti visuomenę ir tėvus apie tinkamą elgesį bei žalingus įpročius. „Todėl labai norėtųsi, kad prie viso to prisidėtų ne tik policija, bet ir psichologai, socialiniai darbuotojai bei pati visuomenė! Iš šeimų nereikia atiminėti vaikų, šeimas reikia šviesti, joms padėti psichologiškai stotis ant kojų (tuo tarpu vaikus apgyvendinus pas senelius ar kur kitur) ir padėti suvokti, kad blaivi visuomenė yra daug šviesesnė mums patiems ir mūsų ateities kartoms, – tęsė atlikėja. – Aš pasirašau už blaivią visuomenę, už padorų gyvenimą, kol nevėlu, o jūs?“

Kėdainių tragedija stipriai sukrėtė visuomenę. Vieni žymūs žmonės pradėjo apie tai kalbėti viešai, kiti ragino pasirašyti peticiją „Užtikrinkime saugią vaikystę kiekvienam vaikui!“.

Peticijoje reikalaujama priimti įstatymą, kuris apibrėžtų ir draustų visų rūšių smurtą prieš vaikus (fizinį smurtą, psichologinį smurtą, seksualinį smurtą ir nepriežiūrą), įskaitant fizines bausmes. Prie peticijos prisidėjo Jonas Valančiūnas, Erica Jennings, Agnė Jagelavičiūtė, Merūnas Vitulskis, Andrius Mamontovas, Agnė Gilytė, Monika Linkytė, Donatas Baumila ir daugelis kitų šalies garsenybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)