Jau daugiau nei dešimtmetį jiedu – neišskiriamas duetas. J. Arlauskaitė-Jazzu dainas apipina eilėmis, o L. Somovas tas eiles paskandina muzikos garsuose. Tačiau jiedu turi ir asmeninius kelius, kuriuose dar kitaip atranda save.

Kad pasiektum pasaulinę šlovę – nebūtina išvykti svetur

„Leonas dabar turi projektą su švedais, mes turime veikiančią studiją, į kurią žmonės ateina prašyti pagalbos ir įsirašinėti dainų. Tiesiog jis turi vieną kūrybinį kelią, o aš turiu kitą, – pasakojo Justė. – Aš nemanau, kad esu tik dainininkė, tik tekstų autorė ar muzikos kompozitorė. Manau, kad gali būti ir tas, ir tas, ir anas. Dar noriu ir teatro režisūrą studijuoti ir panašiai. Man atrodo, kad šios meno sritys yra labai arti viena kitos ir tik papildo viena kitą.“

Ne pirmą sezoną J. Arlauskaitę galime matyti ir televizijoje. Sekmadienio vakarais ji sėdasi į vieną iš keturių „X Faktoriaus“ komisijos kėdžių ir atiduoda save naujiems talentams bei tūkstančiams žiūrovų. „Man patinka televizija“, – nė nedvejodama tarė Justė, bet prisipažino, kad pirmieji kartai tiesioginiame eteryje buvo kupini įvairiausių baimių ir kompleksų.

Leonas kartu su švedais „Highly Sedated“ (Patricku Ray, Verneriu Westlundu, Sebastianu Dollingeriu ir Hannesu Soderlundu) sutartis su Steve Angello prodiuserine kompanija „Size records“ pasirašė dar vasarą. Steve anksčiau bendradarbiavo su „Swedish House Mafia“, tad panašu, kad ši kompanija pamažu veria duris į pasaulinę šlovę. Konferencijos metu Leonas patikino, kad jie jau pristatė du singlus, trečiasis gerbėjų ausis pasieks netrukus.

Pirmasis „Highly Sedated“ ir Leono Somovo singlas „Existence“:

Pokalbiui pasisukus apie karjeros galimybes užsienyje, tiek Leonas, tiek Justė sulaukė klausimo, ar jie neketina susikrauti lagaminų ir dėl didesnių galimybių savo gyvenimus, protus bei talentus įkurdinti didesnėje bei perspektyvesnėje pasaulio vietoje. „Nė velnio, Lietuva yra pasaulio dalis, kodėl mes linkę save kažkaip menkinti, kad čia „oi, užsienis“. Kažkam mes esame užsienis. Mes esame pasaulis. O mes ir kuriame pasauliui. Juk tai nereiškia, kad mūsų nesiklauso kažkur kitur“, – mintis liejo J. Arlauskaitė-Jazzu.

Meilė, jausmai ir jų įtaka muzikai

Visos dainos apie meilę – to neneigia ir duetas. „Nepažiūrėsi į muziką iš matematinės pusės. Nėra formulės, pagal kurią tai rektų daryti“, – kalbėjo Leonas, pagrįsdamas, kad ne tik žodžiai, bet ir pati muzika kyla iš jausmų.

O kas labiau įkvėpia: praradimai ar atradimai? „Abu dalykai, – dėstė Leonas. – Nes kai žmogus praranda, jis įvertina tai, ką prarado.“

„Anksčiau labai mėgdavau sakyti, kad menininką įkvėpia skaudūs išgyvenimai. Ir tie tekstai savaime pasirašo ir mūzos nusileidžia, bet kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad turiu išvystytą ar įgimtą melancholinį jausmą. Nereikia eiti žalotis, kad parašytum dainą. Viskas turi būti natūraliai ir jei esi jautrus, ta kūryba tiesiog egzistuoja“, – samprotavo Justė.

Kalėdų laukimas

Šventiniu laikotarpiu Justė ir Leonas stovės ant scenos. „Būtų kiek keista, jei po dešimties metų, maždaug tiek mes jau koncertuojame per šventes, tos šventės būtų laisvos“, – nusijuokė Leonas ir Justė.

Tačiau net ir įsukti į darbų maratoną jie spės susėsti prie bendro stalo su artimiausiais šeimos nariais ir šiltai jei jaukiai atšvęsti Kalėdas bei Kūčias.

Pasidomėjus, ką gi jie labiausiai norėtų rasti po eglute Kalėdų rytą, ilgai nesvarstęs Leonas įvardijo ausines. „O aš nenoriu absoliučiai nieko. Noriu, kad grįžtų mano draugas greičiau iš Filipinų. O jis, kaip koks kalėdinis stebuklas, grįš 23-osios dienos naktį, tad susitiksiu su juo tik penktą ryto, kai mes grįšime iš pirmo turo koncerto Klaipėdoje. Tada mano Kalėdos bus pačios geriausios“, – šypsojosi Justė.

Daugiau apie karjerą, skambinimą gitara, stebuklingas dainas ir magišką ritualą prieš kiekvieną koncertą, išgirsite DELFI konferencijos įraše:


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)