“Karpynės” tvenkinyje A.Sabonis žvejojo su savo broliu Andriumi.

Sabas ėmė interviu

“Kaip gavosi, taip gavosi. Bet gal antra renginio pusė bus geresnė, - turėdamas galvoje prastas oro sąlygas po žvejybos linksmai nusiteikęs kalbėjo A.Sabonis. - Džiugu, kad mūsų šeima didėja ir nežiūri kreivai į mažųjų krepšinį. Mūsų jaunimas šią vasarą tapo pasaulio čempionais ir Europos vicečempionais, o dedamos moneta prie monetos ir padeda siekti pergalių”.

A.Sabonis jau trečius metus iš eilės žvejybos varžybas surengė savo įsteigto paramos fondo partneriams. Į “Karpynę” atvyko prisiekę žvejai, “apsiginklavę” moderniausiais žvejybos reikmenimis.

Pats A.Sabonis, nuo 8 valandos ryto iki pietų dar pastovėjęs su meškere rankose, vėliau nutarė apeiti visą tvenkinį ir pažiūrėti, kaip sekasi kitiems. “Ištraukiau 16 žuvų, kurių bendras svoris - 800 gramų”, - juokėsi A.Sabonis, iš tiesų ištraukęs 3 žuvytes.

Pats kiaurai permirkęs, jis stebėjosi, kodėl žurnalistai atvyko nepasirengę žvejybai. Pokštauti nepaliovęs Sabas galų gale paėmė iš laidos “Krepšinio pasaulyje” vedėjo Vido Mačiulio mikrofoną ir, nutaisęs rimtą veidą, nutarė pats paimti interviu iš žurnalistų.

Laimikis nebuvo gausus

Pakalbinęs “Kauno dienos” žurnalistę, A.Sabonis vėliau ir pats atsakė į klausimus.

- Kiek metų Jūsų įsteigtas paramos fondas rengia žvejybos varžybas?

- O, jau gal 50 metų. Mes čia esame veteranai, pagaliau atsirado ir moterų komanda. Kalbant rimtai, vyksta trečiosios varžybos, tik pirmą kartą taip nepasisekė dėl oro. Šiaip aš čia stengiuosi dažnai atlėkti pažvejoti. Turiu nusipirkęs vieną tokį gerą dalykėlį žvejybai, bet šiandien ir jis nepadeda.

- Ar dėl to nesijaučiate nusivylęs?

- Ne, nes atvažiavome čia ne rimtai dirbti, o atsipalaiduoti, pailsėti, pasidžiaugti paskutinėmis vasaros dienomis, išgerti alaus. Jaučiate, kaip skaniai kvepia laužo dūmas?

“Žalgirio” tikslai liko tie patys

- Arvydai, ką manote apie naujuosius “Žalgirio” pirkinius ir būsimą komandos sudėtį?

- Kaip ir kiekvieną sezoną, naujieji žaidėjai būna tam tikra mįslė. Tikimės, kad jie atskleis savo geriausias savybes, bet kaip bus, parodys laikas. Atsižvelgiant į mūsų klubo biudžetą ir galimybes, kol kas negalime komandai numatyti aukštesnių tikslų nei praėjusį sezoną ar anksčiau. Svarbiausia - įveikti pirmąjį Eurolygos etapą ir patekti tarp 16 stipriausių komandų. Toliau - kaip pasiseks.

- Kaip manote, ar pavyks pirmą kartą į Europą atvyksiančiam Rodui Striklandui pritapti “Žalgiryje”?

- Pažiūrėsime. Jis jau veteranas, todėl svarbu, kokia bus jo sveikata, o svarbiausia, ar jis norės dar kažko siekti. Jeigu jaus norą žaisti ir kovoti, R.Striklandas bus labai naudingas. Aš pats su juo nebendravau po sutarties pasirašymo, bet telefonu kalbėjo Ginas Rutkauskas (A.Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro generalinis direktorius - red.). Sako, jis nusiteikęs kautis.

Paklausus, ar jau pakabino sportbačius ant vinies, ar dar galvoja grįžti į aikštę, jis nukirto: “Apie tai nekalbu”. Vis dėlto A.Sabonis su kai kuriais buvusiais ir dabartiniais krepšininkais rugpjūčio mėnesį nuolat ateina pažaisti krepšinį į savo mokyklos sporto salę.

Fondo lėšos - mokyklai

Sušalę žvejai prie tvenkinio šildėsi kaip kas išmanė. Tvenkinio šeimininkai juos šildė karšta žuviene. Žvejai savo laimikius, juos pasvėrus, paleido atgal į vandenį.

Varžybų nugalėtoja tapo “Orange virus” komanda, sugavusi 20,2 kg žuvies. Jie pagavo ir didžiausią laimikį - 4,5 kg karpį. Antrąją vietą užėmė “Norvelita”, sužvejojusi 5,8 kg žuvies, o trečiąją - vos 100 gramų mažesnį laimikį sumeškeriojusi įstaiga “Žalgirio rėmėjas”, kuriai vadovavo A.Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro viceprezidentas Gediminas Navikauskas. Nugalėtojus apdovanojo A.Sabonis.

Vėliau A.Sabonio paramos fondo direktorius Darius Dzidzevičius pasirašė bendradarbiavimo sutartis su dviem Kauno bendrovėm - “JT Investicijų valdymas” bei finansų maklerio įmone “Jūsų tarpininkas”. Jų vadovai Evaldas Jurevičius ir Nikolajus Dubnikovas teigė tikį, jog su A.Sabonio fondu bendradarbiaus ne vienerius metus.

Visos A.Sabonio paramos fondo lėšos yra skiriamos A.Sabonio krepšinio mokyklai. Pasak fondo vadybininko Gyčio Rūko, žvejyba - tai tik vienas iš jų organizuojamų renginių. Rudenį visi fondo rėmėjai dalyvaus krepšinio turnyre.

“Kas nemoka žaisti krepšinio, išmokysime”, - pažadėjo A.Sabonis.