Nuo Meksikos iki Japonijos, nuo Afrikos iki Kinijos driekėsi šių dviejų kelionių romantikų maršrutai. Dešimtys tūkstančių nuvažiuotų kilometrų „atgulė“ į TV laidas, knygas, interneto puslapius. Tačiau toli gražu ne viskas buvo aprašyta, ne viskas buvo parodyta, ne viskas iškalbėta. Ir dabar atėjo metas papasakoti, kaip viskas vyko iš tikrųjų!


Vyrai žada, jog dviejų valandų trukmės programoje išgirsite netikėčiausias istorijas, patirtus nuotykius, išgyventas dramas. Iki valiai prisijuoksite iš visų keliautojų nuotykių, bei išgirsite daugybę vertingų patarimų mėgstantiems keliauti. Kas galima vienoje šalyje – tas visiškai neįmanoma kitoje. Bet apie visa tai – susitikus.


Kelioninio humoro vakaras Dubline su Martynu Starkumi ir Vytaru Radzevičiumi – vasario 11 dieną, 19 val, vyks Carlton Hotel Blanchardstown.



- Vytarai, kaip kilo mintis surengti kelionių humoristinę programą? Papasakokite, kieno yra ši idėja ir kaip ji gimė?

- Būdavome kviečiami į įvairius susitikimus pasidalinti įspūdžiais apie keliones. Liūdnai pasakoti mums nelabai sekėsi, pastebėjome, kad daugeliui įvairios istorijos iš mūsų kelionių kelia stiprų ir nuoširdų juoką. Nes tikrai yra iš ko pasijuokti girdint tas dešimtmečio istorijas. Be to, esame visiškai atviri ir neslepiame dalykų, kuriuos kiti galbūt norėtų nutylėti.

Idėja surengti turą gimė po vieno iš tokių pasirodymų. Automobilyje, be abejo. Atradome naują žanrą – kelioninis humoras. Jis džiugina mus pačius, o tikimės – ir žiūrovus bei gerbėjus.

- Ar yra anksčiau tekę dirbti su emigrantais? Kokią patirtį turite?

- Toks pasirodymas emigrantams bus pirmasis. Čikagoje dar buvo keli susitikimai su lietuvių bendruomene, bet tada dar mes neturėjome tokios programos. O aš ir pats, beje, buvau emigrantas. Gerą pusmetį 1989 metais dirbau statybose Liverpulyje. Tad šiek tiek išmanau ir šią temą, nors laikai buvo kitokie – dar paskutines dienas gyvavo SSRS.

- Kokios publikos Dubline tikitės, su kokiais žmonėmis susitiksite? Kokių lūkesčių turite jiems?

- Aš tikrai nieko nežinau apie lietuvius Dubline. Bet kai su bičiuliais buvome atvykę į Dubliną į AC/DC koncertą, gatvėse sutikome lietuvių šeimų, pabendravome ir tai buvo tikrai puikūs draugiški žmonės. Mums, svarbiausia, be abejo, kad būtų abipusis ryšys, supratimas ir labai norisi nenuvilti žmonių.

- Pagal sinoptikų prognozę jūsų renginio Dubline metu turėtų būti gausūs lietūs. Ar kelionių metu yra tekę susidurti su kokiais iššūkiais, kai merkė siaubinga liūtis?

- Bolivijoje, regis, buvome patekę į potvynius. Mūsų autobusiukas „Snaigė“ tada priminė baltą povandeninį laivą, o dėl nepravažiuojamų ruožų teko važiuoti ratais per kalnus. Australijoje tas pats – dėl liūčių uždarė kelius ir teko daryti didelius lankstus. Šiaip lietaus nebijom. Gal ant pakaušio ir koks pūkas gerai palaisčius prasikals.

- Vilniuje jūsų programa – anšlaginė. Kaip manote, kas labiausiai patraukė žmones atvykti pas jus, kuo ta programa taip sužavėjo? Ar to paties tikitės ir Dubline?

- Mes esame atviri, nebijome pasišaipyti iš savęs ir žaidžiam atviromis kortomis. Nuoširdumas – mūsų pagrindinis koziris. Nemeluojame nei sau, nei kitiems. O papasakoti tikrai turime ką. Juk jau antrą ratą kilometrais sukame aplink pasaulį.

- Kokių atsiliepimų apie savo rengiamą humoro programą esate girdėję? Kokie iš jų labiausiai paglostė širdį?

- Feisbuke ne vienas atsiliepimas skambėjo maždaug taip: nuo juoko skaudėjo žandus ar kitus raumenis. Ir tai yra geriausias įvertinimas. Prajuokinti žmones nėra lengva. Sakyčiau, kur kas sunkiau nei nuliūdinti. Ir tai yra didžiausias komplimentas.

- Daug keliaujate, ar iš kiekvienos kelionės parsivežate idėjų savo humorui? Papasakokite pačią komiškiausią istoriją.

- Nenorėčiau to daryti dabar, nes skaitytojai negirdės intonacijų, išraiškų, pauzių, lydinčių vaizdų. Ir gal tiksliau būtų pasakyti, kad parsivežame ne idėjų, o juokingų nuotykių. Mes nuolat į tokius įsiveliame. Dabar ruošiamės ekspedicijai į Indoneziją, tai net neabejoju, kad vėl KAS NORS TOKIO įvyks.

- Ar turite kokių planų, ką veiksite Dubline? Gal ketinate ir papramogauti? Kiek laiko praleisite Airijos sostinėje?

- Savaitgalis Dubline ir pirmadienį namo. Tai bus mano antrasis vizitas Dubline, tai tikiuosi pasivaikščioti po miestą. O jeigu jau labai lis – trauksiu į Guinesso muziejų.

- Ar į kelionę leisitės su savo damomis? Gal ir jos Dubline jau suplanavo savo laisvalaikį?

- Aš būsiu vienas, o Martynas – su žmona. Tad savo planų jie man dar neatskleidė (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)