Pamilau keliones, pradėjau domėtis mada, sveika mityba, labiau pasitikiu savimi. O ir pati tikrai nežadu sustoti – turiu daug didelių svajonių ir tikslų“, – ryžtingai kalbėjo mergina.

Ji jau dabar gali pasigirti, kad žengė ne tik Lietuvos, bet ir pasaulinio grožio konkurso podiumu. Ir visai nesvarbu, kad kone visur, kur ji pasirodo, būna jauniausia.

– Raminta, tau vos 16-ika, tačiau jau gali pasigirti daugybe pasiekimų grožio srityje. Nuo ko viskas prasidėjo?

– Dar vaikystėje buvau labai aktyvi ir užsispyrusi mergaitė, nuolat sau užsibrėždavau tikslą ir jo atkakliai siekdavau. Manęs buvo pilna visur: rašiau eilėraščius, dalyvavau šunų parodose, grodavau ir dainuodavau muzikos mokykloje, stengdavausi dalyvauti įvairiuose mokyklos renginiuose bei skirtinguose konkursuose.

Būdama trylikos metų žengiau pirmuosius žingsnius grožio ir mados pasaulyje. Jau tada mano ūgis siekė 172 centimetrus, o aplinkiniai nuolat man kartodavo, jog turėčiau išbandyti save modelių pasaulyje. Norint pasiekti aukštumų šioje srityje, toks amžius yra palankiausias metas pradėti savo karjerą.

Pradžia tikrai nebuvo lengva, teko išmokti vaikščioti su aukštakulniais, dirbti su skirtingais fotografais bei derinti mokslus su darbu.

– Ar pati nuo vaikystės svajojai pasipuošti grožio karalienės karūna?

– Viskas nutiko netikėtai. Aš sutikau išbandyti savo jėgas, norėjau pažiūrėti, kiek toli galiu nueiti, mečiau iššūkį sau. Karūna man – lyg simbolis, kuris dar labiau skatina nesustoti ir visuomet tikėti savimi. Tai lyg savotiškas atlygis už sunkų darbą ir mano begalinį užsispyrimą.

Raminta Leonaitė

– Kuriais pasiekimais labiausiai didžiuojiesi?

– Dar ilgai atmintyje išliks mano pirmieji žingsniai – pirmoji rimta fotosesija ir pirmasis podiumas.

Pirmą kartą privačiam mados pristatymui mane atsirinko trys klientai, tą vakarą demonstravau „Hogl“ firmos batus, „C&D Style“ chalatus bei „Bershka‘‘ parduotuvės drabužius. Užkulsiuose labai jaudinausi, nes šį pasirodymą stebėjo įvairūs Lietuvoje žinomi žmonės, mados atstovai.

Vos įžengus ant podiumo, visas jaudulys staiga pradingo, tuomet ir supratau, jog būtent čia jaučiuosi geriausiai, tas jausmas neapsakomas.

Grožio konkursuose galėčiau pasidžiaugti dvejais titulais: „Mis Kaunas 2014‘‘ konkurse tapau mėgstamiausia dienraščio „Kauno Diena“ skaitytojų mergina, o tarpautiniame konkurse Kinijoje „Miss Leisure World 2016“ tarp 48 dalyvių, atvykusių iš viso pasaulio, patekau į geriausiai pasirodžiusių dalyvių 10-tuką ir į Lietuvą parvežiau karūną. Abiejuose konkursuose buvau jauniausia dalyvė (šypsosi).

– Ar pameni pirmą profesionalią fotosesiją?

– Pirmą kartą profesionaliai mane fotografavo japonas Tomohiko Watanabe, kuris, pastebėjęs mane, atvyko į Lietuvą ir surengė fotosesiją su geriausiais stilistais, visažistais, turėjau net ir asmeninę vertėją.

Raminta Leonaitė

Dirbome nuo pat ankstaus ryto iki vėlaus vakaro, lauke smarkiai lijo, žaibavo. Tąkart labai džiaugiausi, nes pranokau visus fotografo lūkesčius ir gavau pirmąjį rimtą atlyginimą.

