Apie Kalėdų tradicijas, anot Evelinos, kalbėti dar ankstoka, mat jiedu su Adamu gražiausias žiemos šventes kartu pasitinka tik antrus metus.

„Kadangi tai tik antros mūsų Kalėdos drauge su vyru, sakyčiau, kad tradicijas dar tik kuriame. Prieš metus rankomis išsiuvinėjau specialius kaspinus eglei puošti ir žadu juos naudoti kasmet. Galbūt tai taps mūsų tradicija. Labai norėčiau, kad tokie žaisliukai išliktų šeimoje ilgam. Kažkada esame su mama sukūrusios savo žaisliukus eglei ir kasmet mums būdavo labai gera jais puošti eglutę“,

Štai, kaip eglutę E. ir A. Youngai papuošė praėjusiais metais:

Kalbėdama su DELFI, E. Anusauskaitė-Young teigė, kad šiemet pasirinko dirbtinę žaliaskarę. Ir tikrai ne todėl, kad, žvelgiant į krentančius spyglius, norom nenorom tenka įveikti tingulį iš spintos traukti šluotą. Priežastis – kur kas svaresnė.

„Pirmosioms Kalėdoms aš be galo norėjau gyvos, didelės, kvepiančios žaliaskarės. Man tai atrodė taip romantiška. Bet, atvirai pasakius, kai su laiku tas išdabintas medis pradėjo akyse mirti, man tai ėmė atrodyti liūdna ir nesąžininga – juk savo malonumui, vos kelioms savaitėms mes nukertame gyvą medį ir numariname jį namuose. O po to tiesiog išmetame.

Žinau, kad skamba labai nekalėdiškai, bet faktas, kad Amerikoje prieš Kalėdas yra nukertama apie trisdešimt milijonų eglių, mane palietė ir šiais metais tiesiog įsigyjome dirbtinį medį, kurį matote nuotraukose ir kuris atrodo labai realistiškai“, – sakė Evelina.

Šiųmetė Evelinos ir Adamo Kalėdų eglutė:

Garsi atlikėja patikino, kad net ir puošiant dirbtinę eglutę, jos namuose juntamas gyvos žaliaskarės kvapas. Ir tai – dėl specialios lemputės, užpildytos eglės kvapo vaško kapsulėmis. Tai esą padeda sukurti Kalėdinę dvasią.

Praėjusiais metais įspūdingą Youngų šeimos eglę puošė Adamo mamos ir Evelinos kurti žaislais. Šie metai – ne išimtis. Ant eglės ir vėl suspindo rankų darbo žaisliukai, kolekciją papildė ir naujos dekoracijos.

„Šiais metais didžiąją dalį sudaro Adamo mamos dovanoti žaisliukai, nes ji kasmet padovanoja pačių gražiausių žaisliukų. Šiemet ji mums Kalėdoms užsakė firminius, Lunai skirtus žaisliukus (Luna – dogų veislės Adamo ir Evelinos augintinė) ir žaisliukus su šeimos nuotraukomis.
Evelina ir Adamas Youngai jau papuošė Kalėdų eglę

Vis tik šiais metais norėjau, kad dominuotų raudona-balta spalvos, tad sukūriau keletą naujų, sniegenas primenančių paukščiukų bei raudonų burbuliukų, apsiūtų plunksnelėmis. Man be galo patinka tokioms šventėms pridėti kažką savos kūrybos“, – pasakojo E. Anusauskaitė-Young.

Lietuvoje Kalėdos būna išties žiemiškos, o štai Los Andžele sniego, regis, nė su žiburiu nerasi. Evelina atvira – nors ilgisi sniego pūsnių, gyvendama JAV įprato prie šilto klimato, tad nematydama sniego už lango pernelyg nesisieloja.

„Labai pasiilgstų to lėtai krentančio sniego už lango. Vis tik, dauguma artimųjų juokiasi, kai pasakau, kad iš tiesų labai pripratau prie šilto klimato ir dabar net esant 15 laipsnių temperatūrai man atrodo labai šalta. Taigi Lietuvoje turbūt tik ir žiūrėčiau pro langą į tą žiemą... Draugai lietuviai, gyvenantys Los Andžele, sakė, kad taip nutiks, bet netikėjau.

Visada laikiau save žiemos ir rudens žmogumi. Kadangi į Lietuvą šiais metais Kalėdoms negrįžtu, eglę dekoravau dirbtiniu sniegu tam, kad sukurčiau kuo jaukesnę žiemos atmosferą. Bent jau namuose“, – sakė muzikos pasaulio žvaigždė.
Evelina ir Adamas Youngai jau papuošė Kalėdų eglę

Artimieji – anapus Atlanto, o Kūčios – išskirtinai šeimos šventė, tad nenuostabu, jog Evelinai kasmet teks priimti sunkų sprendimą. Kur vykti? Su kuo švęsti? Kaip persiplėšti?

Lietuvoje likusi Evelinos šeima šįmet į JAV neskris, kelionės į Lietuvą neplanuoja ir pati atlikėja. Šiemet savo namuose Los Andžele ji mėgausis vyro ir jo šeimos draugija.

„Labai liūdna, kad per tokias šventes vis turiu rinktis, su kuo jas praleisti. Taigi vienais metais jos būna Lietuvoje, kitais – Los Andžele su Adamu. Šiemet lieku su vyru. Jo mama Jackie taip pat atskrenda pas mus Kalėdoms iš Montanos. Kūčių vakarą atvyks ir Adamo brolis su drauge.

Šiais metais būsiu apsupta vyro šeimos, o svarbiausia – šalia jo. Kartu gaminsime šventinę vakarienę Kūčių vakarą, o ryte turėsime vėlyvus šeimos pusryčius vyniojant dovanas.
Evelina ir Adamas Youngai jau papuošė Kalėdų eglę
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)