Restorano duris Druskininikuose Mia atvėrė balandžio pabaigoje. Tačiau vos kelis mėnesius sėkmingai klestėjęs verslas ėmė braškėti. Viduje kilo nesutarimų, kurie netruko pasiekti žiniasklaidą, ir restorano „Pepe“ durys buvo uždarytos.

Tačiau istorija tuo nesibaigė. Prabėgus keliems mėnesiams DELFI pranešė, kad buvusio Mios restorano vietoje duris atvėrė naujas restoranas pavadinimu „Vitaminas B12“. Keistas sutapimas, tačiau naujojo restorano interjeras atrodė kone identiškai V. Pilibaitytės-Mios restoranui, ant stalų net buvo tiesiamos tos pačios servetėles.

Kairėje - restorano "Vitaminas B12" interjeras, dešinėje - Mios restorano "Pepe" atidarymo akimirka

Būtent tuomet Mia viešai prabilo apie ją slegiančius rūpesčius. Pasirodo, tie patys interjero elementai nebuvo keistas sutapimas, restorano duris užvėrusi Mia iki šiol niekaip nesusigrąžina jai priklausančio turto: baldų, kuriais dabar, anot Mios, nelegaliai naudojasi naujojo restorano šeimininkai.

Nuvyko atsiimti jai priklausančio turto ir liko įkalinta

Trečiadienio vakarą Mia galutinai nusprendė susigrąžinti jai priklausantį turtą ir, pasitarusi su bakroto administratoriumi bei susirinkusi visus reikiamus dokumentus, ryžosi tiesiog nuykti į naująjį restoraną ir atsiimti sau priklausantį turtą. Deja, viskas vyko visiškai ne taip, kaip ji tikėjosi. „Cirkas be pinigų“, – taip trumpai DELFI visą situaciją apibūdino Mia.

„Mes atvykome atsiimti sau teisėtai priklausančių daiktų, – pasakojo Vilija Pilibaitytė-Mia. – Tačiau, įvykus konfliktui, mes likome tarsi įkalinti. Juokinga, tačiau mane įkalino, mes negalėjome išeiti iš patalpų nuo penkių vakaro iki pat vidurnakčio. Net pavalgyti negalėjome, mano vyras atvežė man maisto ir perdavė jį per pareigūnus.“

Vilija Pilibaitytė-Mia su vyru Nerijumi

Mia pasakojo, kad restorano šeimininkai nesileido į jokias kalbas ir, rėždami savo tiesą, neleido Miai nė pajudėti. Negana to, buvo iškviesti ir policijos pareigūnai. „Ir jie juos kvietė, ir mes. Policijos pareigūnai neturėjo kaip pasakyti man, kad aš neteisi, nes matė situaciją“, – kalbėjo Mia.

Pokalbio metu Vilija Pilibaitytė-Mia pabrėžė, kad anstolės J. Jakimavičienės veiksmai teismo nutarimu jau yra nutraukti, viską perėmė bankroto administratorius, tačiau baldai vis dar nuomojami. „Pati antstolė vakar pasakė, kad nebeturi jokios galios, – tikino Mia. – Šiuo atveju už ten esantį turtą, kurio neatiduoda asmenys, kurie „daro“ naują verslą, yra atsakingas UAB „Baltijos altas“ direktorius. Jis turi perduoti viską bankroto administratoriui per 15 dienų, bet to padaryti negali.“

Konfliktą sprendė policijos pareigūnai

DELFI žiniomis, policijos pareigūnai į Druskininikuose esantį restoraną pirmą kartą buvo iškviesti apie 17 valandą vakaro. Vakaro metu policijos pareigūnai buvo kviečiami ne vieną kartą.

„Trečiadienį buvo gautas pranešimas, kad Druskininkuose, M. K. Čiurlionio gatvėje, kavinės personalas pranešėjui piktybiškai atsisako atiduoti jo asmeninius daiktus. Patruliams nuvykus minėtu adresu, šie kavinėje rado kelis asmenis, tarp kurių buvo kilęs ginčas dėl kavinėje esančių baldų. Vėliau paaiškėjo, kad konfliktas kilo tarp dviejų vyriškių ir moterų. Visi ginčo dalyviai buvo iš Vilniaus. Visiems asmenims buvo išaiškinta, kad dėl turtinio ginčo sprendimų jie turi teisę kreiptis į teismą civiline tvarka. Ginčo metu viešoji tvarka bei rimtis nebuvo pažeista, todėl konfliktuojančios pusės dėl ginčo rašyti skundus atsisakė“, – DELFI kalbėjo Alytaus apskrities VPK atstovė Kristina Janulevičienė.