– Ar yra grožio konkursas, kuriame labai norėtum sudalyvauti?

– Nenorėčiau susikoncentruoti vien ties grožio konkursais, tikiuosi, jog šiais metais daugiau laiko skirsiu modelio karjerai, draugams bei, žinoma, mokslams.

Galbūt nustebinsiu, bet niekuomet nesvajojau dalyvauti „Mis Pasaulis“ konkurse, ten merginos atvyksta itin pasiruošusios, turinčios daugybę remėjų, o Lietuvoje jų rasti gana sunku, tai rodo dalyvių patirtis bei nusistovėjęs lietuvių požiūris į tokio tipo konkursus. Žinoma, atstovauti savo šaliai tokiame konkurse man būtų didžiulė garbė ir atsakomybė.

– Viešumoje grožio konkursai atrodo labai gražūs, it tobulo pasaulio atspindys, tačiau neretai tenka išgirsti, kad užkulisiuose verda tikros aistros: dalyvės bando viena kitai „pakišti koją“ visais įmanomais būdais ir panašiai. Ar tikrai tai tiesa?

– Gražiausios merginos rinkimai yra kur kas daugiau nei graži išvaizda. Svarbiausias kriterijus – asmenybė arba, kitaip sakant,visuma. Turi mokėti bendrauti, turėti iškalbą, charizmą, mokėti prisitaikyti įvairiose situacijose. Kaprizingos, susiraukusios merginos tikrai nežavi komisijos, o kartais net siunčiamos atgal namo.

Raminta Leonaitė

Kinijoje konkurso metu viena kitai užseginėjome sukneles, dalinomės įvairiais aksesuarais ir tarėmės kada nors susitikti. Ypač susidraugavau su tailandiete, latve, inde bei mergina iš Armėnijos.

– Kur jaučiasi didesnė konkurencija ir įtampa, čia, Lietuvoje, ar užsienio konkursuose?

– Aš niekada nejaučiau konkurencijos, galbūt todėl, jog ir nesiruošiau su kuo nors konkuruoti. Man tai yra malonumas, aš mėgaujuosi tuo, ką darau, jaučiuosi savimi. Visuomet atsiras gražesnių, geresnių, daugiau patyrusių.

– Neretai būni jauniausia dalyvė. Ar tai jaučiasi? Kaip į tai žvelgia konkurso organizatoriai ir pačios dalyvės?

– Apie mano dalyvavimą konkurse „Mis Kaunas 2014“ iš pat pradžių žinojo tikartimieji ir klasės auklėtoja. Tik pasirodžius mano pirmajam interviu supratau, jog apie mano dalyvavimą dabar žino visa mokykla, labai nustebau, nes tada sulaukiau labai didelio palaikymo iš aplinkinių, mokytojai taip pat buvo labai supratingi ir nuoširdžiai linkėjo sėkmės.

Aišku, buvo ir tokių žmonių, kuriems mano amžius užkliuvo. Svarbiausia, aš tuomet jaučiausi gerai. Manau, turėti užsiėmimą ir kažko siekti yra daug geriau nei laiką švaistyti veltui.

Kinijoje priešingai – visi aplinkiniai stebėjosi mano drąsa, užsispyrimu ir savarankiškumu. Į Tolimuosius Rytus atvykau visiškai viena, iškart susidraugavau su dalyvėmis ir puikiai jaučiausi nepažįstamoje šalyje. Tarp manęs ir kitų dalyvių nesijautė jokio amžiaus skirtumo, visos merginos nustebo, kai sužinojo, jog man dar tik šešiolika. Visi reagavo teigiamai, sakė, jog mato daug potencialo.

– Kaip į Tavo dalyvavimus grožio konkursuose reaguoja šeima, artimieji, mokslo draugai?

