Iniciatyva „Augu internete“ kuriama su „Vaikų linijos“ ir UNICEF ekspertų pagalba. Nuo šiandien ji taip pat prisijungia ir prie prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“.

Vaikai ir paaugliai imlumu technologijoms ir jų išmanymu stipriai lenkia suaugusius, tačiau jiems trūksta racionalaus mąstymo, savisaugos įgūdžių ir gyvenimo patirties. Susidūrus su tiesioginėmis virtualaus pasaulio grėsmėmis, dažnai nei tėvai, nei vaikai nežino, kaip elgtis, kur kreiptis ir kaip jų išvengti.

„Mūsų, suaugusiųjų, tėvai nemokė, kaip elgtis internete, todėl pirmiausiai tėvai turi išmokti saugumo pagrindų ir apie tai kalbėtis su savo vaikais. Nes internetą mūsų kartos atrodo kartu – tiek tėvai, tiek vaikai“, - sakė reginyje su savo dukromis dalyvavusi Austėja Landsbergienė, „Vaikystės sodo“ steigėja.

Renginyje pasirodęs Donatas Montvydas sakė, kad vaikus tikslinga ugdyti nuo pat mažens.

„Vaikus nuo pat mažumės reikia mokyti sąmoningumo, kuo dalintis internete, nes jame viskas lieka labai ilgai. Aš pats gerai apgalvoju prieš skelbdamas internete kiekvieną savo įrašą, nes žinau, kad tik aš pats esu atsakingas už savo turinį“, - sakė atlikėjas Donny Montell.

Iniciatyvos „Augu internete“ pristatymo renginyje buvo parodytas ir socialinis eksperimentas, kurio metu atskirai į tuos pačius klausimus apie patirtį internete atsakinėjo Lietuvoje žinomos moksleivės vlogerės ir jų tėvai. Atsakymai nustebino tėvus, kiek mažai jie žino apie savo vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)