„Diner de Gala avec Martell“ yra tikra gerumo šventė“, – sakė Prancūzijos-Lietuvos prekybos rūmų direktorė Otilija Snieškaitė jau trečius metus iš eilės kviečianti prekybos rūmų narius, draugus ir visus neabejingus žmones į šį iškilmingą renginį. „Prancūzijos ambasada, renginio partneriai, rėmėjai ir visi, kurie prisidėjo prie renginio yra gerumui neabejingi žmonės“ – sako Otilija Snieškaitė.

Labdaros vakarienės svečiai – DELFI fotogalerijoje:

Šių metų labdaros vakarienės tema itin prancūziška – pasimatymas. „Per ilgą ir garbingą istoriją šios šalys pasimatymus viena kitai skyrė ne kartą“, – įsitikinusi televizijos laidų vedėja E. Mildažytė.

Šiais metais Prancūzijos ir Lietuvos prekybos rūmai yra nusprendę tradiciškai remti Lietuvos istorijos išsaugojimą, taip pat buvo atsižvelgta į daugelio garbingų žmonių geranoriškas iniciatyvas remti šeimas ir žmones, kuriems likimas atnešė sunkių išbandymų.

„Rinksime lėšas ponios Editos Mildažytės labdaros ir paramos fondui „Bėdų turgus“, – dar prieš labdaros vakarienę sakė viena iš vakaro organizatorių – Prancūzijos ir Lietuvos verslo rūmų viceprezidentė Rasa Starkus. – Editos Mildažytės projektas gyvuoja daugelį metų, padeda bėdos ištiktiems žmonėms, neabejojame, kad mūsų surinktos lėšos pasieks tuos, kam labiausiai jų reikia.

Kaip ir kiekvienais metais dalis lėšų bus skirta Valdovų rūmų ekspozicijos papildymui. Norėtume, kad apie Lietuvos istoriją sužinotų kuo daugiau lietuvių ir mūsų šalies svečių“.

Į Valdovų rūmų Didžiąją menę susirinkusiems svečiams šįvakar grojo Šv.Kristoforo orkestras, kuriam dirigavo charizmatiškasis maestro Donatas Katkus. Vakarą vesti buvo patikėta prancūzų kultūros gerbėjui ir žinovui Eugenijui Skerstonui.

Vaizdo siužetus apie Lietuvos ir Prancūzijos viena kitai skirtus pasimatymus ir iškiliausias dviejų šalių asmenybes pristatė televizijos žurnalistė Edita Mildažytė.

Per vakarienę svečiams „Taurakalnis“ virtuvės meistrai pasiūlė prancūzų kulinarų įtakotų, lietuviškoje virtuvėje pagamintų patiekalų. Susirinkusieji ragavo pikantiško paukštienos kepenėlių pašteto su šviežiomis figomis ir kedrų riešutais.

Aukštose taurėse buvo patiekta tradicinė svogūnų sriuba su traškia sūrio lazdele. Karštam patiekalui – sultingi jautienos gabalėliai su burgundišku padažu ir bulvių piurė. Gurmanišką puotą užbaigė profitrolis – plikytas pyragaitis su švelniu grietinėlės kremu, šviežiais vaisiais ir trintų spanguolių užpilu.

Iškilmingą „Diner de Gala avec Martell“ svečiai pratęs viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)