– Esu labai dėkinga savo tėvams už pasitikėjimą ir palaikymą. Jie yra tie, kurie man neleidžia pasiduoti net ir sunkiomis akimirkomis ir skatina siekti savo užsibrėžtų tikslų. Mokykloje taip pat visi žino apie mano veiklas ir palaiko, o man tikrai reiškia labai daug. Džiaugiuosi, jog mane supa geri ir mylimi žmonės.

Raminta Leonaitė

– Peržiūrėjau Tavo feisbuko profilį, jis labai tvarkingas ir nuotraukose nedemonstruoji pernelyg atviro moteriškumo. Ar Tau pačiai svarbus aktyvus dalyvavimas socialiniuose tikluose?

– Manau, jog socialiniai tinklai šiais laikas yra labai svarbi platforma, kurioje atsiveria daug naujų galimybių. Savo feisbuko profilyje dalinuosi įvairiomis nuotraukomis, mintimis bei patarimais, stengiuosi įkvėpti kitus siekti savo tikslo.

Mano anketoje talpinamos nuotraukos yra kiek oficialesnės, daugiausiai iš fotosesijų, o

„Instagram“ profilyje dalinuosi tuo, kas dažniausiai lieka už kadro. Man asmeniškai tai pati įdomiausia dalis.

– Ar savo ateitį sieji su grožio sritimi?

– Nemažai apie tai galvoju, tačiau pirmiausia privalau baigti mokslus. Labai norėčiau studijuoti užsienyje, tai vienas iš didesnių mano siekių.

Mąstau apie Italiją, mane žavi šios šalies kultūra, kalba bei įkvepianti aplinka.

Net neabejoju, jog grožis ir mada visuomet bus kartu su manimi. Vienaip ar kitaip būsiu šio pasaulio dalimi. Niekada negali žinoti, galbūt mados pasaulyje dirbsiu visą gyvenimą.

Raminta Leonaitė

– Ar tokie konkursai netrukdo mokslams?

– Labai džiaugiuosi, jog mano mokykloje, Garliavos Jonučių gimnazijoje, yra suteiktos visos sąlygos suderinti abu dalykus. Mokytojai apie mano veiklą žino ir mane labai palaiko. Žinoma, jog mokslo metais negaliu sau leisti „modeliauti‘‘ kitoje šalyje ilgą laiką, nes tuomet praleisčiau nemažai pamokų. Prioritetą visuomet teikiu mokslams. Atrasdama laiko visuomet nepraleidžiu galimybės tobulėti ir mados srityje, vykstu į fotosesijas.

– Suknelės, makiažas, kelionės... Ar buvimas grožio industrijos dalimi – brangi investicija?

– Žinoma, jog yra kažkokia investicija. Pagrindines išlaidas apmoka organizatoriai, bet drabužiais, makiažu turiu pasirūpinti pati. Dauguma dalyvių į Kinijoje vykusį grožio konkursą atvyko turėdamos bent keletą remėjų, o vienos merginos specialiai finalui sukurtos dizainerio suknelės vertė siekė net 9 tūkstančius eurų.

Aš buvau daug kuklesnė, stengiausi daugiau laiko skirti kitiems dalykams, buvau savimi, komisiją sužavėjau savo šypsena, paprastumu ir nuoširdumu.

– Ką patartum merginoms, kurios svajoja eiti tuo pačiu keliu, kaip ir Tu?

– Visoms mergaitėms, norinčioms tapti grožio pasaulio dalimi, visų pirmą palinkėčiau pamilti tai, ką darote, ir svarbiausia visuomet tikėti savimi. Pastebėjau, jog nemažai modelių dirba dėl kelionių, pinigų ar populiarumo, tačiau neretai pamiršta svarbiausią – mėgautis tuo, ką darai.

Nenuleiskite rankų, jeigu ir jums kažkas nepasisekė, man irgi būna dienų, kai kelias slysta iš po kojų. Jeigu nepasiduosite, dėl savo svajonių kasdien nuoširdžiai dirbsite bei kovosite, aš net neabejoju, jog kada nors ateis ir jūsų diena.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)