„Spjaudymaisi ugnimi nusibodo. Žmonės nori vėl juoktis ir jaustis, kad jų mintis kažkas užrašė. Jie šį romaną praris, net jei neis miegoti per naktį“, – sako autorius, stengęsis, kad knyga būtų nepadedama į šoną. Pasak jo, greitėjantis siužetas ir neįprasta veiksmo dinamika nustebins daugelį.

Mistikos ir juodojo humoro mišinys pasakoja apie anglą, Tim Nigel Brown, atsipeikėjusį Vilniuje ir sužinojusį, kad jis ne tik nesuprantamu būdu moka lietuvių kalbą, bet ir turi Lietuvoje naują vardą – Merkys Kazlauskas, taip pat darbą, būstą, draugus ir mylimąją. Jis, iš esmės, yra lietuvis – bet nieko nežino apie savo naujuosius namus. Visas jo prisimenamas gyvenimas iš Anglijos dingo, tarsi ištrintas: jo niekas neprisimena, nepažįsta ir jis ten nieko nebeturi.

Andriaus Užkalnio knyga

Merkys Kazlauskas turi pasirinkti vieną iš dviejų gyvenimų, o Lietuva į jį svaido ir siaubus, ir pagundas, kad jis galėtų padaryti pasirinkimą. Romane mirga daugybė pažįstamų pavardžių iš pramogų pasaulio, ir veiksmo aplinka pažįstama kiekvienam.

Aprašytas nepakartojamu A.Užkalnio stiliumi, kur be gailesčio plėšomos ir linksmai rodomos skaitytojui smulkiausios detalės, Lietuvos gyvenimas ne visiems pasirodys patrauklus. „Žmonės jau ragina bausti mane už mano rašymus; jau žinau, kas po šitos knygos rašys skundus ir kvies knygą deginti miestų aikštėse“, – juokiasi autorius. Tačiau jis sako norėjęs ne siutinti, o džiuginti. „Kaip ir po dviejų „Evangelijų“, skaitytojas prašys dar“, – sako autorius.

Ieškodamas papildomo stimulo ir įkvėpimo, A.Užkalnis porai mėnesių išvyko į Kanadą, prie Ramiojo vandenyno, kur ir baigė rašyti romaną skambiu akordu – knygą uždaro išties kinematografinis chuliganizmo, sekso ir netikėtumų krioklys su nacių paradais Palangoje ir užsieniečių mylavimu guminiais sekso žaisliukais.

A.Užkalnio romanas „Taip gyventi verta“ pasirodys Vilniaus tarptautinėje knygų mugėje, o nekantriausieji gali knygą rezervuoti jau dabar portale knygos.lt su autoriaus autografu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)