Kaip prieš keletą dienų rašė naujienų portalas DELFI, girtą ir agresyvų vairuotoją, kuris panaudojo smurtą prieš moterį, sutramdęs ugniagesiu dirbantis daugkartinis Lietuvos kovinės savigynos čempionas Ramūnas Paliunis peržengė leistinas ribas, todėl negali būti išteisintas dėl „kelių ereliui“ padaryto nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Taip konstatavo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) Plenarinė sesija.

Plačiau apie incidentą ir galutinę teismo nutartį skaitykite ČIA.

Neapsikentęs akivaizdžios neteisybės, muzikos prodiuseris ir atlikėjas stojo R. Paliunio pusėn. Jis prisiminė prieš trejus metus žiniasklaidoje plačiai aprašytą bušido kovotojo Remigijaus Morkevičiaus incidentą, kai garsus vyras be jokios priežasties sužalojo niekuo dėtą moterį.

Stano negali patikėti – didvyriškai žmoną gynęs R. Paliunis sulaukė griežtesnės bausmės, nei tąkart pavyko atsipirkti R. Morkevičiui.

DELFI skaitytojų dėmesiui – S. Stavickio-Stano įrašas:

„Du bušido kovotojai. Vienas koja trenkia merginai į veidą, kitas žmoną apgina nuo girto kelių erelio. Du teismo nuosprendžiai ir tokia neįsivaizduojama neteisybė, kad nėra kur akių dėti...

Remigijus Morkevičius

2013 metais bušido čempionas Remigijus Morkevičius gatvėje be jokios priežasties iš kojos trenkia nepažįstamai merginai per veidą, tiesiog išeina į gatvę ir sužaloja žmogų savo malonumui.

Tada bando pabėgti, pasipriešina policijos pareigūnams, smūgiu į pilvą sužaloja policininką.

Tais pačiais 2013 metais etatinis kelių erelis, ne kartą jau baustas už vairavimą išgėrus, ne kartą testas (taip pat ir už pedofiliją), būdamas visiškai girtas atsitrenkia į kitą automobilį. Išlipęs sužaloja to automobilio savininkę panaudodamas fizinę jėgą, bando sprukti.

Sužalotos moters vyras, bušido kovotojas, ugniagesys gelbėtojas Ramūnas Paliunis, gina savo žmoną nuo užpuoliko. Girtam kelių ereliui neaiškiomis aplinkybėmis lūžta žandikaulis. Na, bet jei ir aiškiomis...

Paskutinė dalis.

Merginą smūgiu į galvą iš kojos miesto centre nokautavęs R. Morkevičius nubaudžiamas 5520 litų bauda ir 8 mėnesiais lygtinai.

Žmoną nuo girto nusikaltėlio ginęs ugniagesys gelbėtojas nubaudžiamas ir privalo iš viso sumokėti 15476 litų ir taip pat – 8 mėnesiai lygtinai.

Ramūnas Paliunis

Aš nežinau, kaip tai iš viso įmanoma. Visi esam skaitę apie šituos įvykius. Manau, ir teisėjai žino. Bet, atrodo, teismai daro tiesiog beleką, be jokių precedentų ar kontekstų.

Man labai gėda. Ramūnai Paliūni, brolau, čia ne Tau nuosprendis, čia nuosprendis mums visiems. Jei reikės bet kokios pagalbos, padėsiu“, – feisbuke rašė S. Stavickis-Stano.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (468)