Pilnutėlė žiūrovų salė tapo ne tik VšĮ „Kitoks teatras“ naujausio darbo pristatymo liudininke, bet ir ne kartą plojo šiame spektaklyje debiutavusiam Leonardui Pobedonoscevui.

„Spektaklis lengvas, juokingas. Nors, ko dažnai nesutiksi tokio turinio pastatymuose, turi ir moralinį atspalvį. Kol vystosi siužetas, tikrai sudėtinga suprasti, kuo viskas baigsis. Bet pabaigoje išryškėja viena aktualiausių šių dienų visuomenės problemų“, - sakė I. Kazlauskaitė.

Jai pritardamas G. Juodeika pasvarstė, jog tokį spektaklį, dėl jo atomazgos, galėtų remti ir valstybė.
„Kai nieko per daug nesitiki, lieki nustebintas. Galvojau, jog tiesiog turiningai praleisiu vakarą, bet pastatyme nagrinėta tema tapo ilgo vakaro prie arbatos puodelio diskusijų akcentu“, - sakė dizainerė Diana Rūta Stankevičienė.

Žiūrovai šįkart „Amnezija už 400 000 €“ scenoje be L. Pobedonoscevo išvydo ir „Sidabrinės gervės“ apdovanojimu už geriausią antraplanį aktorės vaidmenį įvertintas Gabiją Jaraminaitę ir Rimantę Valiukaitę, Balį Latėną, „Sidabrinės gervės“ ir „Auksinio scenos kryžiaus“ savininką Marių Repšį.
Spektaklyje taip pat vaidina visiems puikiai žinomi teatro, kino, TV filmų ir serialų žvaigždės, daugumai atpažįstami iš populiarių TV projektų - ,,Dviračio šou”, ,,Dar pažiūrėsim”, ,,Pagauk kampą” ir kt. Tai - Tadas Gryn, Zigmantas Baranauskas, Giedrius Savickas, Toma Vaškevičiūtė, Ramūnas Šimukauskas. Detektyvinės komedijos režisierius – Ramūnas Cicėnas.

Spektaklio siužetas pasakoja, kaip vienas po kito pas daktarą ima lankytis vis keistesni pacientai, o tuomet pradeda dėtis neįtikėtinai keisti dalykai. Netrukus gydytojas rimtai puola į neviltį, baiminasi, ar tik pats nebus apsikrėtęs skleroze, o kaip komplikaciją gavęs dar ir haliucinacijas?!

Rapolas gydytojui teigia turintis vieną žmoną, tačiau greit išaiškėja, kad jis turi dar vieną sutuoktinę ir abi jos pradeda atakuoti gydytoją, net ima reikalauti, kad vyrui patvirtintų diagnozę: „Ligonis neveiksnus”. Tačiau, kam to reikia? Ir dar abiem vienu metu!

„Būna ir blogesnių. Aš kartoju sau tai šimtą kartų per dieną. Būna blogesnių. Būna blogesnių. Visos moterys sau turi tai kartoti. Būna blogesnių”, - apie Rapolą gydytojui pasakos jo žmona.

Netikėtai Rapolas tiek privirs košės, kad pareikš: „O kuo kalėjimas blogiau už šitą pilką, kasdienišką, žeminantį gyvenimą, gyvenimą be rizikos, be kibirkšties, be aštrumo, be prieskonių, be pinigų?“.

Pamažu gydytojo kabinete įtampos lygis padidės iki absoliutaus maksimumo, Rapolas nuolat neprisimins net savo vardo, išvedinės gydytoją iš kantrybės, o tada pradės atakuoti dar sunkesni atvejai, kol taps nebeaišku – išprotėjo visi ligoniai, o gal tik vienas daktaras? Tikra painiava! Netrukus įtampa peržengs padorumo ribas ir neapsikentęs medikas griebsis velnio lašų.

Galiausiai išaiškėja, kur čia šuo pakastas: pacientų diagnozė – stipriai kita…!

Kaip klostysis ši detektyvu, proto užtemimu, laviruojančiu ties pamišimo riba, melu ir žmogiškomis dramomis apipinta istorija? Pabaiga bus netikėta, trenks kaip perkūnas iš giedro dangaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)