Islandas yra tikra žvaigždė - jis vaidina Kalnu pramintą personažą maginės fantastikos televizijos seriale „Sostų karai“, rašo moviepilot.com.

Dėmesys įvairiems Guinnesso pasaulio rekordams nenuslūgsta. Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje per televiziją šiems rekordininkams skirta laida transliuojama nuo 1972-ųjų metų, o pastaruoju metų tokių laidų padaugėjo. Jų atsiranda ir kitose šalyse.

Nūnai rekordų karštinė trumpam persikėlė į Italijos laidą „Lo Show Dei Record“. Ypač didelio dėmesio sulaukė islando H. Bjornssono konfrontacija su lietuviu Žydrūnu Savicku skalbimo mašinų svaidymo rungtyje.

Galiūnų dvikovą laimėjo Ž. Savickas. 46 kilogramų svorio skalbimo mašiną jis nusviedė 4 metrus 13 centimetrų. Su šiuo rezultatu jis ne tik įveikė H. Bjornssoną, bet ir pasiekė rekordą.

Tai - jau penktoji šių galiūnų kova. Anksčiau jiems yra tekę rungtis svaidant alaus statines, kilojant rąstus ir net mėtant šaldytuvus. Ž. Savickas būtų tapęs nugalėtoju, bet publika buvo islando pusėje.

Nuo 2011-ųjų metų stipriausiu Islandijos vyru laikomas H. Bjornssonas 2014-aisiais ir 2015-aisiais metais pelnė Stipriausio Europos žmogaus titulą. Visgi stipriausio pasaulio žmogaus įvertinimo jis dar negavo. 2014-aisiais H. Bjornssonas buvo pripažintas antru, o pirmosios vietos laurai atiteko Ž. Savickui.

Kaip vyko varžybos galite pamatyti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)