„X Faktoriaus“ komisija Deividą palaikė nuo pirmųjų jo akimirkų projekte. Dar atrankų metu jį išgirdusi Justė Arlauskaitė-Jazzu neslėpė netekusi amo ir tikino, kad jis privalo būti šioje scenoje. Vis dėlto, ta pati komisija lemtingąjį vakarą nusprendė, kad kelią projekte tęsia jau antrą kartą „X Faktoriaus“ finaluose savo sėkmės paukštę bandančios pagauti „Zeta Beat“ merginos. Deividui teko priimti paskutiniuosius aplodismentus ir palikti „X Faktoriaus“ sceną.

Tačiau D. Valma DELFI pasakoja tikintis tokiu komisijos sprendimu ir jo nesmerkiantis. „Manau, komisija buvo teisi. Jei jie matė, kad taip turi būti, kad taip reikia, tai taip ir padarė“, – nedaugžodžiaudamas komisijos sprendimą patvirtino Deividas.

Deividas Valma

Negana to, jis sutinka ir su visomis jam išsakytomis pastabomis. Bene dažniausiai iš komisijos lūpų skriejusios strėlės – Deividas dainavo ne publikai, o sau. „Jie teisūs. Aš visą laiką būdavau susitelkęs į save, nors kiekvienoje laidoje bandžiau save „pralaužti“. Visus jausmus, kurie kildavo, išlaikydavau tik savyje ir nepavykdavo to atskleisti publikai“, – kalbėjo Deividas. Jis pridūrė, kad, jo akimis, kiekvienoje laidoje vis labiau pavykdavo daugiau ir daugiau savęs atverti klausytojams, tačiau to nepakako.

„Šoko tikrai nebuvo, – apie netikėtą iškritimą kalbėjo Deividas. – Visada gyvenime vadovaujuosi tokiu principu, kad jei taip įvyko, taip ir turėjo būti. Neliūdėjau. Aišku, norėjau eiti toliau, bet buvo kaip buvo.“

Paskutinis Deivido pasirodymas projekte:

Į televiziją D. Valma atėjo pasisemti kitokios patirties, būtent tai jis ir „išsinešė“ su savimi, palikdamas projektą. „Pamačiau daug naujo, visus tuos darbus už tiesioginės transliacijos sienos. Tuo labai džiaugiuosi“, – šyptelėjo Deividas.

Jau nuo pirmųjų jo pasirodymų buvo aišku – šis vaikinas kitoks ir visas popmuzikos blizgesys tikrai ne jam, tačiau tas švytintis pasaulis Deividui neatrodė svetimas. „Visiškai nebuvo keista būti kitokiu. Aš visur save laikau kitokiu, – šyptelėjo pašnekovas. – Nors atlieku daugiau pop-rock stiliaus muziką, galbūt dėl to mane palaikė tokiu „vienodu“ ir neturinčiu, ką daugiau parodyti, nors iš tikrųjų atlieku viską. Manau, kad manęs neišnaudojo arba nenorėjo išnaudoti.“

Išgirdus verdiktą, kad projektą palieka Deividas, feibukas ėmė užti. „X Faktoriaus“ paskyroje tūkstančiai žmonių smerkė tokį sprendimą. „Tai manęs labai nenustebino. Žinojau, kad turiu didžiulį palaikymą, – pasakojo atlikėjas. – Esu labai aktyvus feisbuke ir matau, kas ten vyksta. Be to, man žmonės siunčia skaičius, kiek kartų už mane balsavo. Ir šiaip bendrauju su gerbėjais, tad tikrai žinojau, kad taip gali būti.“

Deividas kartu su „8 kambarys“ – „Pažink mane“

Ir nors to palaikymo buvo, rodos, daugybė, būtent gerbėjų balsų pritrūko ir Deividas atsidūrė prieš komisiją, kuri tarė savo verdiktą. „Nežinau, gal visi galvojo, kad bus, kas balsuoja“, – nusijuokė atlikėjas.

Pokalbio metu D. Valma atskleidė, kad gerbėjai po jo pasitraukimo jam siuntė ir gąsdinančių žinučių. Pamišusių gerbėjų žinutėse skambėjo grasinimai susidoroti su jo konkurentėmis, kiti liūdėjo, kad ateityje nebemato prasmės.

Deividas Valma

Nuo pat pirmųjų laidų Deividas laikėsi lyderio pozicijos ir atvirai demonstravo pasitikėjimą savimi. Jis rėžė tiesiai – į projektą atėjo nugalėti, tačiau situacijai apsivertus aukštyn kojomis, jis sutiko įvardyti lyderius, kurie, anot jo, būtų verčiausi nugalėtojo titulo.

„Kiekvienas kitaip mato, kas verčiausias, nes, matyt, tai reiktų vertinti ne pagal vokalinius sugebėjimus, o pagal tai, kam labiausiai to reikia. Manau, kad šio projekto pergalė labiausiai naudinga tam, kuris dar ieško savo kelio, tam, kuris kitaip jo negalėjo atrasti. Jei galėčiau, nugalėtojo titulą atiduočiau Mindaugui, – įvardijo Deividas. – Nors visą laiką sakiau, kad vertesnės būtų Ieva, Paulina ar Iglė. Jos turi labai didžiulius vokalinius duomenis, bet, manau, kad visos projekto naudos labiausiai reiktų Mindaugui.“

Tūkstantinė gerbėjų minia, liūdinti, kad savo dievaičio nebeišvys televizijos projekte, gali šluostytis ašaras. Deividas jau dirba su keliais projektais ir jau netrukus nustebins nauja daina. „Gruodžio viduryje klausytojai išgirs mano naują dainą kartu su reperiu „Mad Money“. O kas vyks toliau, informuosiu savo feisbuko paskyroje“, – paslaptingai šyptelėjo Deividas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)