Mia DELFI tikino, kad nenuleis rankų ir toliau kovos dėl savo turto. „Tie baldai, kuriuos noriu atsiimti, yra mano asmeninė nuosavybė, už juos esu sumokėjusi apie du tūkstančius eurų“, – kalbėjo Mia.

Visą šią situaciją Vilija Pilibaitytė-Mia vadina visiškai absurdiška. „Na, įsivaizduokite, kad ateinu, paimu jūsų rankinę su pinigine ir sakau, kad čia mano. Tada atvyksta policijos pareigūnai, jūs jiems parodote pirmkimo dokumentus, kad tai jūsų daiktai, o jie tepasako, kad nėra tikri, kad tokių daiktų neturite ir savo namuose“, – palyginimais kalbėjo dainininkė.

Vilija Pilibaitytė-Mia

Jos įtarimu, kai kurie į šią istoriją įsivėlę asmenys yra apglėbti negarbingos rankos.

Nors V. Pilibaitytė-Mia jai patalpas išnuomojusiems asmenims neliko skolinga, sumokėto depozito sakė taip ir neatgavusi. „Jie man net 3 tūkst. 500 eurų depozito negrąžino ir net nesiruošia to padaryti. Jaučiuosi patekusi į spąstus, bet tikrai nepasiduosiu ir kovosiu iki galo“, – tikino atlikėja.

Ir nors iš Druskininkų trečiadienio vakarą Mia grįžo nieko nepešusi, šios istorijos ji neketina taip palikti. Anot jos, yra ir kiti keliai, kuriais ji tikrai eis ieškodama teisybės.

Išnuomojo jos turtą, nors turėjo sandėliuoti

Jau anskčiau Mia yra pasakojusi, kad anstolės J. Jakimavičienės veiksmai jai atrodo nė visiškai teisėti – ji išnuomojo atlikėjos turtą, nors turėjo jį sandėliuoti. „Iš teisininkų sužinojau, kad antstolė neturi teisės išnuomoti mano turto – turi jį sandėliuoti, kad nenukristų turto vertė. Kas atsakys už sudaužytas taures ir kitus indus? Antstolė man atsakė, kad už nuostolius atsakys pati, kitaip tariant, ir susimokės pati“, – teigė Mia.

V. Pilibaitytė-Mia sako, jog teiravosi antstolės, ar būtų tikslinga parduoti areštuotą turtą ir už gautus pinigus apmokėti skolas. Tačiau iš anstolės sulaukė tik atsakymo, jog ši viską spręs pati. Scenos žvaigždė patikino, kad nemalonumai su antstole ją lydi jau kurį laiką: „Kartą nuvažiavome pas antstolę, kad sumokėtume skolą, dėl kurios areštavo baldus, tai ji mus net iš kabineto varė lauk. Aiški korupcija, man klausimų net nekyla. Bet ką gi aš galiu padaryti? Bet tai – dar ne viskas. Kai sumokėjau skolą, problemos nesibaigė, antstolė surado daugiau žmonių, kuriems esame įsiskolinę (buvę restorano darbuotojai – DELFI), kad galėtų vėl ramiai uždėti areštą“.

Prieš mėnesį anstolė tikino, kad jos veiksmai teisėti

Tuomet DELFI susisiekus su antstole J. Jakimavičienė, moteris pripažino ne sandėliuojanti, bet nuomojanti areštuotą turtą. Tačiau tik tam, kad atlikėjai nereikėtų mokėti už sandėliavimo paslaugas, mat ji ir taip skęsta skolose buvusiems darbuotojams.

Tiesa, antstolė patikino, kad areštuotas turtas priklauso įmonei, ne V. Pilibaitytei-Miai. Antstolė taip pat teigė, kad įranga nusidėvės bet kokiu atveju, jei taip nutiks – ji nuostolį apmokės iš savo kišenės. Tiesa, tik tuo atveju, jei tai ją įpareigos padaryti teismas.

Akimirkos iš V. Pilibaitytės-Mios restorano atidarymo balandžio mėnesį:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)