Viena laukiamiausių šių metų lietuviškų kino juostų sutraukė ne tik aktorius, jų bičiulius, bet ir kviestinius svečius, tarp kurių – atlikėjai Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir Algirdas Kaušpėdas, politikas Gabrielius Landsbergis, televizijos laidų vedėjas Gediminas Juodeika, prodiuseris Egmontas Bžeskas ir daugelis kitų.

Prieš pat filmo premjerą, žiūrovams įsipatoginus kino teatro salėje, Emilis Vėlyvis tarė: „Šiandien yra lygiai 10 metų nuo to laiko, kai toje pačioje salėje buvo pristatytas filmas „Zero“.

Filmo biudžetas – ne įspūdingas

Likus vos kelioms valandoms iki išskirtinės premjeros, Emilis Vėlyvis žiniasklaidai surengė spaudos konferenciją su kūrybine komanda bei aktoriais, kurios metu buvo atskleista nemažai įdomių detalių apie tikrą Lietuvos politikų gyvenimą atvaizduosiančią kino juostą.

„Prieš kiekvieną premjerą yra tas jaudulys ir po kiekvienos galvoju, kad nebesijaudinsiu, bet, matyt, prie to nepriprantama, – kalbą pradėjo režisierius E. Vėlyvis ir įvardijo, kad kino juosta buvo nufilmuota per 4 mėnesius.

Filmo prodiuserė Daiva Jovaišienė įvardijo, kiek kainavo ši kino juosta.

„350 tūkstančių eurų, tačiau tai nėra milžiniškas biudžetas, Lietuvoje yra filmų, kurie buvo gaminami su didesniu biudžetu. Negavome jokios paramos“, – kalbėjo D. Jovaišienė.

Kūrybinė komanda suskaičiavo, kad filmą kino teatruose turi peržiūrėti 275 tūkst žiūrovų, kad jis nebūtų nuostolingas.

Pasidomėjus, kokiai auditorijai skirta ši juosta, atsakymas suskambėjo nė nedvejojant: „Laukiame spalvingos auditorijos: skirtingo mentaliteto ir įvairių amžiaus grupių“.

E. Vėlyvis atskleidė, kad kurdamas filmą konsultavosi su STT, prokuratūra ir net keliais Seimo nariais.

Apie filmą „Zero III“

Naujasis E. Vėlyvio filmas „Zero III“ pačiomis ryškiausiomis spalvomis pieš Lietuvos politiką, žiniasklaidą, verslą, elitą ir ryšius, apie kuriuos geriau nežinoti.

E. Vėlyvis žiūrovams žada neišnarpliojamą aistrų ir interesų kokteilį, pagardintą paleistuvystės ir korupcijos prieskoniais. Pagaliau bus atskleista, kaip iš tiesų funkcionuoja Lietuvos valstybė.

Naujoje filmo dalyje žiūrovai išvys pamėgtus aktorius – Ingą Jankauskaitę, Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę, Gytį Ivanauską, Mindaugą Papinigį, Kęstutį Jakštą, Ramūną Rudoką, Andrių Bialobžeskį ir kitus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)