DELFI kalbintas Sostinės kailių salono „Karališkas tigras“ savininkas Mečislovas Subelis įvardijo, kad šių kailinių kaina gali siekti apie du tūkstančius eurų, tačiau tikroji vertė priklauso nuo daugelio dalykų.

„Tai ruonio kailiniai su lapės apykakle. Gal konkrečiau ne ruonio, o Baikalo nerpos, tačiau tai tiesiog ruonio rūšis, – įvardijo M. Subelis. – Tiesa, manau, kad jie kažkur siūti, o ne pirkti salone.“

Pasidomėjus, kiek gali kainuoti šie kailiniai, ekspertas pabrėžė, kad labai svarbu, kuriuo sezonu G. Kildišienė juos įsigijo. „Mano salone tokius Baikalo nerpos kailinukus galima įsigyti už 2200 eurų, tačiau šiuo metu žiemos prekėms taikome nuolaidą, tai jie tekainuoja apie 1,5 tūkst. Tačiau aš kalbu apie trumpesnių kailinių kainą, – kalbėjo M. Subelis. – Manau, kad jos kailinių kaina turėtų būti nuo 1 iki 2 tūkst. eurų, nors svarbu, ar ji juos pirko, ar kažkur siuvosi. Greičiausiai apie du tūkstančius.“

Greta Kildišienė

Anot M. Subelio, G. Kildišienės kailiniai nėra prabangūs: „Jei tai būtų tikro ruonio kailiniai, jie būtų brangūs, kokius tris kartus brangesni, bet Baikalo nerpos nelabai. Nors kailio struktūra panaši, tik šie gyvūnai kiek mažesni“.

Ekspertas vardijo, kad prabangūs kailiniai siuvami iš sabalų ar kitų gyvūnų, o paprašius įvardyti brangiausius kailinius, kuriuos galima įsigyti jo salone, jis nė nemirktelėjęs įvardijo – 25 tūkst. eurų.

„Ruonio kailis šiek tiek pigesnis už audinės, bet mūsų orams labai tinkamas. Jis – vandens gyvūnas ir jei kailis gerai išdirbtas – kailiai tarnaus ilgai. Dėvėti juos patarčiau iki didžiųjų šalčių, na, tokiu oru, koks yra dabar, iki 10 laipsnių žemiau nulio. Temperatūrai nukritus iki 30 laipsnių žemiau nulio, reiktų rimtesnio kailio, nors ruonio kailinius lietuvės mėgsta, nes jie elegantiški, dažniausiai puošiami lapės apykakle“, – kalbėjo pašnekovas.

Kailinių kaina, anot M. Subelio, labai priklauso nuo sezono. „Jei juos pirko iki Naujųjų metų, tai buvo viena kaina, jei po Naujųjų – kita. Dar kita kaina galėjo būti vasarą“, – verslo subtilybes atskleidė M. Subelis.

Pokalbio pabaigoje M. Subelis pridūrė, kad G. Kildišienės pasirinkti kailiniai jai tinka. „Taip, ji atrodo gerai, bet tai tikrai nėra kažkas. Tai ne audinė, karakulis, sabalas ar lūšis. Tai tokia kategorija tarp gero avikailio ir audinės, – nuomone dalijosi ekspertas. – Tačiau jai tikrai tinka.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1873)