„Šiais metais labai aiškiai pasimatė, kad vaikams, kuriuos paliko tėvai – svarbiausia yra ne materialūs daiktai, o nuoširdus dėmesys. Ypač dėmesys, kurį dovanoja panašaus amžiaus vaikai. Unikalu ir aišku, kad tai, kas šiandien įvyko – yra tikrasis Kalėdų stebuklas. Vaikai vaikams geriausiai atskleidžia tikrąsias tiesas“, – pasakojo labdaros fondo steigėjas Linas Adomaitis.

Lino Adomaičio fondo ir įmonės „Flokati“ iniciatyva surengta, jau tradicija tapusi Kalėdinė akcija, kurios metu didžiulis būrys geros valios žmonių aplankė LSMU Kauno klinikų filialo Vaikų reabilitacijos ligoninės „Lopšelis“ Kūdikių namų skyriaus globotinius.

Drauge su mažaisias buvo gaminami ir dažomi originalūs Kalėdiniai žaisliukai, puošiamos eglutės. Vaikai, su teptukais rankose, ne tik spalvino naujus gaminius, bet ir nuo galvos iki kojų paženklino vieni kitus įvairiausiomis spalvomis. Tai suteikė daug juoko ir pozityvių emocijų.

Kauno vaikų dainavimo studijos „Tu ir aš“ vadovė Rita Beitnaraitė paruošė specialią kalėdinę programą, kurios metu jos talentingi ugdytiniai surengė jautrų koncertą „Vaikai vaikams“. „Lopšelio“ mažutėlių veiduose nuostaba nedingo visos popietės metu.

„Bent kartą per savaitę reikia užsiimti su likimo nuskriaustaisiais, nes muzika – tai geriausi vartai į svajonių pasaulį, į dvasinių vertybių erdves. Drauge su Lino fondu iš esmės galime sutvirtinti pamatines vaikučių vertybes“, – sakė Rita Beitnaraitė.

Viena 3 metukų „Lopšelio“ auklėtinė visą vakarą įdėmiai stebėjusi gitaristės pasirodymą kartojo: „Aš taip pat noriu groti gitara. Kai užaugsiu, aš grosiu gitara.“ Jaukaus koncerto dainas ir šokius lydėjo mažutėlių ovacijos. O vaikiški žaidimai vainikavo šią prasmingą akciją.

Prie koncertinio pasirodymo mielai prisijungė ir Nerijaus Juškos baleto ir šokio mokyklos auklėtinės, padovanojusios kelias kruopščiai surepetuotas kompozicijas. Jaunosios šokėjos prisipažino, kad tai pirmas, bet tikrai nepaskutinis kartas, kuomet dalijasi šokiu su likimo nuskriaustais broliukais ir sesutėmis.

„Manome, tai didžiulė investicija į šių vaikelių raidos vystymą. Čia, tarp keturių sienų, augantiems vaikams labai reikalingi tokie koncertai. Mes labai džiaugiamės, kad ne tik būtiniausiais materialiais dalykais, bet ir dvasinėmis vertybėmis rūpinasi Lino Adomaičio fondas. Esame labai dėkingi“, – sakė „Lopšelio“ darbuotojai.

Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondas jau kelerius metus tiesia pagalbos ranką Lietuvoje veikiantiems kūdikių namams. Vaikai aprūpinami būtiniausiais reikmenimis: sauskelnėmis, higienos priemonėmis, vitaminais, buitine technika, drabužėliais, žaislais.

Fondas taip pat organizuoja mažiesiems įvairiausius renginius, žaidimo popietes, koncertus, plaukučių kirpimą, fotosesijas ir daugelį kitų vaikams įdomių ir reikalingų veiklos rūšių.

Visi norintys prisidėti prie šių kilnių tikslų gali pervesti lėšas į fondo sąskaitą: nr. LT67 7300 0101 3366 3395 (Swedbank). Lėšų gavėjas: „Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondas“, juridinio asmens kodas 302920705.

„Pasitikime Kalėdas ramiomis, didelėmis širdimis. Suteikti laimės kitam juk taip lengva. Tik visi drauge galime kažką pakeisti, todėl kviečiu geros valios žmones drauge padėti tiems, kurie patys sau padėti dar negali“, – sakė Linas Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)