„Penktadienį mano sūnus uždegė žvakę prie Seimo už nužudytą berniuką, o vėliau pasakė sukrėtusius mane žodžius. Juos dar parašysiu, bet dabar apie tai kokias mintis jie sukėlė, – feisbuke rašė S. Stavickis-Stano. – Kodėl taip atsitiko ir ką daryti, kad nepasikartotų? Taip, feisbuke daug kas klausinėjo po penktadienio, taip pat daug kas rašė: „sudegint tą motiną ir tėvą“, „gaila, kad mirties bausmės nėra“, „išžudyti išgamas“ ir t.t.“

Anot Stano, tas tvyrantis pyktis buvo ir Kėdainių tragedijos priežastis: „Tai tas pats pyktis, kurio vedami tėvai nužudė savo vaiką. Nėra prasmės ieškoti kaltų. Mes visi, nešiojantys pyktį sieloje, esame kalti. Tiesiogine prasme“.

Baigdamas savo įrašą Stano atskleidė, kokie sūnaus žodžiai jį sukrėtė: „O mano vaikas, užgedęs žvakutę, man pasakė: „Bet juk ir tu ant manęs kartais rėkauji.“

DELFI primena, jog penktadienio rytą užgesus žiauriai sumušto keturmečio gyvybei, jau po kelių valandų prie didžiųjų šalies miestų savivaldybių imta degti atminimo žvakes. Vilniuje, prie Seimo, būrėsi daugybė tragedijos sukrėstų miesto gyventojų, tarp jų ašaras braukė ir žinomi žmonės.

Nuo penktadienio 12 val. žmonės buvo kviečiami rinktis ir degti žvakes bet kuriame mieste prie savivaldybių, Vilniuje – prie Seimo rūmų. Užsienio lietuviai buvo kviečiami gedėti prie šalies ambasadų, jei kelias iki ambasados tolimas, žvakę galima uždegti ir namuose.

Prie akcijos jau prisijungė apie 20 Lietuvos miestų ir miestelių, 16 pasaulio šalių, kuriose gyvena lietuviai.

„Jei startuodama su šia akcija galvojau, kad prie Seimo mūsų tesusirinks mažas būrelis, tai šiandien žvakelės degamos visoje Lietuvoje ir užsienio šalyse, kuriose gyvena lietuviai“, – žmonių dėmesingumu ir neabejingumu šio kraupaus įvykio fone pasidžiaugė Rima Olberkytė-Stankus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)