Pasaulyje pripažinta atlikėja dažnai buvo pašiepiama dėl šio ekscentriško apdaro, su kuriuo ji pasirodė ant raudonojo kilimo 2001-ųjų "Oskarų" teikimo ceremonijoje. Pagrindinė suknelės detalė - suknelės apykaklę atstojantis "gulbės kaklas".

Be šios baltos suknelės labdaringos organizacijos "Oxfam" aukcione taip pat bus parduodami Johno Lennono našlei Yoko Ono priklausę akiniai, dizainerės Stellos McCartney sukurti dirbtinės odos auliniai batai ir grupės "Blur" lyderio Damono Albarno motociklininko šalmas.

"Oxfam" atstovė Rose Marsh sakė: "Norėjome, kad žmonės duotų asmeninius daiktus, kurie turi savo istoriją, nes aukciono dalyviai tuomet žinos perkantys kažką, kas tam asmeniui turi ypatingą reikšmę ir visa tai vardan kilnaus tikslo".

"Kol kas nežinome, kiek pinigų surinksime už šiuos daiktus, tačiau jei žmonės įsijungs į varžytinių karą dėl Bjork suknelės, galima tikėtis didelės sumos", - sakė ji.

Siūlyti savo kainą internete bus galima nuo rugsėjo 18 iki 25 dienos. Aukcionas vyks tuo pat metu kaip ir Londono madų savaitė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją