„Gerbiu Lietuvos teismus ir Lietuvos įstatymus, bet tikrai keista, kad teismas neatsižvelgė į tėvelio prašymą peržiūrėti ir pateikti motinos išlaidų ataskaitas, kur naudojamos vaiko lėšos“, – feisbuke nuomonę išreiškė Oksana, kartu su Simu taip pat auginanti sūnų.

Teismo sprendimu, S. Jasaitis ir toliau kas mėnesį vaiko išlaikymui turės skirti po 1300 eurų. „Ieškinys atmestas. Teismas įvertino visas byloje numatytas aplinkybes ir padarė išvadą, jog ieškovas neįrodė esminio savo finansinės padėties pablogėjimo arba nepilnamečio asmens poreikių sumažėjimo. Todėl nėra pagrindo sumažinti išmokas“, – po uždaro posėdžio DELFI patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Rūta Trimailovienė.

Po galutinio teismo sprendimo savo nuomonę išreiškusi Oksana aktyviai dalyvavo ir užvirusioje diskusijoje. „Aš užsidirbsiu savo vaikui ir savo šeimos poreikiams, o ne svetimos moters naujam rankinukui, suknelei į eilinį „aukštuomenės“ balių“, – į komentarą, esą uždirbs tuos pinigus, atsakė Oksana.

Oksana Pikul-Jasaitienė

Savo nuomonę reiškė ir kiti šeimos nariai

Vykstant teisiniams procesams taip pat netrūko diskusijų dėl iškeltos bylos objekto. Savo nuomonę anksčiau yra išsakiusi Simo sesuo Aistė Jasaitytė-Čeburiak: „Gyvenime pinigai yra ne viskas, tebūnie, ji gauna tuos visus pinigus, aš tikiu, gyvenime viskas grįžta atgal, ne tame laimė slypi, tačiau yra labai neteisinga, ką ji daro ir kokiu keliu eina. Ir, patikėkite, mane stebina, kad gyvenime tokių dar moterų yra – vyrams reikia nuo jų saugotis.“

V. Jasaitienės motina, teigdama, kad S. Jasaitis neskiria dėmesio savo sūnui, dalijosi visiškai kitokia nuomonė. „Aš nesuprantu, kaip jis gali nesirūpinti savo sūnumi, juk jam labai trūksta tėvo. Vaikui reikia ne tik dėmesio, bet ir žaislų – nuo mažens pripratino jį prie brangių daiktų, kaip dabar vaikui pasakyti, kad tėvas juo nesirūpina? Vaikas sako, kad nori sušių, juk tėvas jį pripratino prie tokio maisto“, – teigė moteris.

Vaida Klizaitė-Jasaitienė

Brangiai kainavusios skyrybos

Teismas anksčiau iš S. Jasaičio jo buvusiai žmonai yra priteisęs daugiau kaip 2 tūkst. Eur neturtinei žalai atlyginti, nes konstatavo, kad jis yra kaltas dėl santuokos nutraukimo. V. Jasaitienei taip pat atiteko butas sostinės Žvėryno mikrorajone (vertė – beveik 200 tūkst. Eur), automobilis „Porsche“ ir 300 tūkst. Eur grynaisiais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1304)