Dešimtmetį vainikuoja griausmingai

Visi legendiniai atlikėjai ir grupės, apibūdinant Mantą, paminėti visiškai ne atsitiktinai. Būtent juos M. Jankavičius įkūnija naujausiuose savo koncertuose „In One Show“. Vienas jų jau nuskambėjo Klaipėdoje, dar du džiugins kauniečių bei vilniečių ausis, akis bei širdis.

„Sumaniau, kad reikia sujungti visa tai į vieną didžiulį koncertą, tarsi atsiskaityti už visus tuos dešimt metų ir padaryti tokį atskaitos tašką tolimesniems mano žingsniams, – šyptelėjo atlikėjas, gerbėjams paruošęs išties griausmingus pasirodymus. – Per tuos koncertus bus pasakyta viskas, kas buvo per dešimt metų. Ir viskas, ir einame toliau.“

Iš tiesų Mantas scenoje – daugiau nei dvidešimt metų. Jo muzikinė karjera prasidėjo grupėje „Tylos Zona“, kurią jis vadina paauglystės žaidimu, o konferencijos metu, sužinojęs, jog tų laikų pasirodymų įrašų vis dar galima rasti svetainėje „YouTube“, neslėpė nuostabos.

Rodos, jis gali būti visoks: žavintis, viliojantis, liūdintis, besidžiaugiantis, ieškantis, atrandantis... „Viso to mišinys ir esu aš. Daug laiko galvojau, kad tai (pasirodymai scenoje – DELFI) yra kažkokia kaukė, kurią aš užsidedu ir galiu būti toks, anoks ar šitoks, – pasakojo Mantas. – Bet visa tai ir kuria mane. Tai, ką aš sutinku, tai, ką praeinu ir į ką įsikūniju. Tai kuria mano charakterį.“

Paslaptingos detalės

Prieš kelerius metus viename interviu M. Jankavičius, į klausimą apie ateities planus, atsakė, kad tokių neturi ir nėra linkęs svajoti apie kažką. DELFI konferencijos metu vėl šį klausimą išgirdęs Mantas kalbėjo kiek kitaip – planas yra, tik jis dažnokai keičiasi. „Kas bus rytoj? Nežinau. Kas bus kitais metais? Dar neturiu jokio plano. Prisipažįstu. Bent jau kalbant apie karjerą ir muziką“, – vardijo pašnekovas.

Paslaptingai M. Jankavičius kalba ne tik apie ateities planus, bet ir asmeninį gyvenimą. Retai interviu dalijantis ir dar rečiau apie asmeninį gyvenimą prabylantis dainininkas atviras: „Aš vis dar manau, kad mano asmeninis gyvenimas niekuo nesiskiria nuo eilinio Lietuvos piliečio, – pasakojo Mantas. – Be to, aš labai bijau televizinių kamerų. Tai yra tos dalykas, kurio aš negaliu išmokti ar „peraugti“.“

Konferencijos metu Mantas pasakojo ir apie specialybę, kurią įgijo paragintas mamos, tačiau tų įgūdžių niekada gyvenime taip ir nepanaudojo, taip pat ir apie vaikystės išdaigas, po kurių teko savaitę sėdėti namuose bei apie kitas intriguojančias gyvenimo detales:

Manto Jankavičiaus konferencijos DELFI redakcijoje akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)